Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Βόμβα με άρωμα Βλαστού!

Πού οδηγούν οι χειροβομβίδες και το όπλο που βρέθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Οργώνουν» τις φυλακές του Κορυδαλλού οι άντρες της αστυνομίας μετά τον εντοπισμό δύο ενεργών χειροβομβίδων και ενός πιστολιού με γεμιστήρα πέντε σφαιρών σε κελί της Δ’ πτέρυγας. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, οι αρχές εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη υπόθεση να σχετίζεται με την πρώτη προσπάθεια απόδρασης του Βλαστού από τον Κορυδαλλό, καθώς ύποπτος θεωρείται ένας Ελληνας, παλιός γνώριμος του Ελληνα βαρυποινίτη.

Στη Δ’ πτέρυγα, στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού, κρατούνται ποινικοί κρατούμενοι, κυρίως αλλοδαποί. Ο συναγερμός σήμανε το πρωί του Σαββάτου, όταν μετά τον έλεγχο κάποιων σωφρονιστικών υπαλλήλων βρέθηκαν ένα πιστόλι και δύο χειροβομβίδες σε ένα κελί όπου κρατούνται αλλοδαποί αλβανικής και κουρδικής καταγωγής. Η διοίκηση των φυλακών, σύμφωνα με πηγές από την αστυνομία, θεωρεί πως υπήρχε σχέδιο οργανωμένης απόπειρας απόδρασης που περιλάμβανε και ομηρία φρουρών και υπαλλήλων, όπως συνέβη προ διετίας, όταν με χρήση όπλου κατηγορούμενοι για την τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» μαζί με τον Παναγιώτη Βλαστό επιχείρησαν να αποδράσουν.

Ερωτήματα

Πάντως η εύρεση δύο ενεργών χειροβομβίδων και ενός πιστολιού με γεμιστήρα πέντε σφαιρών σε κελί της Δ’ πτέρυγας προκαλεί εύλογα ερωτήματα για την ασφάλεια στις φυλακές. Οι περισσότεροι αναρωτιούνται πώς κατάφεραν να κρύψουν σε ένα τόσο καλά φυλασσόμενο χώρο τις χειροβομβίδες και το πιστόλι, όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τσεκάρουν ακόμα και τα σπιτικά εδέσματα που πηγαίνουν στους δικούς τους ανθρώπους οι συγγενείς των κρατούμενων στα επισκεπτήρια.

Αμέσως μετά τον εντοπισμό του οπλισμού από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους ειδοποιήθηκαν η αστυνομία και ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώ ανακρίνονται συγκεκριμένοι τρόφιμοι των φυλακών και συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διερευνηθεί το πώς πέρασαν οι χειροβομβίδες και το πιστόλι στις φυλακές.

Πληροφορίες

Είναι αλήθεια ότι τον τελευταίο καιρό έφταναν στο υπουργείο Δικαιοσύνης πολλές πληροφορίες για ζητήματα ασφάλειας στις φυλακές, καθώς και για πιθανές αποδράσεις από διάφορα καταστήματα κράτησης όλης της χώρας, ενώ φαίνεται ότι οι υπάλληλοι είχαν εδώ και καιρό πληροφορίες για την ύπαρξη όπλων στη συγκεκριμένη πτέρυγα. Ετσι, όταν οι κρατούμενοι μπήκαν στα κελιά τους, έκαναν έφοδο σε ένα από αυτά εντοπίζοντας τις χειροβομβίδες και το όπλο. Εξάλλου οι πληροφορίες που έφταναν όλο το τελευταίο διάστημα στο υπουργείο είχαν θέσει σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης τις διοικήσεις των φυλακών που σε συνδυασμό και με την τελευταία απόπειρα απόδρασης του «Διαβόλου με αγγελικό πρόσωπο», του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων, φοβούνται παρόμοια περιστατικά και απόπειρες στο μέλλον.

Ανακοίνωση

Για την υπόθεση του εντοπισμού βαρέως οπλισμού σε κελί των φυλακών Κορυδαλλού το υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία αναφέρει τα εξής: «Υστερα από έλεγχο των σωφρονιστικών υπαλλήλων ανευρέθηκαν σήμερα (σ.σ.: το Σάββατο) περίπου στις 10.30 π.μ. ένα πιστόλι με γεμιστήρα πέντε σφαιρών και δύο χειροβομβίδες στη Δ’ πτέρυγα του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού. Αμέσως ειδοποιήθηκαν ο αρμόδιος εισαγγελέας και η αστυνομία, ενώ διεξάγονται έρευνες για να εντοπιστεί ο κάτοχος, καθώς και να διακριβωθεί ο τρόπος εισαγωγής τους στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού».

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες σήμανε συναγερμός στις φυλακές, όταν τέσσερις κρατούμενοι έκοψαν τα κάγκελα και αποπειράθηκαν να βγουν στον προαύλιο χώρο που υπήρχε στο σημείο.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ, ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....