Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Απεργία στις πανελλαδικές ψήφισαν χθες οι καθηγητές

Υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων μέσα στις πανελλαδικές τάσσονται, σύμφωνα με ενδείξεις, οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών που πραγματοποιήθηκαν χθες στις τοπικές ενώσεις (ΕΛΜΕ) σε όλα τη χώρα έδειξαν μεγάλη συμμετοχή των εκπαιδευτικών, και μάλιστα υπέρ της πρότασης που κατέθεσε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για απεργία κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Ωστόσο η οριστική στάση του κλάδου θα προσδιοριστεί σήμερα από τη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, οι οποίοι θα ανακοινώσουν τα επίσημα αποτελέσματα των ψηφοφοριών βάσει των οποίων θα αποφασιστεί αν θα πραγματοποιηθεί η απεργία ή όχι. Αλλά ακόμη και αν η τελική απόφαση είναι υπέρ της απεργίας, το πιθανότερο σενάριο είναι να αποτελέσει συμβολική αντίδραση εναντίον των ρυθμίσεων του υπουργείου Παιδείας και να μη δημιουργήσει ουσιαστικά προβλήματα στις εξετάσεις (αφού οι διατάξεις περί πολιτικής επιστράτευσης που ενεργοποίησε η κυβέρνηση προβλέπουν αυστηρές ποινές για τους παραβάτες, μεταξύ των οποίων και απόλυση).

Από την άλλη, σε πλήρη ρήξη ήρθαν η ΟΛΜΕ και η ΑΔΕΔΥ με αφορμή την άρνηση της τελευταίας να αποδεχθεί την πρόταση των εκπαιδευτικών για 24ωρη απεργία την ερχόμενη Παρασκευή, πρώτη ημέρα των πανελλαδικών, και την απόφασή της να κηρύξει απεργία για τη χθεσινή ημέρα. Δάσκαλοι-μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων που βρέθηκαν στα Προπύλαια στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε η ΑΔΕΔΥ αποδοκίμασαν τους εκπροσώπους της κατηγορώντας τους για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων. Στο ίδιο συλλαλητήριο (που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ λόγω μηδενικής συμμετοχής) αρνήθηκαν να παραστούν οι καθηγητές κάνοντας λόγο για κοροϊδία. Μάλιστα η ΟΛΜΕ εξέδωσε και επίσημη ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει τη στάση της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ σε σχέση με τη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της Παρασκευής 17/5 και την κατηγορεί ευθέως ότι «δίνει χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση να περάσει την καταστολή ενάντια στον κλάδο μας».

Στο πλαίσιο παρουσίασης των αιτημάτων των καθηγητών, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ συναντήθηκε χθες το απόγευμα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ενώ σήμερα θα έχει συνάντηση με τον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Σ.Δ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...