Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Ο παππάς που έκανε τις business «ευαγγέλιο»

Βοστόνη: Ο 39χρονος Εμάνουελ Λέμελσον (με μητέρα Ελληνίδα) είναι ιδιοκτήτης του hedge fund Amvona

Βοστόνη: Ο 39χρονος Εμάνουελ Λέμελσον (με μητέρα Ελληνίδα) είναι ιδιοκτήτης του hedge fund Amvona

Χριστιανικές διδαχές και καπιταλισμός μπορεί να μοιάζουν ασύμβατες έννοιες. Ενας ορθόδοξος ιερέας από τη Βοστόνη, όμως, έχει καταφέρει να τα συνδυάσει, και μάλιστα με επιτυχία, αφού παράλληλα με τα ιερατικά καθήκοντά του είναι ιδιοκτήτης μεγάλης εταιρίας hedge funds των Ηνωμένων Πολιτειών. Κι αυτός ο συνδυασμός τον έχει κάνει διάσημο και πλούσιο.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

2 136Ο 39χρονος Εμάνουελ Λέμελσον γεννήθηκε στο Φίνιξ της Αριζόνα από Εβραίο πατέρα και Ελληνίδα μητέρα, ονόματι Κατερίνα. Εμπνεόμενος από έναν καθηγητή στο πανεπιστήμιο αποφάσισε να εγγραφεί στην Ελληνική Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού και μερικά χρόνια αργότερα χειροτονήθηκε. Η απόφασή του να δραστηριοποιηθεί στον τομέα των επενδύσεων ήρθε όταν έπεσε στα χέρια του το βιβλίο «Ο Ευφυής Επενδυτής» του χρηματιστή της Γουόλ Στριτ Μπέντζαμιν Γκράχαμ, το οποίο έμελλε, όπως λέει, να αλλάξει τη ζωή του για πάντα.

Θείο δώρο

«Ολη μου τη ζωή γνώριζα πράγματα πριν αυτά συμβούν. Υποθέτω ότι πρόκειται για θείο δώρο» εξηγεί ο Λέμελσον, η εταιρία του οποίου Amvona Fund τού έχει αποφέρει αρκετά εκατομμύρια δολάρια τα τελευταία χρόνια, ώστε να ζει μια πολύ άνετη ζωή. Οταν οι δουλειές δεν πάνε καλά, επικαλείται την άλλη ιδιότητά του και ζητά από τους πελάτες του να «προσευχηθούν για το fund και να αγνοήσουν τη βραχυπρόθεσμη απόδοση», τη στιγμή που αγαπημένο μότο του αποτελεί η φράση «Ας μην είμαστε φτωχοί επειδή υποκρινόμαστε τους θεοσεβούμενους, όταν στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουμε πώς να βελτιώσουμε τα οικονομικά μας».

Ο ίδιος, άλλωστε, αναζητούσε ανέκαθεν τρόπους βελτίωσης της οικονομικής του κατάστασης. Πριν χειροτονηθεί, είχε δημιουργήσει μια ιστοσελίδα, επίσης με την ονομασία Amvona, μέσω της οποίας πουλούσε φωτογραφικό εξοπλισμό κινεζικής κατασκευής σε χαμηλές τιμές. Το 2004, όμως, δέχτηκε μήνυση για αντιγραφή πατέντας του ανταγωνιστή, υπόθεση που διευθετήθηκε εξωδικαστικά δύο χρόνια αργότερα.
«Δεν είμαι ταπεινός. Μακάρι να ήμουν» παραδέχεται ο Λέμελσον, εξηγώντας παράλληλα ότι πολλοί άγιοι υπήρξαν πλούσιοι και δώριζαν τα πλούτη τους στους φτωχούς, παράδειγμα που σκοπεύει να ακολουθήσει και ο ίδιος μια μέρα. Προς το παρόν, πάντως, ξοδεύει τα χρήματά του για να παρέχει μια άνετη ζωή στον εαυτό του, στη σύζυγό του και στα τρία παιδιά τους. Προσφάτως πούλησε το σπίτι των 650 τ.μ. όπου ζούσε, για να αγοράσει άλλο, κάνει συλλογή μηχανών, ενώ η σύζυγός του οδηγεί Cadillac.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, φαίνεται πως έχει και τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς πρόσφατα μετείχε σε αποστολή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Βατικανό, ενώ συχνά πυκνά αρέσκεται να ασχολείται και με την πολιτική. Προσφάτως έκανε δέηση στο δημαρχείο του Νιου Χαμσάιρ, παρουσία του ρεπουμπλικάνου υποψηφίου για το χρίσμα Ντόναλντ Τραμπ, ενώ παρακολουθεί στενά και τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα. Με αφορμή το πρόσφατο δημοψήφισμα, σχολίασε στο twitter: «Συγχωρήστε μας τα χρέη μας, καθώς έχουμε συγχωρήσει τους χρεώστες μας».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...