Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Επιστρέφουν χωρίς… οίκτο οι κατασχέσεις

Ανοίγει ο δρόμος για γρήγορους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας ακόμη και για μικροοφειλές – Το κόλπο με τις αντικειμενικές και η νέα φόρμουλα

Επιστρέφει ο εφιάλτης των κατασχέσεων για χιλιάδες φορολογουμένους μετά τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας. Ο φθινοπωρινός μποναμάς θα περιλαμβάνει κατασχέσεις ακινήτων ακόμη και για οφειλές μικρών ποσών προς την Εφορία, ενώ από τις αρχές του νέου έτους θα τεθούν εκ νέου σε ισχύ οι πλειστηριασμοί για ακίνητα πρώτης κατοικίας με τραγικές φυσικά συνέπειες για τους πολίτες. Ακόμη, δανειολήπτες στεγαστικών, που λόγω οικονομικής αδυναμίας δεν έχουν αποπληρώσει κάποιες από τις δόσεις τους, θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατάσχεση ακόμη και της πρώτης και μοναδικής τους κατοικίας.

Οι πλειστηριασμοί ακινήτων είναι για τους εγκεφάλους του υπουργείου Οικονομικών ενδεδειγμένη λύση για την είσπραξη οφειλών. Επειδή όμως πολλές φορές οι πλειστηριασμοί «κολλούσαν», το υπουργείο μελετά τρόπους ώστε η οδυνηρή για τους οφειλέτες διαδικασία να κυλά ομαλά και γρήγορα για τον επισπεύδοντα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στους πλειστηριασμούς είναι πως σύμφωνα με τον νόμο, δεν μπορούν να πουληθούν σε τιμή χαμηλότερη της αντικειμενικής αξίας, παρά μόνο αν προηγηθούν δύο άγονοι πλειστηριασμοί. Το υπουργείο Οικονομικών προωθεί λοιπόν την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου πλειστηριασμών ακινήτων και την εξάλειψη των δυσκαμψιών που παρουσιάζει. Δεν αποκλείεται μέσω της επικαιροποίησης των αντικειμενικών, που θα οδηγήσει σε μεγάλες μειώσεις τιμών, να πέσει και η αρχική τιμή των πλειστηριασμών, με αποτέλεσμα να είναι χαμηλότερη από την αντικειμενική.

Αρχές φθινοπώρου θα αρχίσουν οι κατασχέσεις ακινήτων ακόμη και για μικρά χρέη προς την Εφορία, που προκύπτουν από τη μη καταβολή του ενιαίου φόρου, ενώ θα εκδοθεί εντολή να ελέγχονται από τις εφορίες αν καταβάλλονται οι δόσεις για την πληρωμή του ενιαίου φόρου ακινήτων. Παράλληλα θα επικαιροποιηθούν από τους φορολογουμένους όλα τα στοιχεία των ακινήτων που έχουν δηλώσει στο έντυπο Ε9 μέχρι το τέλος Αυγούστου, καθώς και τα αγροτεμάχια που κατέχουν. Ετσι για όλους του Ελληνες το όνειρο για «το κεραμίδι ώστε να βάλουν το κεφάλι τους από κάτω» μετατρέπεται σε εφιάλτη, με το υπουργείο Οικονομικών (και με τις πιέσεις των δανειστών μας) να σημαδεύει με την… κεραμίδα το κεφάλι του (παρ’ ολίγον) ιδιοκτήτη.

ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...