Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Ο «Κλόουν Πρίγκιπας» που μάγεψε τους Ιταλούς

Ο κωμικός Μπέπε Γκρίλο στον πιο σπουδαίο ρόλο της ζωής του, αφού θεωρείται ο νικητής των εκλογών.

Κέρδισε τις καρδιές και την ψήφο των Ιταλών και ουσιαστικά είναι εκείνος ο μόνος νικητής των ιταλικών εκλογών. Ο Μπέπε Γκρίλο, ο επικεφαλής του Κινήματος 5 Αστέρων, ο εύσωμος άνδρας με τις ασημένιες μπούκλες και την ατημέλητη γενειάδα, κατάφερε να κάνει την ανατροπή ανεβάζοντας τα ποσοστά του κινήματός του και τραβώντας πάνω του τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ο κωμικός ηθοποιός, γνωστός και ως «Κλόουν Πρίγκιπας», έγινε ο εκφραστής της οργής των Ιταλών, τους οποίους έχει τσακίσει η ανεργία και η ύφεση.

«Η εντιμότητα γίνεται και πάλι μόδα», έγραψε στο Twitter o Μπέπε Γκρίλο αναφερόμενος στην εντυπωσιακή άνοδο των ποσοστών του Κινήματος 5 Αστέρων, το οποίο δημιούργησε το 2009 και μέσα σε τέσσερα χρόνια κατάφερε το ακατόρθωτο. Και μάλιστα με μία προεκλογική καμπάνια που σχεδόν έγινε διαδικτυακά. Ομως, o 64χρονος Τζουζέπε Πιέρο Γκρίλο, όπως είναι το πραγματικό ονοματεπώνυμό του, ο οποίος τις ημέρες αυτές μπορεί να έχει τον ρόλο ρυθμιστή της τύχης της Ιταλίας, τελειώνοντας το Λύκειο στη γενέτειρά του Γένοβα είχε άλλα σχέδια, στα οποία δεν συμπεριλαμβάνονταν η πολιτική. Μετά την αποφοίτησή του έκανε σπουδές στη λογιστική, όμως τον κέρδισε η υποκριτική, όταν -όλως τυχαίως- πήγε σε μία οντισιόν, είπε έναν μονόλογο και εντυπωσίασε, με αποτέλεσμα να τον βγάλει στην τηλεόραση ο γνωστός Ιταλός παρουσιαστής Πίπο Μπάουντο και να βάλει έτσι θεμέλια για μια μεγάλη καριέρα. Το ταλέντο του ξεχώρισε και τη δεκαετία του ’80, ο Γκρίλο μεσουράνησε στην ιταλική τηλεόραση συμμετέχοντας σε δημοφιλή σόου και εκπομπές όπως «Te la do io l’ America», το 1981, και «Te lo do io il Brasile», το 1984, κατά τη διάρκεια των οποίων με πολύ χιούμορ και ανέκδοτα περιέγραφε τις εμπειρίες του από τις επισκέψεις του στην Αμερική και τη Βραζιλία.
 «Το όπλο μου είναι οι λέξεις», δήλωσε μετά το εκλογικό αποτέλεσμα ο Γκρίλο στο CΝN. Ομως μερικές φορές τα σκληρά λόγια και η πολιτική κυρίως σάτιρα από σκηνής τον έφεραν σε δύσκολη θέση. Το 1986, κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Fantastico 7», επιτέθηκε με υπαινιγμούς για διαφθορά στο Σοσιαλιστικό Κόμμα και τον ηγέτη του Μπετίνο Κράξι, πρωθυπουργό τότε της Ιταλίας. Το αστείο όμως του κόστισε την απομάκρυνσή του από τη δημόσια τηλεόραση. Από το 2005, παράλληλα με τη δουλειά του στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο, ο Γκρίλο έγινε διαχειριστής μπλογκ, το οποίο ψηφίστηκε το καλύτερο ιταλικό μπλογκ, αλλά και από τα καλύτερα του κόσμου, μέσω του οποίου μπήκαν τα θεμέλια του κινήματός του.

Ομως αν και κατακεραύνωνε μέσω Ιντερνετ τη μεγάλη ζωή πολιτικών και επωνύμων, σε κάποια στιγμή και ο τρόπος ζωής του ιδίου έγινε αντικείμενο σκληρής κριτικής. Αν και δήλωνε οπαδός της απλής ζωής και της οικολογίας, έκανε με την οικογένειά του ζωή μεγιστάνα. Κυκλοφορούσε με Πόρσε και Φεράρι και έκανε κρουαζιέρες με το ιδιωτικό του γιοτ. Ομως, όταν κατάλαβε ότι η πλούσια ζωή θα στεκόταν εμπόδιο στην πολιτική του πορεία, πούλησε όλα τα αγαθά «τεκμήρια» και άλλαξε ρότα.

Η «Λέιντι» έχει αδυναμία στη χλιδάτη ζωή

Λένε ότι δεν φεύγει από το σπίτι χωρίς να είναι μακιγιαρισμένη τέλεια. Λένε ότι λατρεύει το shopping σε ακριβά καταστήματα και τις γούνες. Λένε, επίσης, ότι και μόνο η ιδέα ότι μπορεί να γίνει μια μέρα πρώτη κυρία της Ιταλίας την ξετρελαίνει. Γύρω από το όνομα της Πάρβιν Τάντζικ, της δεύτερης συζύγου του Γκρίλο, υπάρχει περισσότερο μύθος παρά ουσία. Η όμορφη Πάρβιν, ιρανικής προέλευσης από τον πατέρα της, είναι συχνά στο στόχαστρο των εντύπων της Δεξιάς κι όχι μόνο.

Η αποκαλούμενη και «Λέιντι» Γκρίλο έχει φέρει πολλές φορές σε δύσκολη θέση τον σύζυγό της με το lifestyle της. Για παράδειγμα, τον Νοέμβριο του 2011 εντοπίστηκε από τις τηλεκάμερες της εκπομπής «Piazza Pulita» σε διακοπές στο κοσμικό θέρετρο Μαλίντι, στην Κένυα. «Ερχομαι συχνά εδώ. Μου αρέσει το μέρος και κάνω διακοπές. Αλλωστε, εδώ ζει κι εργάζεται η αδελφή μου. Ο Μπέπε όμως δεν έρχεται ποτέ μαζί μου» , δήλωσε η Τάντζικ σαστισμένη που τη βρήκαν και στην Αφρική. Και όταν τη ρώτησαν αν αλήθευε ότι διαπραγματευόταν την αγορά σπιτιού εκεί, δήλωσε αμήχανα: «Ποιο σπίτι, για καλύβες πρόκειται». Ομως, για την ιστορία, οι «καλύβες» στο Μαλίντι είναι βίλες και ένα διαμέρισμα στις βίλες αυτές κοστίζει 300.000 ευρώ. Επίσης, είχε εξοργίσει το Κόμμα για τα Δικαιώματα των Ζώων με τη γούνα που φόρεσε σε δημόσια εμφάνισή της.

Η 54χρονη σύζυγος του Γκρίλο είχε ήδη δύο παιδιά όταν τον παντρεύτηκε το 1996 και μαζί απέκτησαν δύο γιους, τον Ρόκο και τον Κίρο. Ο Γκρίλο από τον πρώτο γάμο του με τη Σόνια Τόνι απόκτησε δύο παιδιά, τη Λούνα και τον Ντέιβιντ.

ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...