Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Οι Ελληνες «μετανάστες» στην Κύπρο

Ποιοι ποδοσφαιριστές και προπονητές βρήκαν καταφύγιο στο νησί της Αφροδίτης που κάθε χρόνο ανεβάζει την ποιότητά του.

Το κυπριακό πρωτάθλημα αποτελούσε ανέκαθεν το «καταφύγιο» Ελλήνων προπονητών και ποδοσφαιριστών που υποσυνείδητα αντιμετώπιζαν τις ομάδες του νησιού ως μια καλή ευκαιρία να φουσκώσουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό!

Τα τελευταία χρόνια όμως η αντιμετώπιση που έχει η Κύπρος είναι εντελώς διαφορετική κι αυτό έχει να κάνει με την άνοδο της ποιότητας του πρωταθλήματος αλλά και τις επιτυχίες των συλλόγων στην Ευρώπη, με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα την Ανόρθωση και τον ΑΠΟΕΛ, που συμμετείχαν στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δυστυχώς η άνοδος αυτή συνέπεσε με την «εποχή λιτότητας» που εφαρμόστηκε στο νησί λόγω μνημονίου, με αποτέλεσμα τα μπάτζετ των ομάδων και ο αριθμός των Ελλήνων που μεταναστεύουν στο νησί της Αφροδίτης να μειωθούν. Σε κάθε περίπτωση όμως η Κύπρος παραμένει ένας ελκυστικός προορισμός και τελευταίο παράδειγμα είναι ο (φιλόδοξος προπονητικά) Γιώργος Δώνης, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στον ΑΠΟΕΛ βγαίνοντας εκτός συνόρων (έστω και κοντά) πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο 44χρονος τεχνικός, που έκανε χθες ντεμπούτο στο ματς με τον Ερμή Αραδίππου, πείστηκε από το πλάνο που του παρουσίασε η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ και υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της περιόδου. Στόχος του είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και μια καλή πορεία στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Τις προπονητικές του δυνάμεις στην Κύπρο δοκιμάζει από την αρχή της χρονιάς και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. ο οποίος πήρε πέρσι το βάφτισμα του πυρός στον Πανιώνιο και φέτος είναι στην ΑΕΚ Λάρνακας. Ο τρίτος Ελληνας προπονητής που εργάζεται στην Κύπρο είναι ο 45χρονος Απόστολος Χαραλαμπίδης που έχει θητεία στην Ελλάδα σε Β’ και Γ’ Εθνική και ανέλαβε τις τύχες της Νέας Σαλαμίνας. Προπονητής στην Ομόνοια είναι ο Τόνι Σαβέφσκι, γεννημένος στα Σκόπια αλλά πολιτογραφημένος Ελληνας. Ο βετεράνος άσος της ΑΕΚ δούλεψε στην ίδια ομάδα και τη διετία 2002-2004.

kjiuohlnmjkhm4521gftrgd3Σε επίπεδο ποδοσφαιριστών, ύστερα από ένα χρόνο στη Γερμανία με τη φανέλα της Μόναχο 1860 μετακόμισε φέτος στο νησί για την Ανόρθωση ο διεθνής αμυντικός μέσος Γρηγόρης Μάκος, στην προσπάθεια που κάνει για ανάκαμψη της καριέρας του. Από το 2009 βρίσκεται στο νησί -αρχικά για λογαριασμό της Ομόνοιας και πλέον για τον Απόλλωνα Λεμεσού- ο αμυντικός Χρήστος Καρυπίδης, με καριέρα σε Καβάλα, ΠΑΟΚ και Χαρτς. Στην ίδια ομάδα παίζουν ακόμη ο επιθετικός Φώτης Παπουλής (γνωστός από τον ΟΦΗ) που πέτυχε πέρσι 9 γκολ στο πρωτάθλημα και ο νεαρός μέσος Δημήτρης Φροξυλιάς από την ΑΕΚ, ο οποίος πραγματοποίησε πέντε συμμετοχές την προηγούμενη σεζόν.

Πλούσια καριέρα στην Ελλάδα έχει κάνει ο Γιάννης Ταραλίδης (σε Πανηλειακό, Ολυμπιακό και Δόξα Δράμας) που βρέθηκε στη Νέα Σαλαμίνα μαζί με τον περσινό προπονητή του στη Δόξα Απόστολο Χαραλαμπίδη. Στη Νέα Σαλαμίνα παίζει και ο 24χρονος μέσος Στέργιος Ψιάνος (Καλαμαριά, Εθνικός, Θρασύβουλος, Νίκη Βόλου).

Στην ΑΕΚ Λάρνακας (με προπονητή τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο) παίζουν ο 19χρονος αμυντικός Γιώργος Ζυγογιάννης (Πανιώνιος), ο 24χρονος αμυντικός μέσος Στέλιος Μαραγκός (Καβάλα, Δόξα Δράμας, Πλατανιάς) και οι πιο γνωστοί, ο 35χρονος μέσος Γιάννης Σκοπελίτης (Αιγάλεω, Πόρτσμουθ) και ο 27χρονος αριστερός μέσος Ηλίας Μιχαλόπουλος (Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα, Βέροια, Καλλιθέα, Πανθρακικός).

Τη φανέλα του Εθνικού Αχνας φοράει ο 24χρονος αμυντικός Νίκος Μπαρμπούδης (Ηλυσιακός, Φωστήρας, Καλαμαριά, ΠΑΟ Ρουφ).

Στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής εξάλλου και συγκεκριμένα στην Α.Ε. Πάφου αγωνίζεται ο 36χρονος αμυντικός Δημήτρης Ιωάννου που έχει αγωνιστεί σε Ηρακλή, Καλαμαριά, Παναχαϊκή, Ατρόμητο, Κέρκυρα, Λεβαδειακό.

«Σημαία» ο Χιώτης κάτω από τα δοκάρια85562255kll2k5lk

Από τους Ελληνες που αγωνίζονται στο κυπριακό πρωτάθλημα «σήμα κατατεθέν» αποτελεί ο Διονύσης Χιώτης. Ο έμπειρος τερματοφύλακας, με μεγάλη θητεία στην ΑΕΚ, από το 2008 υπερασπίζεται με μεγάλη επιτυχία την εστία του ΑΠΟΕΛ και θα βρει προπονητή τον Γιώργο Δώνη, με τον οποίο ήταν συμπαίκτης στην ΑΕΚ για έξι μήνες, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 1998. Στα 36 του χρόνια πλέον, ο Χιώτης βρίσκεται στη δύση της καριέρας του και δεν αποκλείεται η φετινή του χρονιά να είναι τελευταία του στον ΑΠΟΕΛ.

Εξάλλου στον Ερμή Αραδίππου αγωνίζεται από το καλοκαίρι ο τερματοφύλακας Γιάννης Αραμπατζής που άφησε την ΑΕΚ ύστερα από δέκα χρόνια για να συνεχίσει την καριέρα του στη Κύπρο. Μάλιστα έχει πολύ σημαντική συμβολή στο καλό ξεκίνημα του Ερμή στο φετινό πρωτάθλημα, που τον έχει φέρει στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Π.ΚΑΤΩΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...