Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

In o ημιτελικός, out η… Κύπρος

Δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση η Δέσποινα Ολυμπίου σε μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή βραδιά που δημιούργησαν οι Σουηδοί.

Η βραδιά του ημιτελικού της Eurovision τα είχε όλα. Φαβορί, αουτσάιντερ και την παρουσία της Δέσποινας Ολυμπίου, η οποία -εκπροσωπώντας την Κύπρο- προσπάθησε για μια θέση στον τελικό, αλλά δεν τα κατάφερε με το τραγούδι της «Αν με θυμάσαι». «Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για τη στήριξη, τα μηνύματα και όλα όσα έχω νιώσει» είπε η τραγουδίστρια μετά τον αποκλεισμό της από τον τελικό της Eurovision. Αν και η εμφάνισή της ήταν πολύ καλή και τα έδωσε όλα πάνω στη σκηνή, η Δέσποινα δεν πέρασε στον τελικό. Πάντως η τραγουδίστρια είχε πλάι της τον σύντροφό της Πάνο Δούκα που την παρηγόρησε μετά το τέλος των αποτελεσμάτων δίνοντάς της δύναμη. Η ίδια μάλιστα λίγες ώρες προτού εμφανιστεί στη σκηνή είχε μιλήσει από καρδιάς στο διαδικτυακό ραδιόφωνο www.readyo.gr και στους Κώστα Γιαννουλόπουλο και Θύμιο Ασημακόπουλο για τις δυσκολίες που είχε η αποστολή, λόγω της οικονομικής κρίσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εξαιτίας των στενών οικονομικών δεν κατάφερα να έχω ένα δεύτερο φόρεμα μαζί μου»!

Οσοι πάντως είναι φαν του διαγωνισμού της Eurovision φάνηκε να απόλαυσαν τον πρώτο ημιτελικό που έγινε την Τρίτη στο Μάλμε της Σουηδίας. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αναρωτήθηκαν τι άλλο θα δούμε στον τελικό, αφού η έναρξη ήταν εντυπωσιακή. Τη δική της πινελιά στην επιτυχία του διαγωνισμού έβαλε και η παρουσιάστρια Petra Mede, η οποία είναι μία από τις πιο διάσημες κωμικές ηθοποιούς και τηλεπαρουσιάστριες της Σουηδίας. Αξίζει να σημειωθεί πως αν και έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε ντουέτα, φέτος τα πράγματα άλλαξαν και μετά από πολλά χρόνια μία παρουσιάστρια δεν ήταν μόνο στη σκηνή, αλλά και στο green room. Η βραδιά πάντως ξεκίνησε δυναμικά με το περσινό νικητήριο τραγούδι «Euphoria», το οποίο τραγούδησαν κωφάλαλα παιδιά μαζί με τη Loreen.

Τα φαβορί

Η χώρα που άνοιξε την αυλαία του διαγωνιστικού μέρους ήταν η Αυστρία με την τραγουδίστρια Natalia Kelly που ερμήνευσε το τραγούδι «Shine». Τη σκυτάλη πήρε η Brigit Οigemeel που ανέβηκε στη σκηνή του διαγωνισμού παρ’ ότι διανύει τον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της, δίνοντας στην Εσθονία το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Η Δανία ήταν και πριν από τον ημιτελικό το μεγάλο φαβορί. Αυτό αποδείχτηκε εμπράκτως όταν ακούστηκε το τραγούδι «Only Teardrops» το οποίο ερμήνευσε η Emmelie De Forest, κάνοντας το κοινό να δείχνει κάθε στιγμή την προτίμησή του με χειροκροτήματα και ενδείξεις θαυμασμού. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε πως η Δανία θα είναι και το μεγάλο φαβορί στον τελικό.

