Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ένοχος για βιασμό ο Ηλίας Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης...

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Ηλία Μίχο...

H Mαριαγάπη του «GNTM» μίλησε για την περιπέτεια με τον καρκίνο του...

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά αποκάλυψε πως πρόλαβε τον καρκίνο του...

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις 21χρονης για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια μεγαλογαιοκτήμονα...

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον 57χρονο μεγαλογαιοκτήμονα,...

Bρήκαμε το κατοικίδιο της Στέλλας Μπεζαντάκου που έχει γίνει viral στο TikTok...

Στέλλα, μας ακούς; Πολύ μεγάλος σταρ ο Κυριάκος! Μην...

Και μαζί και μόνοι

Δυσφορία Σαμαρά για τα «φάλτσα» από Βενιζέλο και Κουβέλη.

Εκεί που όλα ήταν σχεδόν αρμονικά στην τρικομματική κυβέρνηση, τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να παρατηρούνται αλλεπάλληλες αρρυθμίες, γεγονός που έχει προκαλέσει εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό να είναι έτοιμος να λάβει μέτρα μόλις επιστρέψει (την Παρασκευή) από τη Φινλανδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς έχει ενοχληθεί τόσο από τους χειρισμούς του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο όσο και από τις αντιδράσεις που είχαν οι εταίροι του στην πρόσφατη διαδικασία του κατεπείγοντος που επιλέχθηκε από την κυβέρνηση για το σχέδιο νόμου που αφορά τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Δημοκρατική Αριστερά διατύπωσαν από το βήμα του Κοινοβουλίου ανοιχτές ενστάσεις, με αποτέλεσμα το Μέγαρο Μαξίμου να υποχωρήσει.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση που έκανε χθες το πρωί ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης σε ραδιοφωνικό σταθμό (Βήμα 99,5) σημειώνοντας: «Δεν δεχόμαστε μαθήματα υπευθυνότητας από τον κ. Σαμαρά κι όσους ήταν αντιμνημονιακοί και μπλόκαραν κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης επί 2,5 χρόνια, και τους οποίους τώρα το ΠΑΣΟΚ στηρίζει για εθνικούς λόγους».Σημείωσε δε ότι κάθε φορά που το Κίνημα ανοίγει ένα θέμα σπεύδουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να ανασύρουν σενάρια εκλογών. «Δηλαδή τι κάνουν; Προσπαθούν να μας εκβιάσουν; Νομίζουν ότι επειδή ο Τσίπρας δεν έχει σχέδιο, η κυβέρνηση θα μείνει αλώβητη; Ετσι θα προχωρήσουμε;» αναρωτήθηκε. Την ίδια ώρα ο Νίκος Μπίστης, από πλευράς ΔΗΜΑΡ, έκανε λόγο για προβλήματα δυσλειτουργίας της κυβέρνησης, που φάνηκαν καθαρά τις τελευταίες ημέρες.

Ο κ. Σαμαράς επιστρέφοντας από τη Σκανδιναβία θα ζητήσει από τους Βενιζέλο και Κουβέλη να συναντηθούν το συντομότερο δυνατόν στο Μέγαρο Μαξίμου και πίσω από τις κλειστές πόρτες να λύσουν τις όποιες παρεξηγήσεις. Θα τους ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι στους στόχους του η άμεση προσφυγή στην κάλπη, που ούτως ή άλλως κανέναν δεν συμφέρει από τους τρεις τους, ενώ θα ζητήσει να τεθούν επιτέλους αυτοί οι πολυσυζητημένοι νέοι κανόνες λειτουργίας της κυβέρνησης. Μεταξύ αυτών θα συγκαταλέγεται και η δημιουργία ενός νέου οργάνου που θα απαρτίζεται από έμπιστα στελέχη των τριών αρχηγών και θα λύνουν άμεσα τις όποιες κρίσεις, χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να πραγματοποιούνται συσκέψεις σε ανώτατο επίπεδο στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Τέλος, ο πρωθυπουργός δηλώνει έτοιμος για να επικαιροποιήσει την προγραμματική συμφωνία κατανοώντας τη στάση του ΠΑΣΟΚ που θέλει να διαφοροποιηθεί από τη Ν.Δ., δεδομένης της δημοσκοπικής πίεσης που καταγράφει.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...