Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Πού χάθηκε ο Αίαντας Μανθόπουλος

Η επιτυχία με τους «Δυο ξένους» και η νέα ζωή στο πατρικό του σπίτι στην Παιανία ■ Οι τέσσερις επεμβάσεις στο πρόσωπο μετά την επίθεση αδέσποτου σκύλου

erq234rt 2Ακόμα ηχεί στα αυτιά μας η φράση του αείμνηστου Νίκου Σεργιανόπουλου «Αχ, βρε Αία!» στους «Δυο ξένους». Ηταν το 1998, όταν οι σεναριογράφοι Αλέξανδρος Ρήγας και Δημήτρης Αποστόλου έδωσαν «γκράντε» ρόλο στον Αίαντα Μανθόπουλο! Υποδύθηκε τον δήθεν ερωτικό σύντροφο της παρουσιάστριας Μαρίνας Κουντουράτου (Εβελίνα Παπούλια), την εποχή που το συγκεκριμένο σίριαλ «σάρωνε» στις τηλεθεάσεις.

ΑΠΟ ΤΗ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ 

Πέρασαν 17 χρόνια από τότε και ο ηθοποιός, ανιψιός της Ειρήνης Παπά, (απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών με πτυχίο οικονομικών και της σχολής του Καρόλου Κουν) έμοιαζε να ακολουθεί με μελετημένες κινήσεις τα επόμενα επαγγελματικά βήματά του. Συνεργάστηκε με τον Μίνω Βολανάκη, με τον Greg Floy στη «Μήδεια» στα αγγλικά, σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, στη «Μάλα, η μουσική του ανέμου» του Νίκου Καρβέλα στο Θέατρο Παλλάς (2002), σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με πρωταγωνίστρια την Αννα Βίσση, καθώς και σε δεκάδες άλλα σπουδαία έργα δίπλα σε σημαντικούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες. Στον κινηματογράφο πρωταγωνίστησε στην ταινία «Κλοιός» του Κώστα Κουτσομύτη και ως γκεστ σταρ στην ταινία του Χάρη Ρώμα «Ροζ ολοταχώς».

Η καριέρα

Εχει ντουμπλάρει στα αγγλικά τις τελευταίες ταινίες του Νίκου Κούνδουρου «Η μπαλάντα ενός δαίμονα» (1992) και «Αντιγόνη» (1994). Εχει παίξει στο σίριαλ «The Amphora» («Το κυνήγι του Αμφορέα») της κρατικής σουηδικής τηλεόρασης στα αγγλικά και στην αυστριακή τηλεταινία «Η αυτοκράτειρα Σίσσυ». Συμμετείχε στο ντοκιμαντέρ «Love in the ancient world» με την Κάθλιν Τέρνερ στα αγγλικά, σε σκηνές από τη Λυσιστράτη, αλλά και στο «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα» του Ομηρου Ευστρατιάδη, το 2011. Στο βιογραφικό του έχει σημαντικούς ρόλους σε ελληνικές σειρές όπως «Η βεντέτα» (1986), «Αφρικα» (1992), «Τρίτο στεφάνι» (1995),«Σοφία ορθή» (1996) «Σαν χειμωνιάτικη λιακάδα» (2000), ενώ έκανε περάσματα από τους «Απαράδεκτους», την «Αίθουσα του θρόνου», τους «Στάβλους της Εριέττας Ζαΐμη», τον «Κόκκινο κύκλο», τα «Κωνσταντίνου και Ελένης» και «Κάποιος να τη φυλάει» (1994), σε σενάριο Ηλία Ψινάκη, με πρωταγωνίστρια τη Μιμή Ντενίση. Εχει τιμητική διάκριση (1987) μαζί με το υπόλοιπο καστ της ταινίας «Κλοιός» του Κώστα Κουτσομύτη στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Γεννημένος στην Αθήνα, ο Αίαντας Μανθόπουλος μεγάλωσε σε μια οικογένεια που αγαπούσε τα γράμματα και τις τέχνες, με οικονομική άνεση. Είναι ανιψιός της κορυφαίας ηθοποιού Ειρήνης Παπά, αφού είναι αδελφή της μητέρας του Ευαγγελίας Λελέκου – Μανθοπούλου, γιατρού ακτινολόγου στο επάγγελμα, με μεγάλη προσφορά στην ιατρική επιστήμη. Μια αριστοκρατική γυναίκα, της οποίας η τρίτη αδελφή ήταν η διακεκριμένη λογοτέχνιδα και ποιήτρια Δέσποινα Λελέκου – Τατάκη, μητέρα του σκηνοθέτη Μανούσου Μανουσάκη. Ο Αίαντας Μανθόπουλος είχε πρότυπο τον πατέρα του και όπως είχε αποκαλύψει σε παλαιότερη συνέντευξή του, ως παιδί τον θυμάται να του φτιάχνει πατάτες τηγανητές με αυγά, το αγαπημένο του φαγητό. «Τον θεωρούσα μεγάλο σεφ» είχε σχολιάσει ο ηθοποιός.

