Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Οικονομάκου πόζαρε με sexy εσώρουχα και όλοι αναρωτήθηκαν… πώς έκανε δύο...

«Σεισμό» και «καύσωνα» την ίδια στιγμή προκάλεσε η Αθηνά...

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια στη σχολική ψυχολογία

Με την υπογραφή της Bright Academy (https://www.brightacademy.gr/) και σε...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους...

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...

«Ο πρώτος από εμάς»: Οι κυκλοθυμίες του Άλκη, αρχίζουν να ανησυχούν την...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο πρώτος...

Απίστευτο δράμα

Συγκλονισμένη όλη η χώρα από την τραγωδία με τους νεκρούς φοιτητές στη Λάρισα, οι οποίοι δεν είχαν λεφτά για πετρέλαιο.

«Δεν είχαν λεφτά για πετρέλαιο. Μου είπαν “κανονίστε εσείς μόνο για εσάς κι εμείς θα δούμε πώς θα τη βγάλουμε, δεν θέλουμε πετρέλαιο”. Ζορίζονταν οικονομικά και τα δύο παιδιά. Πήραν το μαγκάλι με τα κάρβουνα μέσα στο σπίτι για να ζεσταθούν. Οταν τους βρήκε η μητέρα μου υπέστη σοκ. Είμαστε συγκλονισμένοι»! Με δάκρυα στα μάτια και τρεμάμενη φωνή η σπιτονοικοκυρά των παιδιών Μαρία Κυριακάκη προσπαθούσε χθες να εξηγήσει τους λόγους που οδήγησαν στην ασύλληπτη τραγωδία που έχει παγώσει όλη την Ελλάδα.

Η οικονομική κρίση και τα λιγοστά χρήματα με τα οποία πάλευαν για να σπουδάσουν και να ζήσουν μακριά από τα σπίτια τους οι πέντε φοιτητές του ΤΕΙ Λάρισας είναι η αιτία που οδήγησε τους δύο από αυτούς στον θάνατο και τους τρεις να δίνουν μάχη για τη ζωή τους, στην Εντατική του νοσοκομείου Λάρισας. Νεκροί από τις αναθυμιάσεις είναι ο 22χρονος Νίκος Πολυχρόνης από την Εύβοια και ο 21χρονος Σάββας Παπαδόπουλος από τα Χανιά της Κρήτης, ενώ σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται οι Αλέξανδρος Παππάς από τα Ιωάννινα, Γιώργος Πορμπέσκου από τα Χανιά και Ελευθέριος Κλίνης από την Αθήνα.

Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, τα παιδιά που βρέθηκαν στο σπίτι της οδού Παπαζαχαρίου στη Φιλιππούπολη της Λάρισας αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες και το μεσημέρι της Πέμπτης έφτιαξαν ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι από κομμένο θερμοσίφωνα για να ψήνουν. «Εκαναν όμως το μοιραίο λάθος να το βάλουν μέσα στο σπίτι, προκειμένου να ζεσταθούν από τα αναμμένα κάρβουνα. Λίγη ώρα μετά τους πήρε ο ύπνος στο κλειστό δωμάτιο. Μια φίλη τους που πήγε στη μονοκατοικία, γύρω στις 6.00 το απόγευμα, προκειμένου να τους επισκεφθεί, χτυπούσε το κουδούνι, αλλά δεν της άνοιγε κανείς. Τελικά άνοιξε την πόρτα με το κλειδί της σπιτονοικοκυράς και αντίκρισαν το τραγικό θέαμα.

Οι πέντε φοιτητές αμέσως μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λάρισας, όπου εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας. Οπως ανέφερε χθες στην «Espresso» γιατρός του νοσοκομείου, οι τρεις νεαροί που νοσηλεύονται στην Εντατική φαίνεται να έχουν διαφύγει τον κίνδυνο, αλλά όπως σημείωσε, οι κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις που θα γίνουν θα καταδείξουν αν έχουν υπάρξει εγκεφαλικές βλάβες λόγω της ελλιπούς οξυγόνωσης των ιστών. Χθες, ο ιατροδικαστής που πραγματοποίησε νεκροτομή στα άψυχα σώματα των δύο αδικοχαμένων φοιτητών, σε δηλώσεις του σημείωσε: «Από τα μέχρι στιγμής ευρήματα εκτιμούμε πως ο θάνατός τους οφείλεται σε εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα από τα αναμμένα κάρβουνα. Ωστόσο θα περιμένουμε και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων».

Οι γονείς των θυμάτων, που μετέβησαν στη Λάρισα, δεν μπορούν να πιστέψουν πώς από τη μια στιγμή στην άλλη έχασαν ό,τι πολυτιμότερο είχαν στη ζωή. Υποβασταζόμενοι από συγγενείς και φίλους παρέλαβαν τις σορούς για να τις οδηγήσουν στην πατρίδα τους, όπου και θα γίνουν οι κηδείες τους. Εξω από το νοσοκομείο της Λάρισας είχαν συγκεντρωθεί απαρηγόρητοι φίλοι και συμφοιτητές των άτυχων παιδιών. Το σπίτι το νοίκιαζαν δεύτερη χρονιά φέτος τα δύο παιδιά από τα Χανιά. Σπούδαζαν ο ένας Λογιστική στο ΤΕΙ Λάρισας και ο άλλος στο τμήμα Εργων Υποδομής και ήταν φίλοι από το νηπιαγωγείο. «Ηταν τόσο καλά παιδιά, ευγενικοί. Δυστυχώς το ένα πέθανε και το άλλο είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Εχουμε καταρρεύσει από αυτό που έχει συμβεί» σημείωσε η σπιτονοικοκυρά τους και κατέληξε: «Για όλα φταίει η κρίση. Αυτή τους σκότωσε!»

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...