Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Ο σφαγέας της Κυριακής θα εξεταστεί από τρεις ψυχιάτρους

Τρεις ψυχίατροι θα εξετάσουν εκ νέου τον 39χρονο που...

«Σασμός»: Η Βασιλική βάζει στην Καλλιόπη μία ιδέα για τον Μαθιό, αναγκάζοντάς...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Εύα...

Αφροδίτη Σκαφίδα: «Είχα μια δύσκολη γέννα, χρειάστηκε να την πάρουν με καισαρική»

Ελευθερία θα λέγεται η κόρη! Μία από τις πιο...

Στην υγειά μας!

Οαση δροσιάς τα juice bars της Αθήνας

ΧΥΜΟΠΟΙΕΙΟ Φ

Αν ψάξουμε να βρούμε στην Αθήνα εκείνο το juice bar που τόλμησε να κάνει την αρχή, να δημιουργήσει το απόλυτο trend και να μας «συστήσει» την άγνωστη μέχρι πρότινος μόδα του «περνάω από ένα μαγαζί, παίρνω έναν χυμό στο ποτήρι και φεύγω», τότε μιλάμε για το Χυμοποιείο φ στο Μοναστηράκι (Πανδρόσου 64). Προσέξατε το «φ» στην επωνυμία; «Πρόκειται για το γράμμα που συμβολίζει τη χρυσή τομή στα μαθηματικά» μου εξηγεί η Νία, μία εκ των έξι συντελεστών της επιτυχίας του μαγαζιού και συνεχίζει: «Είναι όμως και το γράμμα με το οποίο ξεκινούν οι λέξεις που μας ενδιαφέρουν, όπως φρούτα και φρέσκο. Θέλεις να σου φτιάξω έναν χυμό να δοκιμάσεις;». Πέντε λεπτά αργότερα απολαμβάνω στο ποτήρι μου ένα πολύ δροσιστικό κοκτέιλ από ανανά, μπανάνα, μήλο και αχλάδι, το οποίο κοστίζει μόλις 2,50 ευρώ. «Φθηνά πουλάτε» της λέω. «Η φιλοσοφία μας εδώ είναι να προσφέρουμε στον πελάτη κάτι φρέσκο, υγιεινό και φθηνό. Εχει σημασία να μην του κάνει εντύπωση η τιμή, γιατί αυτό σημαίνει ότι όταν περάσει πάλι από το μαγαζί, θα κάνει μια στάση να πιει έναν χυμό ή να φάει μια φρουτοσαλάτα». Υποπτεύομαι ότι είναι κάτι σαν στάση ζωής για τα παιδιά που αποφάσισαν να στήσουν το Χυμοποιείο φ. Μου το επιβεβαιώνει η Νία: «Οταν ξεκινήσαμε, προφανώς υπήρξε κάποιος που έβαλε το κεφάλαιο για να ανοίξουμε, αλλά τις αποφάσεις τις παίρνουμε όλοι μαζί και στόχος μας είναι σε δυο τρία χρόνια να γίνουμε κολεκτίβα, μια αποκλειστικά συνεργατική εταιρία».

