Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Μυστικά για σωστό τηγάνισμα από τον Γιαννη Λουκάκο

Ο Dr. Cook αποκαλύπτει τις τεχνικές.

Αλλη μία μαγειρική εβδομάδα ξεκινά για τον Γιάννη Λουκάκο, ο οποίος μπορεί να πήρε ζεστά την εκπομπή «Dr. Cook», η οποία προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 21.15 από το Mega, ωστόσο -όπως φαίνεται και από τα νούμερα- το τηλεοπτικό κοινό δεν αντέχει άλλα… μαγειρέματα. Για τους… αμετανόητα φανατικούς, πάντως, στην εκπομπή που θα δούμε αυτή την εβδομάδα ο σεφ μάς δείχνει όλα τα μυστικά για σωστό τηγάνισμα και πανάρισμα. Το τηγάνισμα χωρίζεται σε δύο βασικές κατηγορίες, το ρηχό και το βαθύ. Η βασική τους διαφορά είναι η ποσότητα του λαδιού, για παράδειγμα είναι διαφορετικό το μαγείρεμα του σνίτσελ από αυτό της τηγανητής πατάτας. Το πανάρισμα (από το γαλλικό pain, που σημαίνει ψωμί) είναι μια διαδικασία που γίνεται πριν από το τηγάνισμα ή το ψήσιμο και πρόκειται για επικάλυψη. Το τρόφιμο επικαλύπτεται με αλεύρι, βουτιέται σε αβγό και μετά σε τριμμένη ψίχα ψωμιού (ή και άλλων παρόμοιων υλικών). Χρειάζεται δυνατή φωτιά στο ψήσιμο ώστε ο σχηματισμός της εξωτερικής τραγανής κρούστας να συμπέσει χρονικά με το ψήσιμο του παναρισμένου υλικού μέχρι μέσα. Στη συνέχεια του μαθήματος ο σεφ ετοιμάζει χοιρινό σνίτσελ με προσούτο και μοτσαρέλα και σαλάτα με σελινόριζα. Οι μαθητές αναλαμβάνουν την παρασκευή κοτόπουλου στήθους πανέ με βρόμη, παρμεζάνα και σάλτσα με γιαούρτι και δυόσμο, καθώς και κροκέτας τυριού με σάλτσα από πορτοκάλι και κύμινο. Το μάθημα ολοκληρώνεται γλυκά, με μαριναρισμένες φράουλες με κρέμα βανίλιας και καραμελωμένο φύλλο κρούστας.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...