Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Ο μεγιστάνας πάτησε πόδι στον Σκορπιό

Η πρώτη αυτοψία του Ριμπολόβλεφ και της όμορφης κόρης του στο θρυλικό νησί.

22f59h863Η νέα εποχή για τον ονειρικό επίγειο παράδεισο του Αριστοτέλη Ωνάση ξεκίνησε χθες και επίσημα… Ο καινούργιος του ιδιοκτήτης, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ και η όμορφη κόρη του, Γιεκατερίνα, έφθασαν χθες το μεσημέρι στον Σκορπιό για να δουν και από κοντά το νέο τους απόκτημα: το θρυλικό νησί για το οποίο μιλά όλη η υφήλιος.

Το χλιδάτο learjet που μετέφερε τον Ρώσο μεγιστάνα και την κόρη του προσγειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 2.00 το μεσημέρι στο αεροδρόμιο του Ακτίου. Οι πόρτες άνοιξαν και οι πρώτοι που έκαναν την εμφάνισή τους ήταν οι άνδρες της προσωπικής φρουράς τους. Με γρήγορες κινήσεις κατέβηκαν από το αεροσκάφος πατέρας και κόρη και επιβιβάστηκαν στη συνέχεια σε ιδιωτικό ελικόπτερο, το οποίο τους μετέφερε στον Σκορπιό.

Εκεί τους περίμεναν οι εναπομείναντες εργαζόμενοι αλλά και ο δήμαρχος Λευκάδας, Κώστας Αραβανής και ο αντιδήμαρχος Νυδρίου, Ιωάννης Καρτάνος, που τους καλωσόρισαν. Μάλιστα, προς τιμήν των νέων ιδιοκτητών παρατέθηκε λουκούλλειο γεύμα με εκλεκτά φαγητά που έφθασαν στο νησί από γνωστή εταιρεία catering της Λευκάδας.

Οπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λευκάδας, Κώστας Αραβανής, «τόσο ο κ. Ριμπολόβλεφ όσο και η κόρη του ενθουσιάστηκαν από την πρώτη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στον Σκορπιό. Το αγάπησαν με την πρώτη ματιά και δήλωσαν ότι σκοπεύουν να σεβαστούν την ιστορία του και το περιβάλλον. Προτίθενται, επίσης, να επισκευάσουν και να συντηρήσουν τις όποιες υποδομές υπάρχουν σε αυτό».

Ο ίδιος, πάντως, περιέγραψε στην «Espressο»: «Ανεβήκαμε στον Σκορπιό γύρω στις 2.30 το μεσημέρι. Γύρω στις 3.00 ήρθε ο επιχειρηματίας και η κόρη του. Εμείς τους καλωσορίσαμε και εκείνοι μας ευχαρίστησαν που δώσαμε το παρών στη συνάντηση. Ηταν ζεστοί, προσιτοί… Οπως μας είπαν, θέλουν να χτίσουν μια στενή σχέση με την τοπική κοινωνία. Σκοπεύουν να προχωρήσουν σε εργασίες συντήρησης των εγκαταστάσεων. Θέλουν να είναι ο Σκορπιός το καταφύγιό τους. Τόπος ξεκούρασης. Θα δέχονται τους φίλους τους και το νησί θα ξαναβρεί τη ζωντάνια του. Θα δοθούν και πολλές νέες θέσεις εργασίας».

Λίγη ώρα μετά την άφιξη των νέων ιδιοκτητών ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος αποχώρησαν από τον Σκορπιό, ενώ η Γιεκατερίνα ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους μαγεμένη από τις ομορφιές του ιδιόκτητου πλέον νησιού της. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την περασμένη Πέμπτη βρίσκονται στο Νυδρί και συναντιούνται με τοπικούς φορείς οι εκπρόσωποι της οικογένειας Ριμπολόβλεφ, Γκρεγκόρι Ραμπίτσκι και  Ανδρέας Χατζηκυριάκος.

Ο Ραμπίτσκι είναι ένα από τα πιο έμπιστα άτομα του Ριμπολόβλεφ, χρόνια στενός του συνεργάτης, μηχανικός, υπεύθυνος για τις εταιρείες του στο Μονακό, που έχει αναλάβει τώρα τις εργασίες ανακαίνισης του Σκορπιού. Ο Κύπριος Ανδρέας Χατζηκυριάκος είναι ο διευθύνων σύμβουλος ενός μεγάλου γραφείου στην Κύπρο και τα τελευταία τρία χρόνια εκπροσωπεί τον Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ στην Ελλάδα.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ


Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θα εξετάσει τη νομιμότητα της αγοραπωλησίας

Από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θα εξεταστεί η νομιμότητα της αγοραπωλησίας του Σκορπιού, καθώς το υπουργείο Οικονομικών έχει  ήδη παραπέμψει το θέμα στη συγκεκριμένη υπηρεσία με στόχο την υπεράσπιση των συμφερόντων του Δημοσίου. Το θέμα είχε φέρει στη Βουλή ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης. Με ερώτησή του ζητούσε να ενημερωθεί σχετικά με το σε ποιες ενέργειες θα προβεί το υπουργείο Οικονομικών για την αποτελεσματική προστασία των οικονομικών συμφερόντων του ελληνικού Δημοσίου.

 Ο βουλευτής επικαλείται τα όσα αναφέρονται στη διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση, εκτιμώντας ότι από αυτή προκύπτει με σαφήνεια ότι ο Κροίσος επιθυμούσε να παραμείνει ο Σκορπιός στους κληρονόμους του, υπό την προϋπόθεση ότι οι τελευταίοι θα μπορούν να καλύπτουν τα έξοδα συντήρησης του νησιού. Σε περίπτωση αδυναμίας κάλυψης των εξόδων συντηρήσεως από την πλευρά των κληρονόμων του, ορίζει ρητά ως μοναδική εναλλακτική λύση τη δωρεά είτε στην Ολυμπιακή Αεροπορία είτε στο Ελληνικό Δημόσιο, με συγκεκριμένους όρους χρήσης για την κάθε περίπτωση. Ο κ. Μιχελάκης επισημαίνει επίσης ότι ο Αριστοτέλης Ωνάσης έχει περιγράψει στη διαθήκη του τον ακριβή τρόπο χρήσης του νησιού, σε περίπτωση που ο Σκορπιός θα έφευγε από τον έλεγχο της οικογένειας (παιδικές κατασκηνώσεις για την περίπτωση της Ολυμπιακής ή θέρετρο του εκάστοτε αρχηγού του ελληνικού κράτους για την περίπτωση του ελληνικού Δημοσίου).

ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...