Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Τρόμος στον αέρα για 162 επιβάτες!

Εφιαλτική πτήση για Airbus που έκανε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

Τρόμος στον αέρα πάνω από την Κρήτη! Εφιαλτικές στιγμές έζησαν οι επιβάτες ενός επιβατικού αεροσκάφους λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου όταν εντοπίστηκε πρόβλημα σε έναν από τους κινητήρες του. Ολα άρχισαν χθες στις 10.30 το πρωί, όταν ο κυβερνήτης του Airbus 320 της εταιρείας Aviatrans, που μετέφερε 162 επιβάτες με προορισμό το Κίεβο της Ουκρανίας, ζήτησε από τον πύργο ελέγχου να επιστρέψει.

Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το σύστημα Emergency, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύτηκε προσωρινά κάθε κίνηση αεροσκάφους από και προς τον εναέριο χώρο του Ηρακλείου. Ετσι σήμανε συναγερμός, με τους ανθρώπους του αεροδρομίου να είναι υπ’ ατμόν για να αντιμετωπίσουν κάθε ενδεχόμενο, ενώ σε χρόνο μηδέν έφτασαν στο σημείο δύναμη της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ με ασθενοφόρα τα οποία ήταν σε ετοιμότητα στην πίστα.

Την ίδια στιγμή μέσα στο αεροπλάνο είχε δημιουργηθεί πανικός, με τους επιβάτες να έχουν μείνει άφωνοι από έκπληξη και φόβο όταν ξαφνικά αντιλήφθηκαν ότι το αεροπλάνο έκανε στροφή για να γυρίσει ξανά στο «Νίκος Καζαντζάκης». Πριν προλάβουν όμως να καταλάβουν τι είχε συμβεί, το αεροσκάφος είχε πια μπει σε τροχιά προσγείωσης. Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά και η αναγκαστική προσγείωση πραγματοποιήθηκε δίχως προβλήματα, με το Airbus να «πατάει» στη γη ομαλά. Οι επιβάτες, όλοι τους σώοι και αβλαβείς, αν και αρκετά ταραγμένοι από την περιπέτεια που πέρασαν, σηκώθηκαν από τα καθίσματά τους παίρνοντας βαθιές ανάσες ανακούφισης. Οπως ήταν φυσικό, άρχισαν να ζητούν εξηγήσεις από το προσωπικό του Airbus, τις οποίες πήραν άμεσα.

Οπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, το ουκρανικής εταιρείας αεροσκάφος έμεινε στο Ηράκλειο προκειμένου να υποβληθεί σε ενδελεχείς ελέγχους από μηχανικούς, οι οποίοι κλήθηκαν να διερευνήσουν τις αιτίες που προκάλεσαν το πρόβλημα στον κινητήρα του. Οι 162 επιβάτες αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα για την ουκρανική πρωτεύουσα με άλλη πτήση, αφού φιλοξενήθηκαν από τις αρχές του αεροδρομίου σε ξενοδοχείο κοντά στο «Νίκος Καζαντζάκης».

Αυτό ήταν το δεύτερο περιστατικό που σήμανε συναγερμό στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Και την προηγούμενη εβδομάδα είχε γίνει ξανά κινητοποίηση, όταν ένα αεροσκάφος της πολιτικής αεροπορίας ειδοποίησε ότι επρόκειτο να πραγματοποιήσει προληπτική αναγκαστική προσγείωση. Το αεροπλάνο, που μετέφερε είκοσι τρεις επιβάτες εκτελώντας δρομολόγιο προς την Αλεξανδρούπολη, προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση όταν άναψε κάποια ένδειξη στο όργανα του πιλοτηρίου. Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν δίχως πρόβλημα και αμέσως διενεργήθηκαν οι απαραίτητοι τεχνικοί έλεγχοι.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...