Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ξυστά περνά απόψε το βράδυ ο αστεροειδής!

Σενάρια καταστροφής δίνουν και παίρνουν στο Internet, τη στιγμή που οι επιστήμονες της NASA εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Τα βλέμματα στραμμένα στον ουρανό θα έχει απόψε το βράδυ όλος ο πλανήτης, με την ελπίδα ότι θα καταφέρει να δει τον αστεροειδή διαμέτρου 2,7 χιλιομέτρων, με κωδικό 1998 QE2, που θα περάσει σε απόσταση αναπνοής από τη Γη! Με νωπές ακόμα τις μνήμες από τον μετεωρίτη που διαλύθηκε στην ατμόσφαιρα πάνω από τη Ρωσία, τραυματίζοντας περισσότερα από χίλια άτομα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν ανοιχτά την ανησυχία τους ότι η διέλευση του αστεροειδούς θα επηρεάσει τη Γη και ενδέχεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.3g652h55h69

Ωστόσο, οι επιστήμονες της NASA εμφανίζονται καθησυχαστικοί και δηλώνουν ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος, αφού ο μετεωρίτης θα περάσει σε απόσταση 5,8 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας, δηλαδή περίπου δεκαπέντε φορές την απόσταση μεταξύ Γης και Σελήνης.

Την ίδια στιγμή, όμως, τα σενάρια καταστροφολογίας έχουν έχουν πάρει φωτιά! Οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυστεί από χιλιάδες φωτογραφίες που εμφανίζουν μετεωρίτες να χτυπούν τη Γη. Αρκετοί χρήστες του Internet επισημαίνουν πως η NASA είχε «πιαστεί στον ύπνο» στις 15 Φεβρουαρίου, αφού δεν είχε καταφέρει να προβλέψει την εξ ουρανού… απειλή!

Μιλώντας στην «Espresso», ο διευθυντής του Πλανητάριου, φυσικός και αστρονόμος Διονύσης Σιμόπουλος, δηλώνει κατηγορηματικά ότι ο αστεροειδής 1998 QE2 δεν πρόκειται να επηρεάσει τη Γη, ενώ παράλληλα τονίζει: «Ο αστεροειδής θα είναι ορατός μόνο σε όσους έχουν τηλεσκόπιο και διαθέτουν εξειδικευμένες γνώσεις. Η τελευταία φορά που ένας αστεροειδής πέρασε κοντά από τον πλανήτη μας ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ένα ουράνιο σώμα διαμέτρου περίπου 45 μέτρων είχε περάσει σε απόσταση 27.000 χλμ. από τη Γη. Αυτή τη στιγμή, υπολογίζουμε πως οι αστεροειδείς που είναι γύρω από τον πλανήτη μας πλησιάζουν τους 900.000. Η πιθανότητα να χτυπήσει κάποιος από μια τέτοια πτώση είναι μία στο τρισεκατομμύριο»!

Οι πτώσεις αστεροειδών είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Καθημερινά, περίπου 100 τόνοι διαστημικών… επιδρομέων πέφτουν στη Γη, αλλά δεν γίνονται αντιληπτοί.

Οι επιστήμονες ξεκλειδώνουν μυστικά

Ο 1998 QE2 έχει διάμετρο 2,7 χιλιομέτρων και ανακαλύφθηκε στις 19 Αυγούστου του 1998 από τους αστρονόμους του ερευνητικού προγράμματος των αστεροειδών στο Νέο Μεξικό. Παρουσιάζει ενδιαφέρον για τους ειδικούς που εστιάζουν στα ουράνια σώματα που δυνητικά μπορούν να είναι απειλητικά για τη Γη, καθώς οι επιστήμονες προσπαθούν να ξεκλειδώσουν τα μυστικά αυτών των διαστημικών επιδρομέων! Οι ειδικοί από το Εργαστήριο Αεριωθούμενης Κίνησης της NASA που παρακολουθούν με ραντάρ το ταξίδι του στη «γειτονιά» μας ελπίζουν ότι θα εξασφαλίσουν μεγάλο όγκο δεδομένων για τις ιδιότητες της επιφάνειάς του, το σχήμα και την τροχιά του. Τα νέα δεδομένα θα τους επιτρέψουν να καθορίσουν την προέλευση του αστεροειδούς, να προσδιορίσουν με ακρίβεια την τροχιά του και να μάθουν πώς θα κινηθεί στο μέλλον.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ


Εχει το δικό του φεγγάρι ο 1998 QE2!

Το δικό του φεγγάρι διαθέτει ο 1998 QE2! Οπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ η NASA, σειρά εικόνων που ελήφθησαν από το μεγάλο επίγειο ραντάρ Deep Space Network δείχνουν ότι ο εν λόγω αστεροειδής είναι στην πραγματικότητα διπλός και αποτελείται από το κυρίως σώμα, διαμέτρου περίπου 2,7 χιλιομέτρων, και τον δορυφόρο του, με διάμετρο περίπου 600 μέτρα (πρόκειται για την άσπρη κουκίδα στις εικόνες). Σύμφωνα με τη NASA, o 1998 QE2 θα φτάσει στο πλησιέστερο σημείο προς τη Γη απόψε, ένα λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...