Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου...

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Οικονομάκου πόζαρε με sexy εσώρουχα και όλοι αναρωτήθηκαν… πώς έκανε δύο...

«Σεισμό» και «καύσωνα» την ίδια στιγμή προκάλεσε η Αθηνά...

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια στη σχολική ψυχολογία

Με την υπογραφή της Bright Academy (https://www.brightacademy.gr/) και σε...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους...

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...

Πανάκριβες ανάσες δροσιάς εντός των τειχών!

Πόσο κοστίζει μια μίνι απόδραση σε οργανωμένες πλαζ κοντινών παραλιών της Αττικής, αλλά και οι βουτιές σε πισίνες γνωστών ξενοδοχείων

Πολύ ακριβά εξασφαλίζουν λίγη δροσιά οι Αθηναίοι που είτε δεν μπορούν να φύγουν για διακοπές εξαιτίας επαγγελματικών υποχρεώσεων είτε προτιμούν να παραμείνουν στο κλεινόν άστυ ακόμη και τις ημέρες της άδειάς τους. Οι «διακοπές εντός των τειχών» συνδυάζονται με μικρές «ανάσες» δροσιάς στις κοντινές παραλίες ή τις πισίνες ξενοδοχείων.

Οσοι μένουν στα νότια προάστια ή δεν έχουν πρόβλημα να οδηγήσουν μερικά χιλιόμετρα παραπάνω προκειμένου να απολαύσουν τη θάλασσα προτιμούν συνήθως τις οργανωμένες πλαζ της Βουλιαγμένης ή της Βάρκιζας. Αυτή της Βουλιαγμένης έχει μάλλον το πιο φθηνό εισιτήριο από όλες: μία επίσκεψη κοστίζει κατά άτομο 4 ευρώ τις καθημερινές και 5 τα Σαββατοκύριακα, ενώ ο δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης έχει εκδώσει την κάρτα του δημότη για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Με την κάρτα αυτή οι δημότες μπαίνουν δωρεάν στην πλαζ της Βούλας και απολαμβάνουν εκπτώσεις σε πολλά μαγαζιά, εστιατόρια και μπαρ του δήμου.

Στη Βάρκιζα και στην οργανωμένη παραλία «Yabanaki» το εισιτήριο τις καθημερινές κοστίζει 5,5 ευρώ και μπορείτε να κάνετε δωρεάν χρήση ξαπλώστρας και ομπρέλας, ενώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες το εισιτήριο κοστίζει 6,5 ευρώ και για να χρησιμοποιήσετε ξαπλώστρα και ομπρέλα θα πληρώσετε άλλα 5 ευρώ. Αν πάλι θέλετε λίγη παραπάνω πολυτέλεια, τότε μπορείτε να ζητήσετε το VIP set, που κοστίζει 12 ευρώ, ενώ υπάρχει ακόμη πιο high κατηγορία για την οποία πληρώνετε 20 ευρώ!

Σε upper class κοινό απευθύνεται η πλαζ του Αστέρα Βουλιαγμένης, όπου η είσοδος τις καθημερινές κοστίζει 13 ευρώ, ενώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες φτάνει τα 23 ευρώ.

Αν θέλετε να πάτε λίγο πιο μακριά, το Σούνιο είναι η τέλεια επιλογή. Κάτω από το γνωστό ξενοδοχείο «Cape Sounio» υπάρχει οργανωμένη παραλία, αλλά το νερό μάλλον εκεί είναι… ιαματικό, αφού το εισιτήριο κοστίζει 25 ευρώ το άτομο! Αν οι παραπάνω τιμές σάς φαίνονται κάπως τσουχτερές, αξίζει να σημειωθεί πως το προφίλ των λουόμενων που προτιμούν τη βολή της οργανωμένης παραλίας είναι συνήθως νεαροί ή νεαρές και ζευγάρια ή οικογένειες με πολύ μωρά παιδιά. Οσο ανεβαίνει η τιμή τόσο ανεβαίνει και το κοινωνικό status του λουομένου! Παραδείγματος χάρη, στην παραλία του Αστέρα δεν θα πατήσει ποτέ τη… σαγιονάρα του ένας μικρομεσαίος αστός που περιμένει στο τέλος του μήνα να δει στον τραπεζικό του λογαριασμό 750 ευρώ!

Εκτός όμως από τις οργανωμένες παραλίες, αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν να δροσίσουν το φλεγόμενο από τον καύσωνα κορμί τους στις πισίνες ξενοδοχείων, και μάλιστα στο κέντρο της Αθήνας. Την ώρα δηλαδή που κάποιοι ιδρώνουν στο κάθισμα του αυτοκινήτου μπλοκαρισμένοι στο μποτιλιάρισμα, κάποιοι άλλοι απολαμβάνουν το καφεδάκι τους λίγο πιο ψηλά, αραχτοί δίπλα στην πισίνα. Οι τιμές ξεκινάνε από 25 ευρώ το άτομο και φτάνουν μέχρι και τα 50 ευρώ!

Η πιο κλασική πισίνα της Αθήνας, με διαστάσεις 25 επί 15 μέτρα, είναι αυτή του «Hilton». Εκτός από τους θαμώνες, «βουτιά» έκαναν φέτος και οι τιμές, με είσοδο στα 25 ευρώ τις καθημερινές και 40 ευρώ το Σαββατοκύριακο. Η επίσκεψη στην πισίνα του «Saint George Lucabettus» κοστίζει 34 ευρώ και στην τιμή περιλαμβάνονται ξαπλώστρες, αναψυκτικό και υπέροχη θέα στην Ακρόπολη.

Στον 21ο όροφο η πισίνα του ξενοδοχείου «President», δίπλα στο μπαρ και το εστιατόριο, που λειτουργεί από τις 10.00 έως τις 7.00, έχει κάθε μέρα είσοδο 20 ευρώ, ενώ αξίζει να μείνετε να απολαύσετε και το αττικό ηλιοβασίλεμα. Στο «Divani Caravel» η πισίνα του ξενοδοχείου έχει θέα την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό και ο χώρος θυμίζει… κατάστρωμα πλοίου! Η τιμή εισόδου είναι 40 ευρώ τις καθημερινές και 50 ευρώ το Σαββατοκύριακο, ενώ για τα παιδιά είναι το μισό ποσό.

Εναλλακτική λύση τα δημοτικά κολυμβητήρια

Εκτός από τις ιδιωτικές, υπάρχουν και οι δημόσιες πισίνες όπου μπορεί κανείς να δροσιστεί από τον καύσωνα. Στην ανοιχτή πισίνα του ΟΑΚΑ η εγγραφή κοστίζει 30 ευρώ και η επίσκεψη την ημέρα 5 ευρώ. Στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιλισίων η εγγραφή κοστίζει 10 ευρώ, οι 12 φορές 25 ευρώ και ο μήνας 35 ευρώ.

Στο δημοτικό κολυμβητήριο Αλίμου η εγγραφή για τους δημότες κοστίζει 15 ευρώ, ο μήνας 35 ευρώ και η ώρα 4 ευρώ. Για τους υπόλοιπους η έγγραφη κοστίζει 25 ευρώ, 55 ευρώ και 8 ευρώ, αντίστοιχα.

Στο δημοτικό κολυμβητήριο Γουδή δεν υπάρχει συνδρομή για την εγγραφή, ωστόσο η φορά κοστίζει 5 ευρώ και ο μήνας 40 ευρώ.

Ανθή Βούλγαρη

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...