Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Αυτή είναι η Ελλάδα που αντιστέκεται!

«ΧΡΥΣΟΣ» Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ, «ΑΣΗΜΕΝΙΟΣ» Ο ΒΛΑΣΗΣ ΜΑΡΑΣ, «ΧΑΛΚΙΝΕΣ» ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΟ, ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΚΟΥ

Ο τίτλος του ρεπορτάζ είναι βγαλμένος από τις δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος το Σάββατο ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στον τελικό των κρίκων στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού, χαρίζοντας το πρώτο χρυσό μετάλλιο στη χώρα μας. «Το αφιερώνω στην Ελλάδα, που αντιστέκεται» ήταν η χαρακτηριστικότερη ατάκα του πρωταθλητή Ευρώπης.

Το Σαββατοκύριακο λοιπόν ήταν γεμάτο από λάμψη για την Ελλάδα της κρίσης. Στο Μπακού οι αθλητές μάς χάρισαν λίγες στιγμές εθνικής υπερηφάνειας με τις επιτυχίες τους. Δεν ήταν μόνο το χρυσό του Πετρούνια, ήταν το ασημένιο του Βλάση Μάρα, αλλά και τα χάλκινα των Νεανίδων και των Εφήβων στο πόλο.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή… Ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής, Λευτέρης Πετρούνιας, έκανε και πάλι το θαύμα του. Εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμά του στους κρίκους, και, με 15.633 βαθμούς, πήρε την πρωτιά, αφήνοντας στη 2η θέση τον Ρώσο Νικίτα Ιγκνάτιεβ, με 15.333, και στην 3η τον Τούρκο Ιμπραΐμ Τσολάκ, με 15.133. Και πριν καλά καλά συνειδητοποιήσει η Ελλάδα πως είχε πάρει το πρώτο της χρυσό, ήρθε και δεύτερο μετάλλιο. Ποιος άλλος; Ο Βλάσης Μάρας ανέβασε ξανά τη χώρα μας στο βάθρο.

Στο μονόζυγο, λοιπόν, ο Ελληνας γυμναστής συγκέντρωσε 15.366. Δηλαδή 0.400 βαθμούς λιγότερους σε σχέση με τον προκριματικό, πράγμα που του στοίχισε τελικά το χρυσό μετάλλιο, που κατέληξε στον Γερμανό Φάμπιαν Χάμπουχεν, με 15.533 βαθμούς. Ετσι, ο Ελληνας πρωταθλητής ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Οι ομάδες

Και αν νομίζετε ότι οι ελληνικές επιτυχίες ολοκληρώθηκαν, καλύτερα να αναθεωρήσετε, διότι ανάμεσα στα δύο μετάλλια στη γυμναστική υπήρχε και το βάθρο της Εθνικής Νεανίδων στο πόλο. Τα κορίτσια του Στέφανου Λέανδρου τα κατάφεραν. Επικράτησαν στον «μικρό» τελικό με 8-7 της Ιταλίας, και κατέκτησαν την 3η θέση στο τουρνουά της υδατοσφαίρισης στους Αγώνες του Μπακού.

Το ματς δεν ξεκίνησε καλά για την Εθνική. Με τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου βρέθηκε να χάνει με 3-1, όμως κάπου εκεί φαίνεται πως ο Λεάνδρος και οι 17χρονες αθλήτριες πάτησαν το κουμπί της αντεπίθεσης πηγαίνοντας το σκορ στο 8-4. Εν συνεχεία ήρθε η χαλάρωση, οι Ιταλίδες μείωσαν, αλλά ως εκεί. Δεν γινόταν να χαθεί αυτό το μετάλλιο, που ήρθε με γκολ των Πρωτοπαπά (3), Ελευθεριάδου (2), Β. Πλευρίτου (2), Πάτρα (1).

Και αφού το Σάββατο (20/6) ήρθε η τριπλή επιτυχία, χθες έσπευσε να πάρει τη σκυτάλη η Εθνική Εφήβων, η οποία στον «μικρό» τελικό του πόλο νίκησε με 11-10 την Κροατία και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου, που σκόραρε τρεις φορές, η Εθνική κατάφερε να πάρει το μετάλλιο που άξιζε βάσει της γενικότερης εικόνας της στο τουρνουά. Πλην του Παπαναστασίου, σκόραραν οι Γιαννόπουλος και Παπασηφάκης από δύο φορές, και οι Αλεξίου, Γαρδίκας, Σκουμπάκης και Δελαγραμμάτικας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...