Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου...

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Οικονομάκου πόζαρε με sexy εσώρουχα και όλοι αναρωτήθηκαν… πώς έκανε δύο...

«Σεισμό» και «καύσωνα» την ίδια στιγμή προκάλεσε η Αθηνά...

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια στη σχολική ψυχολογία

Με την υπογραφή της Bright Academy (https://www.brightacademy.gr/) και σε...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους...

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...

Αγώνας δρόμου για τη μαθήτρια!

Αδέσποτο πίτμπουλ κομμάτιασε το πρόσωπο δεκαεπτάχρονης κοπέλας στην Αλεξανδρούπολη.

Η πολύκροτη υπόθεση της Ιζαμπέλ Ντινουάρ, της Γαλλίδας που υποβλήθηκε στην πρώτη μεταμόσχευση προσώπου στα ιατρικά χρονικά, επειδή είχε παραμορφωθεί φρικτά από επίθεση σκύλου, αναβιώνει στην Αλεξανδρούπολη. Οι ειδικοί του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της πόλης έχουν ξεκινήσει ιατρικό αγώνα δρόμου για να αποκαταστήσουν την παραμόρφωση που προκάλεσε στο πρόσωπο 17χρονης μαθήτριας το δάγκωμα άγριου μεγαλόσωμου σκύλου. Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στο χωριό Νίψα. Οι κάτοικοι βγήκαν έντρομοι από τα σπίτια τους, όταν άκουσαν τις φωνές και τα ουρλιαχτά της κοπέλας, η οποία προσπαθούσε να απωθήσει το αδέσποτο πίτμπουλ, χωρίς όμως να τα καταφέρνει. Περαστικοί και γείτονες έτρεξαν να βοηθήσουν την «Ελληνίδα Ντινουάρ» διώχνοντας τελικά το εξαγριωμένο σκυλί, το οποίο όμως είχε ήδη κάνει μεγάλη ζημιά στο πρόσωπο της έφηβης και κυρίως στην περιοχή του στόματος, που είχε κομματιαστεί από τα κοφτερά δόντια του ζώου.

Το χειρουργείο

Το κορίτσι μεταφέρθηκε αιμόφυρτο και σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στο νοσοκομείο της πόλης, όπου εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο και υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση. Οι γιατροί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να χρειαστεί πρόσθετες επεμβάσεις για την πλήρη αποκατάσταση. «Το ζώο που επιτέθηκε στο κορίτσι τού έχει κάνει ζημιά στο πρόσωπο και κυρίως στην περιοχή των χειλιών, από όπου λείπει ένα μεγάλο κομμάτι. Η 17χρονη υποβλήθηκε σε πολύωρη, λεπτή χειρουργική επέμβαση από χειρουργούς του νοσοκομείου και τον πλαστικό μας, ο οποίος έκανε σχετικά καλή δουλειά» λέει στην «Espresso» ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Νίκος Ραπτόπουλος και προσθέτει: «Πιθανότατα να χρειαστεί και δεύτερη επέμβαση για να αποκατασταθεί η σοβαρή ζημιά που έχει γίνει. Η 17χρονη είναι καλά, πέρα από την ψυχολογική της κατάσταση, και το νοσοκομείο κάνει ό,τι μπορεί για στηρίξει την ίδια και την οικογένειά της. Δεν είναι και λίγο για μια κοπελίτσα μόλις 17 ετών αυτό που της συνέβη». Ο κ. Ραπτόπουλος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η άγρια συμπεριφορά του συγκεκριμένου αδέσποτου ήταν γνωστή στους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι ωστόσο δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι, αφού είναι αρμοδιότητα των δημοτικών αρχών.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Το νέο πρόσωπο της Ιζαμπέλ Ντινουάρ

Μια πολυπληθής ιατρική ομάδα, με επικεφαλής έναν πρωτοπόρο ειδικό των μεταμοσχεύσεων, και μια 15ωρη επέμβαση-άθλος ήταν ο συνδυασμός που χάρισε το 2005 καινούργιο πρόσωπο στη 46χρονη σήμερα Ιζαμπέλ Ντινουάρ, που είχε παραμορφωθεί φρικτά στην περιοχή του στόματος από επίθεση του σκύλου της.

Η πρώτη μερική μεταμόσχευση προσώπου σε παγκόσμιο επίπεδο έγινε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αμιένης, στη βόρεια Γαλλία, τράβηξε για εβδομάδες το φως της δημοσιότητας και χαρακτηρίστηκε μέγα ιατρικό επίτευγμα της επανορθωτικής Πλαστικής Χειρουργικής. Δωρητής ήταν ένας άντρας, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί εγκεφαλικά νεκρός και «πρωταγωνιστής» -εκτός από την Ιζαμπέλ Ντινουάρ- ήταν ο Ζαν-Μισέλ Ντιμπερνάρ, ο άνθρωπος που διεξήγαγε την πρώτη μεταμόσχευση χεριών και την πρώτη διπλή μεταμόσχευση χεριών στον κόσμο. Την πρωτιά στην ολική μεταμόσχευση προσώπου ωστόσο έχει ομάδα Αμερικανών χειρουργών που πραγματοποίησε την επαναστατική επέμβαση, διάρκειας 36 ωρών, τον Μάιο του 2012 σε έναν 37χρονο άντρα, τον Ρίτσαρντ Νόρις, που το πρόσωπό του είχε διαλυθεί από τραυματισμό με όπλο και ζούσε δεκαπέντε χρόνια φορώντας μάσκα.

Οι γιατροί κατάφεραν να του χαρίσουν νέο πρόσωπο, μέχρι και νέα γνάθο, δόντια και γλώσσα. Δύο χρόνια νωρίτερα ομάδα τριάντα Ισπανών γιατρών στη Βαρκελώνη είχε πραγματοποιήσει την πρώτη πλήρη μεταμόσχευση προσώπου, σε άντρα του οποίου το πρόσωπο είχε παραμορφωθεί από ατύχημα. Τότε όμως δεν είχε χρειαστεί να γίνει και επέμβαση για τα δόντια και τη γλώσσα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...