Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

«Σασμός»: O Μαθιός με την Βασιλική είναι έτοιμοι να μάθουν αν περιμένουν...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η πολυπόθητη στιγμή...

Παύλος Κυριάκης: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας chef παίζει μεγάλη… μπάλα στην Κρήτη

Όταν ο Μύρων και η Έλενα Τουπογιάννη κατέληξαν στο...

Η θρυλική Καίτη Γκρέυ πήρε εξιτήριο έπειτα από έναν μήνα στην Εντατική

Εξιτήριο για το σπίτι της, έπειτα από σχεδόν έναν...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 19 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣ: Παρόλο που δεν θα λύσετε οριστικά κάποια σημαντικά...

Ελληνικός τελικός με guest την Παπαρίζου

Τα πέντε τραγούδια στον ελληνικό τελικό για τη Γιουροβίζιον με guest την Ελενα Παπαρίζου

Συρτάκι, κλαρίνο, τύμπανα, μπαλάντες, Ελλάδα και κορμιά θανατηφόρα! Στο Ραδιομέγαρο της ΝΕΡΙΤ, στην Αγία Παρασκευή, παρουσιάστηκαν πρώτη φορά χθες από τη Μαρία Κοζάκου τα πέντε τραγούδια των υποψήφιων καλλιτεχνών, που θα διαγωνιστούν στον ελληνικό τελικό Eurosong 2015 για την ανάδειξη του εκπροσώπου της χώρας μας στον 60ό διαγωνισμό της Eurovision της Αυστρίας.

Η λαμπερή βραδιά θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 4 Μαρτίου, στις 21.00 στο Εναστρον και θα μεταδοθεί απευθείας από τη ΝΕΡΙΤ. Τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς θα είναι η Ελενα Παπαρίζου, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα εμφανιστεί σε ρόλο κριτή, καθώς φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τη νίκη της χώρας μας στον διαγωνισμό με το «My number one».

Ταξίδι στο παρελθόν

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν η Μαίρη Συνατσάκη και η Ντορέττα Παπαδημητρίου, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός, ο οποίος θα μας ταξιδέψει στα εξήντα χρόνια του μουσικού διαγωνισμού.

«Είμαστε και οι δύο φανατικές του θεσμού. Σουβλάκι, πίτσα, παρέα, Eurovision. Στην παρουσίαση δρούμε η μία για την άλλη συμπληρωματικά. Εχουμε βρεθεί μαζί στο “Dancing with the stars”, έχουμε χορέψει στα Mad Video Music Awards κι έτσι ξέρουμε ότι έχουμε παρόμοια ενέργεια.

Και ένα ακόμη κοινό στοιχείο: από τις αγαπημένες μας εμφανίσεις στη Eurovision, εκτός από εκείνη της Ελενας, ήταν του Σάκη Ρουβά στην Κωνσταντινούπολη με το “Shake it”» λένε με πάθος στην «Espresso» οι δυο παρουσιάστριες.
Υστερα από κλήρωση που έγινε για τη σειρά εμφάνισης των υποψηφίων, τα τραγούδια θα ακουστούν ως εξής: 1) «Crash and Burn» των C:Real, 2) «Jazz και συρτάκι» της Θωμαής Απέργη μαζί με τον Legend, 3) «ELA» του Barrice, 4) «Sunshine» της Shaya Hansen, 5) «One last breath» της Μαρίας – Ελενας Κυριάκου.

C:REAL: «Σκοπός μας είναι να σηκώσουμε την Ελλάδα. Να πάμε με ψηλά το κεφάλι» λένε τα μέλη του γκρουπ, ενώ η τραγουδίστρια Τζο Λαζοπούλου, αδελφή της Ινας που έλαμψε στον χώρο του μόντελινγκ τη δεκαετία του ’90, λέει πως αν ο μπαμπάς της δεν καταφέρει να έρθει από τη Θεσσαλονίκη, θα τον κάνει… tattoo!

Barrice: «Γεννήθηκα στο Καζακστάν. Σε μικρή ηλικία μετακομίσαμε στην Αμπχαζία της Γεωργίας, αλλά το 1993, με τον εμφύλιο, ήρθαμε με τη μητέρα μου στην Αθήνα. Από μικρός λάτρευα τη μουσική, ωστόσο έχω σπουδάσει στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου 

Αθηνών. Ως Πόντιος, το πρώτο τραγούδι που έγραψα ήταν για τον Λευτέρη Πανταζή, που το τραγούδησε με μεγάλη χαρά. Το γούρι μου είναι η καλή μου ψυχολογία».

Shaya Hansen: «Για μένα η Ελλάδα είναι αυτό που λέω στο τραγούδι μου, Sunshine (ηλιαχτίδα). Η καταγωγή μου είναι από τη Δανία και ξέρω τι σημαίνει να σου λείπει ο ήλιος. Οι γονείς μου θα έρθουν για τον τελικό και μακάρι να μπορέσει και ο αδελφός μου. Στη σκηνή θα χορέψω με ταμπεραμέντο Λατινοαμερικάνας, αφού έχω ρίζες και από εκεί».

 Μαρία – Ελενα Κυριάκου: «Ο Ευθύβουλος Θεοχάρους και εγώ γράψαμε μια πολύ δυνατή μπαλάντα. Η αδελφή μου θα έρθει στον τελικό για να μου δώσει δύναμη. Ολο αυτό το διάστημα μετά τη νίκη μου στο “The Voice” έμεινα στην Κύπρο, αλλά τώρα ήρθε η ευκαιρία της Eurovision».

Θωμαή Απέργη: «Νιώθω πιο Ελληνίδα από ποτέ και θέλω να τραγουδήσω τις ομορφιές της. Κοντά μου θα έχω τους γονείς μου που θα έρθουν από την Τήνο. Αν νικήσω θα πάω από τη χαρά μου να τραγουδήσω στο Σύνταγμα. Αν τελικά βρεθώ στη σκηνή της Εurovision, θα φωνάξω “Δώστε μας πίσω τα Μάρμαρα του Παρθενώνα”».

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...