Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Mε Μαντόνα και Hollywood στο… δικαστήριο για το σκάνδαλο της...

Με αναφορές στο Hollywood αλλά και στη βασίλισσα της...

«Σασμός»: Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Σάντρα δείχνει...

Βασίλης Σίμος: Ο πρώην Survivor και πανελίστας του Φουρθιώτη είναι ο πολιτικός...

Επιασε λαβράκι ο Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετώντας τον 33χρονο πρόεδρο...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου...

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Αυτοκτόνησε ο γιος στελέχους του ΠΑΣΟΚ

Ο 19χρονος Ανδρέας τίναξε τα μυαλά του με την καραμπίνα του πατέρα του στο εξοχικό τους.

Θρήνος στην οικογένεια του Θανάση Ράσιου, γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Εβρου, από τον απρόσμενο χαμό του 19χρονου γιου του, Ανδρέα, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του με καραμπίνα. Το θλιβερό περιστατικό έχει συγκλονίσει την Αλεξανδρούπολη, οι κάτοικοι της οποίας προσπαθούν να συμπαρασταθούν όσο μπορούν στους οικείους του εκλιπόντος.

Το συμβάν που έχει «παγώσει» την κοινωνία της θρακικής πόλης συνέβη χθες το πρωί στην περιοχή της Μάκρης και συγκεκριμένα στο χωριό Δίκελλα, εκεί όπου βρίσκεται η εξοχική κατοικία της οικογένειας Ράσιου. Ο νεαρός πήγε στο εξοχικό από νωρίς μόνος του, έχοντας ενημερώσει τους δικούς του, οι οποίοι θεώρησαν ότι ήθελε να χαλαρώσει, κάτι που είχε ανάγκη δεδομένης της εύθραυστης ψυχολογικής του κατάστασης. Δυστυχώς όμως, αυτό που είχε στο μυαλό του ο 19χρονος δεν μπορούσαν να το φανταστούν. Δεν είχε ξημερώσει καλά-καλά ακόμη όταν το χωριό αναστατώθηκε από τον διαπεραστικό ήχο ενός πυροβολισμού. Οι κάτοικοι σηκώθηκαν έντρομοι από τα κρεβάτια τους και μέσα σε δευτερόλεπτα είχαν βγει στα μπαλκόνια και τις αυλές τους προσπαθώντας να καταλάβουν από πού είχε προέλθει ο θόρυβος. Πολλοί δεν είχαν καν καταλάβει ότι επρόκειτο για πυροβολισμό. Γρήγορα όμως μαθεύτηκαν τα μαντάτα που τους άφησαν άφωνους. Ο 19χρονος γιος του κομματικού στελέχους, ο Ανδρέας αυτοκτόνησε στρέφοντας τη μονόκαννη καραμπίνα, που κατείχε νόμιμα ο πατέρας του, προς το πρόσωπό του, βρίσκοντας ακαριαίο θάνατο. Εν τω μεταξύ, όλες αυτές τις ώρες, τόσο ο Θανάσης Ράσιος όσο και η σύζυγός του, γνωρίζοντας τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε το παιδί τους, το καλούσαν συνεχώς στο τηλέφωνο για να του μιλήσουν, χωρίς όμως να το βρίσκουν. Ανήσυχος ο πατέρας του, αποφάσισε να πάει στο εξοχικό για να δει ο ίδιος τι συμβαίνει. Η περίεργη κινητικότητα που υπήρχε στο χωριό τού «έκοψε τα πόδια», ενώ το κακό προαίσθημα που είχε επιβεβαιώθηκε γρήγορα με τον πιο τραγικό τρόπο. Ο γιος του κείτονταν νεκρός μέσα σε λίμνη αίματος στο σαλόνι του σπιτιού. Λίγο πιο πέρα υπήρχε ένα σημείωμα στο οποίο ο νεαρός Ανδρέας εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ήθελε να φύγει από τη ζωή γιατί δεν άντεχε άλλο…

Ο άτυχος νεαρός αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και μάλιστα τα τελευταία δύο χρόνια ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή. Η οικογένειά του ήταν ενωμένη και αγαπημένη κι έκανε τα πάντα για να βοηθήσει το αγόρι. Ο ίδιος ο Θανάσης Ράσιος μάλιστα αφιέρωνε τον περισσότερο χρόνο του στον αγαπημένο του γιο, στον οποίο είχε ιδιαίτερη αδυναμία, προσπαθώντας με νύχια και με δόντια να τον δει να γίνεται καλά. Οσοι γνώριζαν τον αδικοχαμένο Ανδρέα τον χαρακτηρίζουν ως ένα ευγενικό και χαμηλών τόνων παλικάρι. Την ίδια στιγμή, η έρευνα της αστυνομίας προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της αυτοκτονίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η δράση του τραγικού πατέρα

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Εβρου βρίσκεται σε αυτή τη θέση τα τελευταία δυόμισι χρόνια, ενώ εργάζεται ως υπάλληλος στον ΟΤΕ. Είναι πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Τένις Αλεξανδρούπολης και η δράση που αναπτύσσει συνολικά στην Περιφέρεια είναι έντονη. Εχει ασχοληθεί με τα θέματα εκβάθυνσης του λιμένα Αλεξανδρούπολης, του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, με τα κέντρα λαθρομεταναστών, θεωρώντας πως πρέπει η περιοχή πάση θυσία να προστατευτεί. Τελευταία είχε κάνει κι ένα ταξίδι στο Κίτιλα της Φινλανδίας προκειμένου να δει πώς λειτουργεί το χρυσωρυχείο της περιοχής, πώς αναπτύσσεται ο τουρισμός λόγω αυτού και ποια είναι τα προβλήματα που δημιουργεί στο περιβάλλον. Και αυτό με αιτία την πιθανή δημιουργία χρυσωρυχείου στην Αλεξανδρούπολη.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...