r123r23rt 6
FRESH

Οταν, λόγω της προηγούμενης δουλειάς σου, είσαι «αναγκασμένος» (λέμε τώρα) να ταξιδεύεις κάθε τρεις και λίγο και να γυρίζεις τον κόσμο, τότε κάποια στιγμή θα σου μπει το «μικρόβιο» και θα κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα. Κάπως έτσι ήρθε η ιδέα και στον ιδιοκτήτη του Fresh juice bar να ανοίξει ένα τέτοιου είδους μαγαζί. Το έβλεπε στις χώρες του εξωτερικού, γιατί, σου λέει, να μην το φέρω και στην Ελλάδα; Από τον Μάρτιο του 2015, οπότε και έκανε την εμφάνισή του στο κέντρο της Αθήνας (Περικλέους 24), έχει καταφέρει να κάνει τον κόσμο να εξοικειωθεί με την ιδέα του φρουτοχυμού και να αποκτήσει «στάνταρ» πελατεία, πράγμα δύσκολο, αν κρίνουμε από τη φιλοσοφία του Ελληνα, που δεν είναι τόσο εξοικειωμένος με το προϊόν, συγκριτικά τουλάχιστον με τους ξένους. Σιγά σιγά όμως μπαίνει στην καθημερινότητά μας και μάλιστα κάνει θραύση στις νεαρότερες ηλικίες. Ο χώρος είναι minimal, με τέσσερα πέντε τραπεζάκια όλα κι όλα ακριβώς μπροστά από τη βιτρίνα του μαγαζιού, στο πεζοδρόμιο, για κάποιον που θέλει να καθίσει να απολαύσει τον χυμό με την ησυχία του. Ο κατάλογος του Fresh περιλαμβάνει τους «βασικούς» συνδυασμούς φρούτων και λαχανικών, αλλά και κάποιες ιδιαίτερες προτάσεις χυμών, όπως, για παράδειγμα, ο «αντιγηραντικός», ο «λιποδιαλυτικός», ο «ενισχυτικός» ή ο «τονωτικός», με βάση τις ευεργετικές για τον οργανισμό ιδιότητες που έχουν τα φρούτα, ενώ δεν λείπουν τα smoothies και οι φρουτοσαλάτες.

r123r23rt 5
ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΜΕ ΘΕΑ!

Με θέα στον κόλπο και στο γραφικό λιμανάκι της Σουβάλας στην Αίγινα, το Namaste είναι ένα από τα πιο όμορφα μαγαζιά του νησιού. Αλλά αυτός δεν είναι ο κυριότερος λόγος για να το επισκεφτείτε. Και αυτός δεν είναι άλλος από τα υπέροχα καλοκαιρινά κοκτέιλ, τα δροσιστικά καφεδάκια και ροφήματα αλλά και την καταπληκτική ατμόσφαιρα όλη την ημέρα. Κάτω από το Namaste υπάρχει οργανωμένη παραλία, όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας. Στον ίδιο χώρο στεγάζεται και το ιταλικό εστιατόριο Zaza, με υπέροχες συνταγές ζυμαρικών και πεντανόστιμες πίτσες.

r123r23rt 3
Από καφέ μέχρι δυνατά cocktails

Εδώ και περίπου δύο χρόνια άνοιξε στα Βριλήσσια το Die e Nocte (Λεωφόρος Πεντέλης 102), που στα λατινικά σημαίνει «μέρα και νύχτα» και αποτυπώνει με ακρίβεια το κόνσεπτ του μαγαζιού. Ενας υπέροχος all day χώρος που μάλλον ήρθε για να καλύψει ένα κενό, καθώς η περιοχή, αν και αναβαθμισμένη τελευταία, δεν διαθέτει ανάλογης ποιότητας μαγαζιά. Το Die e Nocte ουσιαστικά χωρίζεται σε δύο τμήματα: τον εσωτερικό, industrial αισθητικής χώρο, που γνωρίζει πιένες κυρίως τον χειμώνα, και τον καταπράσινο εξωτερικό, που προτιμούν οι πελάτες αυτήν την περίοδο. Το μαγαζί ανοίγει από νωρίς το πρωί (γύρω στις 9.00) για καφέ και πηγαίνει μέχρι αργά το βράδυ, δίνοντας στον επισκέπτη τη δυνατότητα είτε να διαλέξει ένα από τα πιάτα της μεσογειακής κουζίνας είτε να καθίσει και να απολαύσει το ποτό του. Παρεμπιπτόντως, η λίστα με τα κοκτέιλ είναι πολύ δυνατή, μέτρησα πάνω από 60 διαφορετικά, ενώ πέντε από αυτά είναι αποκλειστικές συνταγές των barmen και έχουν ως βάση την μπίρα, την τεκίλα και το κρασί. Ιδανικά με το σκηνικό δένει και η μουσική. Θα ακούσετε κυρίως jazz και soul κομμάτια, σε ένταση (ευτυχώς) τέτοια που θα σας επιτρέπει να ακούτε τι λέει η παρέα σας.

r123r23rt 4
ΝΕΟ ΣΤΕΚΙ ΣΤΑ Β.Π.

