Τα γλυκά και αλμυρά μυστικά της πρωτεύουσας προσκαλούν τους Αθηναίους να ανακαλύψουν οι Atenistas, μέσω του αυριανού ανοιχτού περιπάτου (OpenWalkAthens). Οσοι περιπλανηθούν στα γαστρονομικά μονοπάτια της πρωτεύουσας, θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν από ποιο ζαχαροπλαστείο προμηθεύονταν γλυκά η Μαρία Κάλλας και η Γκρέις Κέλι, από πού ψώνιζε ελιές ο Θανάσης Βέγγος, πόσα είδη αλατιού υπάρχουν, τι είναι το σκορπιδόχορτο και ποια τα μυστικά συστατικά των λικέρ.
Ξεκινώντας από το ζαχαροπλαστείο Αριστοκρατικόν στην οδό Βουλής 7 στις 11 το πρωί, οι… εξερευνητές της γεύσης θα περιδιαβούν παλιά και νέα παντοπωλεία, ζαχαροπλαστεία και ταβέρνες που λειτουργούν στην καρδιά της πόλης. Μυρωδιές φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ, λουκουμάδων και πικάντικων μπαχαρικών θα αναδίνονται από τα στενά δρομάκια, τα οποία διατηρούν το άρωμα της παλιάς Αθήνας.
Το ζαχαροπλαστείο Μητροπολιτικόν στην οδό Βουλής, ο φούρνος Πνύκα στην Πετράκη, το παντοπωλείο Περί Λέσβου στην Αθηνάς, το γαλακτοπωλείο Στάνη στην οδό Κοτοπούλη, οι λουκουμάδες Κτιστάκης στη Σωκράτους και συνολικά 21 καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά προσκαλώντας τους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν τα καλούδια τους. Οι οδοιπόροι θα μπορούν να… αναπληρώσουν τις θερμίδες του περιπάτου απολαμβάνοντας παραδοσιακό γιαούρτι και ρυζόγαλο, γλυκά του κουταλιού, σιφναίικα αμυγδαλωτά, μαγειρεμένα σπιτικά πιάτα και αλλαντικά.