Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Σασμός»: Η οικογένεια Σταματάκη γιορτάζει την έλευση της μικρής Καλλιόπης!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Ο Χρήστος μετά...

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Πρωινός «απολογισμός» του κυρίου «Αλλου Ανθρώπου»

«Δεν σου κάνω τον άγιο, αχ, αμάρτησα...» λέει το...

Ο Γιάννης Πλούταρχος έχει πρεμιέρα στο Anodos αυτή την Πέμπτη 28/3

Ο Γιάννης Πλούταρχος ξεκινάει τις εμφανίσεις του στο Anodos...

Ο Αλβανός killer σκότωσε αστυνομικό

Βγήκαν τα Καλάσνικοφ της συμμορίας του Κόλα δίπλα στο νεκροταφείο του Διστόμου.

Η «δολοφονική μηχανή» που ακούει στο όνομα Μάριον Κόλα σκότωσε εν ψυχρώ έναν αστυνομικό δίπλα στο νεκροταφείο του Διστόμου! Ο Αλβανός killer και η συμμορία του έβγαλαν τα Καλάσνικοφ και πυροβόλησαν τον άτυχο ένστολο αφήνοντας ορφανά δύο ανήλικα, ενώ η σύζυγός του σύντομα θα γεννήσει το τρίτο παιδάκι τους, καθώς βρίσκεται στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της.336f5987f4f859

Μια κακή εκτίμηση πληροφορίας στοίχισε τη ζωή στον 37χρονο άντρα, καθώς ούτε το κέντρο της υπηρεσίας τους αλλά ούτε και οι ίδιοι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λιβαδειάς που κλήθηκαν να ελέγξουν τις «ύποπτες κινήσεις» στη διασταύρωση προς τη Δεσφίνα, έξω από το Δίστομο, αξιολόγησαν σωστά το περιστατικό. Ετσι ο άτυχος Γιώργος Ανδριτσόπουλος και οι τέσσερις συνάδελφοί του βρέθηκαν ανυποψίαστοι στο… στόμα του λύκου, σε μια περιοχή όπου ήταν γνωστό ότι κινούνται οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων με επικεφαλής τον Μάριον Κόλα. Από την περασμένη Τετάρτη βρισκόταν σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ. στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας και της Φωκίδας αναζητώντας τα ίχνη των αδίστακτων Αλβανών βαρυποινιτών. Δύο φορές ήρθαν από τότε πρόσωπο με πρόσωπο μαζί τους και στη δεύτερη οι κακοποιοί δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ. Κι όμως, παρ’ ότι ήταν πιθανόν οι «ύποπτες κινήσεις» στις 2.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας να ήταν δικές τους, δεν δόθηκε η απαραίτητη προσοχή!

Κάτοικοι της περιοχής εντόπισαν τους πέντε υπόπτους να περπατούν κοντά σε ένα αλσύλλιο στο νεκροταφείο της περιοχής, όπου πιθανότατα αναζητούσαν αυτοκίνητο για να κλέψουν. Αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία και στην περιοχή κατευθύνθηκαν δύο αστυνομικοί της Ασφάλειας από τη Λιβαδειά, ένας από το τμήμα Διστόμου με συμβατικό μπλε Ford Focus και άλλοι δύο, επίσης της Ασφάλειας Λιβαδειάς, με άλλο συμβατικό όχημα. Ομως δεν τους εντόπισαν και χωρίστηκαν. Οι τρεις πρώτοι κατευθύνθηκαν προς το αλσύλλιο και βγήκαν από το αυτοκίνητο αφήνοντας μέσα το αυτόματο ΜΡ-5. Εκείνη τη στιγμή πετάχτηκαν μπροστά τους οι ύποπτοι, όλοι κρατώντας Καλάσνικοφ! Παρ’ ότι οι αστυνομικοί τούς σημάδεψαν με τα υπηρεσιακά τους πιστόλια και ένα πολεμικό G-3, κατάλαβαν αμέσως ότι δεν είχαν τύχη μπροστά στη δύναμη πυρός των αντιπάλων τους και σήκωσαν τα χέρια ψηλά… Οι δραπέτες τούς υποχρέωσαν να παραδώσουν και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους και πήραν τα κλειδιά του μπλε Ford Focus.

Ομως τη στιγμή που επιβιβάζονταν στο αυτοκίνητο, είδαν να φτάνει το δεύτερο συμβατικό. Χωρίς δισταγμό, ένας από τους κακοποιούς -σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο Κόλα- άνοιξε πυρ με το Καλάσνικοφ! Μία από τις σφαίρες βρήκε τον 37χρονο οδηγό Γιώργο Ανδριτσόπουλο στον δεξί μηρό. Μέσα στη σύγχυση οι δραπέτες διέφυγαν με το αυτοκίνητο της Ασφάλειας, ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να βοηθήσουν τον τραυματισμένο συνάδελφό τους. Μάταιος κόπος… Το βλήμα είχε χτυπήσει την κεντρική αρτηρία και μέσα σε λίγα λεπτά άφησε την τελευταία του πνοή από ακατάσχετη αιμορραγία! Αν και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς, οι γιατροί διέγνωσαν απλώς τον θάνατό του…

Στο μεταξύ, οι δραπέτες εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση και οι αστυνομικοί έχουν στήσει παντού μπλόκα αναζητώντας τα ίχνη τους. Αμέσως μετά την εν ψυχρώ δολοφονία στήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού και τους όμορους νομούς από άντρες των ΕΚΑΜ, των ΟΠΚΕ, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και των τοπικών τμημάτων, ενώ ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. ερευνά με θερμική κάμερα. Ολοι ξέρουν ότι το επόμενο «ραντεβού» με τους δραπέτες θα είναι κρίσιμο και καθοριστικό, καθώς ο Μάριον Κόλα και η συμμορία του απέδειξαν ακόμη μία φορά ότι δεν διστάζουν να αφαιρέσουν ζωές για να μη στερηθούν την ελευθερία τους.

ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ


34f85f9f786Τετ-α-τετ τρόμου και η άγρια καταδίωξη

Ζήτημα τιμής είναι πλέον για την Αστυνομία να βάλει τέλος στην αιματηρή δράση των πέντε Αλβανών δραπετών των φυλακών Τρικάλων. Οι αστυνομικοί που «χτενίζουν» τη Βοιωτία και τις γύρω περιοχές νιώθουν ότι έχουν χρέος στη μνήμη του 37χρονου συναδέλφου τους, στα δυο παιδιά που άφησε ορφανά και στο τρίτο που δεν θα τον γνωρίσει ποτέ. Ξέρουν όμως ότι έχουν να αντιμετωπίσουν έναν αιμοσταγή δολοφόνο, τον «υπ’ αριθμόν 1 δημόσιο κίνδυνο», όπως θεωρείται πια ο Μάριον Κόλα!

Οι δραπέτες κινούνται στην ευρύτερη περιοχή πολλές ημέρες. Τα ξημερώματα της προηγούμενης Κυριακής είχαν κλέψει έξω από τα εξοχικά τους στον Παρνασσό το Volvo του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών Απόστολου Ανδρεουλάκου και τη Mercedes του γείτονά του, πρώην διοικητή της ΔΕΗ Γιώργου Μπιρδιμήρη. Το πρώτο βρέθηκε κοντά στην Αράχοβα και μέσα υπήρχε βαρύς οπλισμός και εκρηκτικά, ενώ το δεύτερο εντοπίστηκε καμένο στο Λιβάδι Παρνασσού.

Το απόγευμα της προηγούμενης Τετάρτης δύο από τους δραπέτες ήρθαν αντιμέτωποι με δύο πυροσβέστες που αναζητούσαν την εστία φωτιάς στην περιοχή της Δαμάστας Ελευθεροχωρίου και δικαιολογήθηκαν ότι την άναψαν για να ζεσταθούν. Οι πυροσβέστες διέκριναν κάτω από τα ρούχα του ενός υπόπτου ένα Καλάσνικοφ και έφυγαν φοβισμένοι. Ομως στάθηκε αδύνατον να εντοπιστούν, αν και εγκατέλειψαν το λευκό Nissan που είχαν κλέψει από τη Λιλαία.

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ο Κόλα και ένας συνεργός του εντοπίστηκαν να κινούνται με κλεμμένο βαν στην περιοχή της Δαμάστας, αλλά έβγαλαν από το παράθυρο του συνοδηγού ένα Καλάσνικοφ και άρχισαν να γαζώνουν τα περιπολικά, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος από τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν στα πυρά με υποπολυβόλα MP-5 και τυφέκια G3-A3. Οι δύο Αλβανοί κατάφεραν να διαφύγουν και το κλεμμένο βαν εντοπίστηκε το ξημέρωμα της Κυριακής στους Δελφούς, από όπου έκλεψαν άλλο ένα φορτηγάκι!


1125f7488f96Είχε για ήρωα τον σμηναγό Ηλιάκη

Ιδιο δολοφονικό τέλος με τον ήρωά του, τον αξέχαστο σμηναγό Κώστα Ηλιάκη, τη φωτογραφία του οποίου είχε αναρτήσει στον τοίχο του στο Facebook, περίμενε τον άτυχο αστυνομικό Γιώργο Ανδριτσόπουλο μόλις ένα μήνα προτού η γυναίκα του φέρει στον κόσμο το τρίτο τους παιδί!

Η δολοφονία του 37χρονου αστυνομικού σκόρπισε θλίψη και πόνο όχι μόνο στους συναδέλφους του στην Ασφάλεια Λιβαδειάς, που τον είδαν να ξεψυχάει μπροστά στα μάτια τους, αλλά σε όλη την πόλη. Ο άτυχος αστυνομικός από το Μεσολόγγι δεν είχε κλείσει χρόνο στο τμήμα, όπου είχε πάει με μετάθεση από την Αθήνα για να είναι κοντά στον τόπο καταγωγής της συζύγου του, τον Αγιο Βλάσιο Βοιωτίας.

Η γυναίκα του Γιώργου Ανδριτσόπουλου υπέστη ισχυρό σοκ όταν πληροφορήθηκε τον άδικο χαμό του και τη φροντίζουν συγγενείς και φίλοι, όπως και τα δύο μικρά παιδιά της, που αναρωτιούνται γιατί δεν βλέπουν τον μπαμπά τους…

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας εξέφρασε με επίσημη ανακοίνωση τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του 37χρονου αστυνομικού: «Η ελληνική κοινωνία θρηνεί για μία ακόμη φορά την απώλεια ζωής ενός αστυνομικού, του υπαρχιφύλακα Γεωργίου Ανδριτσόπουλου, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ώρα καθήκοντος, προσπαθώντας να διασφαλίσει το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας. Μαζί με τη βαθιά οδύνη μου για τον θάνατο του αστυνομικού θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τη σύζυγο, τα παιδιά του και σε όλους τους οικείους του. Θα ήθελα επίσης να τους διαβεβαιώσω ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια από την Πολιτεία προκειμένου οι δολοφόνοι να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και να λογοδοτήσουν για τις ειδεχθείς πράξεις τους».

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...