Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Οι «φυλές» των φιλενάδων

Ποιες σχέσεις μπορούν να αντέξουν στο πέρασμα του χρόνου, ανεξάρτητα από τον τρόπο σκέψης και τους στόχους

Πόσες «καλύτερες φίλες» μπορούν να υπάρξουν στη ζωή μιας γυναίκας; Oσες χρειάζονται για να καλύψουν τις διαφορετικές πτυχές της προσωπικότητάς της, φαίνεται ότι είναι η απάντηση που δίνει η ειδικός σε θέματα ανθρώπινων σχέσεων Κάρολα Λάβλι.

ΑΠΟ ΤΟΝ 
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Στο σχετικό άρθρο της στην ιστοσελίδα «Elite Daily» αναφέρει ότι μπορεί οι προτεραιότητες, ο τρόπος σκέψης και οι στόχοι να αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου, ωστόσο κάποιες φιλίες καταφέρνουν να αντέξουν. Σε αυτές ωστόσο προστίθενται καινούργιες για να μεγαλώσουν τον κύκλο των ατόμων στα οποία μπορεί να στηριχτεί μια γυναίκα. Δεν έχουν όμως όλες τον ίδιο χαρακτήρα, γι’ αυτό θα μπορούσαν να κατηγοριοποιηθούν σε δέκα μεγάλες «φυλές» από φίλες.

Για αρχή, υπάρχει η φίλη με την οποία επικοινωνεί συνεχώς με οποιονδήποτε τρόπο προκειμένου να μιλήσουν για όλα τα μικρά πράγματα που τις απασχολούν καθημερινά. Με τηλεφωνήματα, SMS, αναρτήσεις καισχόλια στο facebook,είναι σε διαρκή επαφή για να μοιραστούν όλες τις λεπτομέρειες για όσα τους συμβαίνουν. Στον αντίποδα, υπάρχει και η φίλη με την οποία μιλάει πολύ σπάνια, αλλά κάθε φορά είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Ισως περάσουν μήνες πριν έρθουν ξανά σε επαφή, επειδή, για παράδειγμα, μπορεί να μένουν σε διαφορετικές πόλεις, αλλά πάντα το πιάνουν χωρίς δυσκολία από εκεί που το είχαν αφήσει.

Δεν θα μπορούσε να λείψει η φίλη-παρηγορήτρα, στην οποία τηλεφωνεί πρώτη στις δύσκολες στιγμές για να κλάψουν. Είναι αυτή που της δίνει τη σιγουριά ότι θα την ακούσει και θα την καταλάβει, γεγονός που την ανακουφίζει, ακόμη κι αν δεν είναι σε θέση να της δώσει την λύση στο πρόβλημα. Αυτό το αναλαμβάνει άλλη κατηγορία φίλων, όσες δηλαδή έχουν την ψυχραιμία και την κατάλληλη εμπειρία για να δώσουν τη σωστή συμβουλή. Μια γυναίκα μπορεί να τις εμπιστευτεί, γιατί ξέρει πως της λένε πάντα την αλήθεια, ακόμη κι όταν την πονάει. Ισως δεν είναι οι πιο ευαίσθητες από τις φίλες της, αλλά είναι πάντα αντικειμενικές στις κρίσεις τους.

Η τολμηρή

Σημαντική είναι και αυτή που βγάζει την πιο περιπετειώδη πλευρά της προσωπικότητας της φίλης της. Είναι αυτή που την ωθεί να τολμήσει πράγματα τα οποία θα ήθελε να κάνει, αλλά δεν έβρισκε το θάρρος. Με το ελεύθερο πνεύμα και την περιέργειά της τη βοηθά να ξεπεράσει τους φόβους της και να μάθει ποια είναι τα πραγματικά όριά της.

Οταν όμως θέλει να δει την ανάλαφρη πλευρά της ζωής, υπάρχει η φίλη με την οποία έχει κοινό χιούμορ. Διασκεδάζουν με τις ίδιες καταστάσεις, τις ίδιες εκφράσεις και αρκεί μία και μόνο ματιά για να σκάσουν στα γέλια, όταν παρατηρήσουν κάτι περίεργο.

Με τη φίλη που είναι η «αδερφή ψυχή» της έδεσε από την πρώτη στιγμή τόσο ισχυρά που δεν πρόκειται να χωρίσουν όσα χρόνια κι αν περάσουν. Παρότι πριν να συναντηθούν είχαν εντελώς διαφορετικά βιώματα, μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα, βλέπουν τη ζωή με τον ίδιο τρόπο και τις προσωπικότητές τους ταιριάζουν απόλυτα.

Στον αντίποδα υπάρχει η φίλη με την οποία τσακώνεται σαν να ήταν αδερφές. Ξέρουν ότι αγαπάει η μία την άλλη, αλλά κάθε αφορμή, όπως το ότι δεν επέστρεψε το φόρεμα που δανείστηκε, είναι ικανή να προκαλέσει καβγαδάκι. Γρήγορα όμως συμφιλιώνονται, μέχρι τη νέα κόντρα.

Με την «κολλητή», με την οποία μεγάλωσε, συνεχίζει να είναι δεμένη, αν και μπορεί να διαμόρφωσαν διαφορετικούς χαρακτήρες με τα χρόνια. Εκαναν μαζί σκανδαλιές όταν ήταν παιδιά και στήριξαν η μία την άλλη στη δύσκολη περίοδο της εφηβείας. Η φιλία τους την κρατάει σε επαφή με τα παιδικά της χρόνια.

Τέλος, υπάρχει η φίλη που δίνει τη δυνατότητα να εκφραστεί η δημιουργική πλευρά της προσωπικότητάς της, μέσα από προτάσεις για πιο «ψαγμένες» ταινίες και παρότρυνση ακόμα και συγγραφή.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...