Εξίσου φαβορί ήταν και η Ρωσία με το τραγούδι «What if» με την Dina Garipova. Ο Andrius Pojavis με το τραγούδι «Something», ο οποίος εκπροσωπεί τη Λιθουανία, κατάφερε να ξεσηκώσει κυρίως τον γυναικείο πληθυσμό, χωρίς να προκαλεί, αν και κάποια στιγμή όταν σήκωσε τα χέρια του έδειξε τους γυμνασμένους κοιλιακούς του που μόνο απαρατήρητοι δεν περάσαν. Φαβορί ήταν και η Λευκορωσία, με την Alyona Lanskaya και το τραγούδι «Solayoh», η οποία είχε ελληνικό team που επιμελήθηκε την εμφάνισή της. Στις ωραίες παρουσίες συγκαταλέγεται και η Μολδαβία, με την Alyona Moon, η οποία τραγούδησε το «O mie» και απέδειξε ότι εκτός από φωνή είχε και ωραία σκηνοθεσία, δίνοντας έμφαση στο φουστάνι που ανέβαινε με μηχανισμό.

Αίσθηση προκάλεσε και η Ιρλανδία, με τον Ryan Dolan και το «Only loves survives», ο οποίος πλαισιωνόταν από ημίγυμνους χορευτές με μεγάλα τατουάζ, που τον βοήθησαν να ανέβει στη βαθμολογία. Στην ίδια κατάσταση ήταν και η Σερβία με το «Ljubav je svuda» από τις Moje 3, που και μεν κέρδισε τις εντυπώσεις, αλλά δεν πέρασε στον τελικό. Αίσθηση προκάλεσε και το Βέλγιο, με το «Love kills» από τον Roberto Bellarosa, που ενώ ήταν στα αουτσάιντερ, τελικά πήρε μια θέση στα φαβορί.

Ωρα… τελικού για τον Αγάθωνα και τους Koza Mostra

Λίγες ώρες έμειναν πριν από τη μεγάλη βραδιά για την Ελλάδα, με τους Koza Mostra και τον Αγάθωνα Ιακωβίδη να ετοιμάζονται για τον δεύτερο ημιτελικό. Μέχρι και χθες τα προγνωστικά έδειχναν πως η χώρα μας θα πάρει το εισιτήριο για το Σάββατο, αλλά σε έναν τέτοιο διαγωνισμό τίποτε δεν είναι δεδομένο. Χθες η μέρα των Ελλήνων ήταν πολύ κουραστική, αφού είχαν δύο πρόβες, τη μία το μεσημέρι και την άλλη το βράδυ, η οποία μάλιστα μαγνητοσκοπήθηκε και είναι αυτή που είδαν οι κριτές και ψήφισαν. Η ελληνική αποστολή δεν έχει καθόλου άγχος και είναι πολύ χαλαρή, ενώ αμέσως μετά τις πρόβες τα μέλη της εμφανίστηκαν και στο πάρτι του euroclub τραγουδώντας το «Alcohol is free». Ωστόσο, σε μια τόσο σημαντική στιγμή όλοι έχουν τα γούρια τους. Ετσι ο Ηλίας Κόζας δεν αποχωρίζεται τη βέρα του, ενώ ο Αγάθωνας το κομπολόι του που το κουβαλάει και πάνω στη σκηνή.  

Εκανε θραύση το ανατολικό μπλοκ

Οι πρώτες δέκα χώρες που πέρασαν και πήραν το εισιτήριο για το Σάββατο το βράδυ στη σκηνή του Μάλμε είναι χώρες από την πρώην Σοβιετική ένωση, ενώ μεγάλη έκπληξη ήταν ότι δεν πέρασε καμία χώρα από την πρώην Γιουγκοσλαβία. Δυστυχώς η Κύπρος δεν θα συμμετάσχει στον τελικό, παρ’ ότι η Δέσποινα ήταν καταπληκτική, ενώ η μεγάλη έκπληξη ήταν η Λιθουανία, την οποία τα στοιχήματα έδιναν αρκετά χαμηλά, αλλά τελικά θα είναι παρούσα τη μεγάλη βραδιά. Ετσι το Σάββατο θα δούμε -εκτός από τις χώρες του big five- τις Μολδαβία, Δανία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Ιρλανδία, Εσθονία, Ολλανδία, Ουκρανία, Ρωσία και Βέλγιο.

ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...