Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Συνεχίζεται η αγωνία των μαθητών

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν πανελλαδική απεργία την πρώτη ημέρα των εξετάσεων – Η ΟΛΜΕ καταθέτει προσφυγή στο ΣτΕ κατά της πολιτικής επιστράτευσης

Στα ύψη ανεβαίνει ο υδράργυρος στην εκπαίδευση μετά την απόφαση της ΟΛΜΕ να προκηρύξει απεργία μέσα στις πανελλαδικές, αλλά και την άμεση απάντηση της κυβέρνησης, να προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών. Οι δύο πλευρές εμφανίζονται αμετακίνητες στις θέσεις τους, με αποτέλεσμα κανείς να μη γνωρίζει τι θα γίνει τελικά με τις εξετάσεις που ξεκινούν σε λίγα εικοσιτετράωρα.

Η απόφαση για την πολιτική επιστράτευση των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υπογράφηκε από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά το Σάββατο και δημοσιεύτηκε αυθημερόν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, η απόφαση ήταν επιβεβλημένη και βάζει τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών. «Ο υπουργός Παιδείας είχε τη συνταγματική υποχρέωση και το ηθικό καθήκον να μην αναμένει την υλοποίηση του συγκεκριμένου κινδύνου, αλλά την έγκαιρη αποτροπή του με σκοπό (…) την προστασία των υποψηφίων» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο non paper του υπουργείου.

Την ίδια ημέρα συνεδρίασε εκτάκτως το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προκειμένου να εξετάσει τα νέα δεδομένα. Μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλει την κυβέρνηση για «αντιδημοκρατικό κατήφορο» που «ποινικοποιεί προκαταβολικά» την απεργιακή κινητοποίηση, ενώ παράλληλα την καλεί σε δημόσια (τηλεοπτική) διαπραγμάτευση εντός των ημερών. Επίσης, χθες το απόγευμα συνεδρίασαν τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ της Αττικής για ενημέρωση και συγκρότηση κεντρικής απεργιακής επιτροπής.

Σήμερα οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ αναμένεται να καταθέσουν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης για επιστράτευση, ενώ έχουν προγραμματίσει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις 7.00 το απόγευμα. Παράλληλα οι εκπαιδευτικοί καλούν την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να κηρύξουν πανεργατική πανελλαδική απεργία για την Παρασκευή 17 Μαΐου, πρώτη ημέρα των εισαγωγικών. Ιδιαίτερα κρίσιμα είναι τα δύο επόμενα εικοσιτετράωρα, καθώς αύριο θα διεξαχθούν οι γενικές συνελεύσεις των εκπαιδευτικών, ενώ την Τετάρτη θα συνεδριάσουν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ όλης της χώρας.

Σ. Δ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...