Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Τα παρατράγουδα της Πρωτοχρονιάς

Το νέο έτος μπήκε με διακοπές ρεύματος, πτώσεις δέντρων και αποκλεισμένα Ι.Χ.

Με σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας μπήκε η νέα χρονιά, καθώς για πολλούς νομούς της χώρας η έλευσή της συνοδεύτηκε από αποκλεισμούς δρόμων, διακοπές στην ηλεκτροδότηση, πτώσεις δέντρων, ενώ σε κάποιες περιοχές, λόγω των θυελλωδών ανέμων ανατράπηκαν ακόμη και νταλίκες! Εικόνες… Αποκάλυψης καταγράφηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στα Χανιά, όπου οδηγοί αποκλείστηκαν στα οχήματά τους και χρειάστηκε η συνδρομή των πυροσβεστών προκειμένου να απεγκλωβιστούν. «Βροχή» έπεφταν οι κλήσεις και για απάντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα, ενώ στην εθνική οδό Χανίων – Κισσάμου, όπου το ύψος του νερού σε αρκετά σημεία ξεπέρναγε το στηθαίο, επικράτησε το απόλυτο χάος.
3eq34rtwet 4Στα Ιωάννινα, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων η λίμνη… βγήκε στη στεριά και από τα μανιασμένα κύματα προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα γύρω καταστήματα. Η εθνική οδός Ιωαννίνων – Κοζάνης έμεινε για αρκετή ώρα κλειστή από πτώση δέντρου, ενώ στο μοναστήρι της Δουραχάνης από θαύμα δεν θρήνησαν θύματα, όταν τμήμα ενός υπεραιωνόβιου κυπαρισσιού, ηλικίας 200 ετών, αποκολλήθηκε κι έπεσε πάνω στα μαγειρεία και στην τραπεζαρία!

Από το… σφυροκόπημα των ανέμων δεν γλίτωσαν ούτε η Κόρινθος και η Πρέβεζα, όπου κι εκεί σημειώθηκαν πολλές πτώσεις δέντρων, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στο ένα ρεύμα της εθνικής οδού, λίγο πριν από την Αρτα. Παρόμοιες εικόνες παρατηρήθηκαν και στην Καλαμάτα όπου δέντρα ξεριζώθηκαν και κάδοι απορριμμάτων παρασύρθηκαν και… πέταξαν σε απόσταση δεκάδων μέτρων! Το πιο δυσάρεστο συμβάν ωστόσο σημειώθηκε στη Φιλιππιάδα, όπου ένας 55χρονος από τον ισχυρό άνεμο έχασε την ισορροπία του και έπεσε από τον 4ο όροφο του σπιτιού του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.
3eq34rtwet 6Παραπάνω από αισθητή έγινε η ραγδαία επιδείνωση του καιρού και στον νομό Μαγνησίας, αφού από την επέλαση του χιονιά οι συνοικίες αρκετών δήμων, ακόμη και μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, έμειναν επί ώρες αποκλεισμένες. Η Πρωτοχρονιά βρήκε τον Βόλο να έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο παγοδρόμιο και αρκετούς κατοίκους στο… νοσοκομείο με κατάγματα! Επιπλέον, σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού, πλην των νησιών των Βορείων Σποράδων, η κυκλοφορία γινόταν μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Οι κάτοικοι του Καλάμου και του Νεοχωρίου στο Πήλιο έκαναν ρεβεγιόν υπό το… φως των κεριών λόγω διακοπής στην ηλεκτροδότηση, ενώ εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που έφταναν τα 8-9 μποφόρ τα πλοία έως το απόγευμα της Πέμπτης παρέμεναν δεμένα στα λιμάνια. Στην περιμετρική Πατρών μια νταλίκα ντελαπάρισε από τον δυνατό αέρα. 

Γλίτωσε τα χειρότερα

Ο οδηγός ενός αυτοκινήτου που σφήνωσε ανάμεσα στο βαρύ όχημα και το προστατευτικό τσιμεντένιο τοιχίο δεν πίστευε στην… τύχη του, αφού γλίτωσε τα χειρότερα. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στη Λάρδο της Ρόδου αυτοκίνητο καταπλακώθηκε από έναν τεράστιο βράχο. Ωστόσο, το ευτυχές ήταν ότι ο οδηγός και η οικογένειά του είχαν προλάβει να αποβιβαστούν τρία λεπτά προτού σημειωθεί το συμβάν. Τέλος, εντυπωσιάζει η εικόνα του ιστιοφόρου στο λιμάνι της Κορίνθου, το οποίο παρασύρθηκε από τους ανέμους και έπεσε στα βράχια.
3eq34rtwet 5Στο έλεος του χιονιά παραδόθηκαν εξάλλου πολλές περιοχές της Αττικής, σε αρκετές από τις οποίες η κυκλοφορία διεξαγόταν μόνο με αλυσίδες, ενώ σημειώθηκαν προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση. Από την Τετάρτη η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, στο ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πεντέλης 414 έως τη διασταύρωση Αγίου Πέτρου, στη λεωφόρο Πάρνηθας, από το τελεφερίκ έως το καζίνο, στη λεωφόρο Φυλής στο ύψος της μονής Κλειστών και στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας – Δερβενοχωρίων. Να σημειωθεί ότι έως χθες το μεσημέρι η Πυροσβεστική είχε δεχτεί πάνω από 255 κλήσεις στην Αττική, ενώ 605 έγιναν συνολικά στη χώρα. Λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν εκτελούνται τα δρομολόγια από Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα.

Μαρία Μεϊμάρη 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...