Υπήρξε ένας από τους πλέον επιτυχημένους ζεν πρεμιέ της γενιάς του, με πολλές κατακτήσεις και θυελλώδεις σχέσεις, με πιο γνωστές εκείνες με πασίγνωστα μοντέλα. Μετά το διαζύγιό του από την Αγάπη Ασπρίδου (Miss Young 1994), παρουσιάστρια της εκπομπής «Go-Out» το 1998 στο Τηλεάστυ, γνωρίζεται με το μοντέλο Δέσποινα Παπαθανασίου σε πάρτι για ηθοποιούς και μοντέλα, σε γνωστό μπαρ της Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι, κοντά στο 2000. Οταν γεννήθηκε το πρώτο παιδάκι τους, ένα αγόρι, το ζευγάρι είχε χωρίσει με επεισοδιακό τρόπο, όπως αναφέρουν ρεπορτάζ της εποχής, και οι σχέσεις τους ήταν κακές. Εφτασαν αντίδικοι στα δικαστήρια και επί μία επταετία η υπόθεσή τους απασχόλησε τα media.

Η καριέρα του ως ηθοποιού τερματίστηκε τότε, ωστόσο στην προσωπική του ζωή είχε προχωρήσει. Οπως λένε πληροφορίες, μετά τον χωρισμό του από ακόμη ένα μοντέλο, την Ελπίδα Κοντομάρου, γνωρίστηκε με μια σπουδαία κοπέλα, τη Στέλλα, με την οποία παντρεύτηκαν και απέκτησαν δύο παιδάκια. Μετακόμισαν στη Λάρισα όπου εκείνος πρωταγωνιστούσε σε παραστάσεις του Θεάτρου Τεχνών της πόλης, ενώ το 2009 στη λαμπρή εκδήλωση «Βραβεία Wish 2009» ο ηθοποιός απένειμε το βραβείο διεθνούς προσωπικότητας στην εικαστικό Μάρα Καρέτσου. Ωστόσο, το 2012 το ζευγάρι χώρισε. Παρά τα όσα συνέβησαν στην προσωπική του ζωή, ο Αίαντας Μανθόπουλος φέρει βαριά το γεγονός ότι έχασε αρκετά χρόνια από το μεγάλωμα του πρωτότοκου γιου του, τον οποίο απαγορευόταν να δει λόγω ασφαλιστικών μέτρων.

Το απρόοπτο περιστατικό

Εκεί όπου δείχνει αγάπη ο Αίας, το σύμπαν δεν του το ανταποδίδει. Εκεί όπου προσπαθεί να κάνει και πάλι μια νέα αρχή, μοιραία έρχεται το τέλος. Το χάδι γίνεται πόνος. Οπως πριν από μια δεκαετία, χαϊδεύοντας ένα αδέσποτο σκυλί, εκείνο του επιτέθηκε και τον δάγκωσε στο πρόσωπο. Για περισσότερο από τέσσερα χρόνια ο ηθοποιός υποβαλλόταν σε λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις σε νοσοκομείο του Λονδίνου έως ότου γίνει τελείως καλά. Παρέμεινε όμως φιλόζωος, παρά το δραματικό γεγονός. Αυτός είναι ο Αίαντας, ένα παιδί που κοιτάζει τα άστρα και ονειρεύεται ότι το αύριο θα είναι καλύτερο. Πληροφορίες τον ήθελαν τα δύο τελευταία χρόνια να εργάζεται στη Βουλγαρία, σε μια ξενοδοχειακή επιχείρηση της οποίας ήταν ιδιοκτήτης. Σήμερα φαίνεται ότι έχει επιστρέψει στην Ελλάδα και ζει στο πατρικό σπίτι του στην Παιανία, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες από τη σελίδα του στο facebook. Εχει αλλάξει όλα τα τηλέφωνά του και δεν έχει κρατήσει καμία επαφή με την παλιά παρέα της showbiz.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...