Σε έναν καλά κρυμμένο χώρο στην «καρδιά» της Κηφισιάς, στην οδό Κασσαβέτη 3, άνοιξε πρόσφατα το Tricks. Ενα μαγαζί που ξεκινά από νωρίς με δροσερά cocktails και συνεχίζει σε ύφος club για τους λάτρεις της νυχτερινής διασκέδασης μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Χρώματα και όμορφες παρουσίες, μουσική για όλα τα γούστα, ενώ οι πιο «γκουρμέ» πελάτες μπορούν να απολαύσουν sushi σερβιρισμένο από το έμπειρο προσωπικό του Wagamama που στεγάζεται στον ακριβώς δίπλα χώρο. Οι ήχοι σε γενικές γραμμές κινούνται σε mainstream μονοπάτια, κυρίως τις Παρασκευές και τα Σάββατα, αλλά στο Tricks οι εκπλήξεις δεν σταματούν ποτέ, καθώς το μαγαζί φιλοξενεί κάθε βράδυ και από ένα διαφορετικό πάρτι. Σημειώστε: Cocktail Night κάθε Δευτέρα, με σπέσιαλ τιμή προσφοράς (έξι ευρώ) για όλα τα coctails, The sin house project τις Τετάρτες με διαφορετικούς guest djs να δίνουν ρυθμό από την κονσόλα, Femme fatale πάρτι τις Πέμπτες και Greek Tricks (κάθε Κυριακή) με μουσικά «κόλπα» αλά ελληνικά για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο η εβδομάδα.

r123r23rt 2
ΨΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟ

Σε έναν πανέμορφο χώρο στη Γλυφάδα θα βρουν το «λιμάνι» τους οι λάτρεις του καλού ψαρομεζέ. Το Σαρδελάκι (Φοίβης 15) από την πρώτη μέρα που άνοιξε, πριν από περίπου τρία χρόνια, έχει καταφέρει να κρατήσει ψηλά τα στάνταρ τόσο της εξυπηρέτησης όσο και της ποιότητας. Αρχίστε με κάποιο από τα (πολλά) ορεκτικά πιάτα του καταλόγου, μέχρι να φτάσει στο τραπέζι σας η «κυρίως» παραγγελία. Ατού του, τα μικρά τηγανητά ψαράκια, συστήνω γαύρο φιλεταρισμένο, μπακαλιάρο, γαρίδες σαγανάκι και μύδια αχνιστά, τα οποία μπορείτε να συνοδεύσετε με τσιπουράκι. Ολα ήταν καλοψημένα, χωρίς «λαδίλα» και σε εξαιρετικές για την εποχή τιμές.

r123r23rt 1
Και στο βάθος υπέροχος κήπος

Τέσσερις μήνες καθημερινής σκληρής εργασίας, 15 κάδοι μπάζα και σκουπίδια, εκατοντάδες μέτρα καλώδιο, άφθονη ποταμίσια άμμος, περίσσια καλή διάθεση από όλη την ομάδα και πάνω από όλα σεβασμός στο αγνό περιβάλλον που κρυβόταν τόσο καιρό στον ακάλυπτο χώρο και ο κήπος του Six d.o.g.s. (Αβραμιώτου 6-8) άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το 2010, με τη χαριτωμένη neon πινακίδα του να οδηγεί τους περαστικούς στο βάθος του. Ο κήπος λειτουργεί καθημερινά χειμώνα καλοκαίρι, βρέξει χιονίσει, από τις 10.00 το πρωί έως αργά το βράδυ. Εχει, μεταξύ άλλων, άνετα custom ξύλινα τραπέζια, πάγκους, καθίσματα, κούνια και δωρεάν wi-fi. Το μενού του κήπου επικεντρώνεται σε εποχιακά προϊόντα, όπως cocktails, milkshakes, παγωτά, σπιτικές παγωμένες λεμονάδες, ντραφτ μπίρες, μεγάλη γκάμα σε ζεστά ποτά (λικέρ με πικραμύγδαλο και κανέλα, μήλο και κανέλα) αλλά και βότκες με infusions από βανίλια. Ο κήπος λειτουργεί με τη λογική ενός σχεδόν silent bar, δίνοντας τον πρώτο λόγο στους ανθρώπους και στον περιβάλλοντα χώρο.

f235gfw5gwe ΑΠΟ ΤΟΝ
ΚΩΣΤΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΟΠΟΥΛΟ 

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...