Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανδρέας Βγενόπουλος: Άγονο το «σφυρί» για τον πύργο στην Εκάλη του νεκρού...

Στα αζήτητα έμεινε η βίλα του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,...

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Mε Μαντόνα και Hollywood στο… δικαστήριο για το σκάνδαλο της...

Με αναφορές στο Hollywood αλλά και στη βασίλισσα της...

«Σασμός»: Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Σάντρα δείχνει...

Βασίλης Σίμος: Ο πρώην Survivor και πανελίστας του Φουρθιώτη είναι ο πολιτικός...

Επιασε λαβράκι ο Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετώντας τον 33χρονο πρόεδρο...

Το χρυσό «δελφίνι» του Γέρακα

Η κολυμβήτρια Ελεάννα Κουτσουβέλη κατέκτησε τέσσερις πρωτιές στη Βαλκανιάδα και θεωρείται κορυφαίο ταλέντο στο αγώνισμά της.

22h574k98tr7Αποτελεί την καλύτερη κολυμβήτρια στην ηλικία της στην Ελλάδα. Είναι μόλις 16 ετών, σαρώνει στις εγχώριες διοργανώσεις και στους διεθνείς αγώνες της κατηγορίας της, ενώ είναι το μόνο κορίτσι αυτής της ηλικίας που έχει επιλεχθεί ήδη από την ομοσπονδία για το πρόγραμμα προετοιμασίας τβν επόμενων Ολυμπιακών! Ο λόγος για την αθλήτρια του Νηρέα Γέρακα την Ελεάννα Κουτσουβέλη, η οποία είναι το ανερχόμενο αστέρι στο αγώνισμα και -κατά τα φαινόμενα- μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες τις χώρας μας για διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι προπονητές της άλλωστε την πιστεύουν πολύ και η ομοσπονδία ακόμα περισσότερο!

Πριν από λίγες μέρες επέστρεψε από διεθνείς αγώνες στο Κίεβο και στις αποσκευές τις έφερε τρία μετάλλια. Από τα συνολικά οκτώ της ελληνικής αποστολής τα τρία ήταν δικά της. Επίσης το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στη Βαλκανιάδα που διεξήχθη στη Λάρισα, η νεαρή αθλήτρια κατέκτησε τέσσερα χρυσά!

Συναντήσαμε την Ελεάννα στις εγκαταστάσεις του Νηρέα, στον Γέρακα, τη φωτογραφίσαμε με το κύπελλο και τα μετάλλιά της, και μιλήσαμε μαζί της. Κατ’ αρχάς τη ρωτήσαμε πόσο δύσκολο είναι να συμμετέχει σε μεγάλους αγώνες από τόση μικρή ηλικία. «Είναι μεγάλη διαδικασία… Για να σε πάρουν εκεί πρέπει να έχεις τον καλύτερο χρόνο απ’ όλες τις κοπέλες στην Ελλάδα. Χρειάζεται να κάνεις προπονήσεις συνέχεια -να μη χάνεις καμία- και φυσικά πάρα πολλές θυσίες. Και λίγη τύχη βέβαια, γιατί πάντα χρειάζεται. Εννοείται διατροφή, αθλητική ζωή και καλή συνεργασία με τον προπονητή. Μεγάλο ρόλο παίζει και το κατά πόσο σε υποστηρίζει και ο σύλλογός σου. Στις λεπτομέρειες κρίνονται όλα» μας είπε χαρακτηριστικά.

Οσο για το αν έχει άγχος πριν από τους αγώνες: «Πάρα πολύ! Απίστευτα πολύ! Εχω αρχίσει να το καταπολεμώ πλέον, αλλά αγχώνομαι τώρα, που δεν… αγχώνομαι (σ.σ.: γέλια)»! Για το αν υπάρχει κάποιο μυστικό ή κάποια συνήθεια πριν βουτήξει στην πισίνα, λέει: «Προσεύχομαι. Χωρίς προσευχή δεν πέφτω ποτέ…»

Ρωτήσαμε την Ελεάννα για τους στόχους της από δω και πέρα και μας απάντησε: «Το Ευρωπαϊκό Νέων – Νεανίδων στο Πόζνα της Πολωνίας είναι ο βασικός μου στόχος στα μέσα Ιουλίου, αλλά και το Ακρόπολις». Κι αν αναρωτιέστε πώς μπορεί να είναι το καθημερινό πρόγραμμα μιας 16χρονης πρωταθλήτριας, ορίστε η απάντηση: «Ξυπνάω στις 6.30 το πρωί και ετοιμάζομαι γρήγορα. Επτά παρά είμαι στο κολυμβητήριο. Πάω απευθείας τις περισσότερες φορές στο σχολείο και δυστυχώς δεν προλαβαίνω να φάω καλά… Μετά πίσω στο σπίτι, ιδιαίτερα (σ.σ.: δυστυχώς τα παιδιά που κάνουν πρωταθλητισμό δεν προλαβαίνουν να πηγαίνουν κανονικά σε μαθήματα φροντιστηρίων και τις περισσότερες φορές αναγκάζονται οι γονείς να πληρώνουν ιδιαίτερα), μετά φαγητό, το απόγευμα 7.00 με 9.00 πάλι προπόνηση και μέχρι στις 10.00 έπειτα γυμναστήριο… Μετά είμαι πτώμα, αλλά πρέπει να διαβάσω στο σπίτι και να φάω. Τα έχω συνηθίσει πλέον. Δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος. Κι αν υπάρξει, τάβλα και τηλεόραση!»

«Η καλύτερη στην ηλικία της»

Για την επιτυχία της Ελεάννας μάς μίλησε και ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω απ’ όλα τα επιτεύγματα των αθλητών του Νηρέα, ο προπονητής Γιάννης Βελέντζας: «Στους αγώνες στο Κίεβο συμμετείχαν δέκα χώρες απ’ όλο τον κόσμο. Η κάθε χώρα εκπροσωπούνταν με τον καλύτερό της αθλητή, επομένως το επίπεδο, όπως καταλαβαίνετε, ήταν πάρα πολύ υψηλό. Αυτή τη στιγμή η Ελεάννα είναι η καλύτερη αθλήτρια στην Ελλάδα στην ηλικία της».

Ο πρόεδρος του Νηρέα, ο Χρήστος Παπαδόπουλος, επισήμανε: «Η Ελεάννα θεωρείται αυτή τη στιγμή από τα πιο ταλαντούχα παιδιά στην Ελλάδα και πρέπει να τη στηρίξουμε και ηθικά και ουσιαστικά προκειμένου να ανέβει στο βάθρο και να εκπροσωπήσει τη χώρα».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΑΖΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...