Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

«Ψυχοκόρες»: Ο γοητευτικός απατεώνας Τάσος Μέρμηγκας

Όσα θα δούμε στο αποψινό διπλό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Ο Τάσος...

Ο Γιώργος Μαργαρίτης έφερε το «Κελί 33» στο «Έναστρον»

Μια ιδιαίτερη στιγμή, τόσο για τον ίδιο τον Χρήστο...

«Πρωινό ΣουΣου»: Άνοδο στο δυναμικό κοινό

Άνοδο στο δυναμικό κοινό 18-54 καταγράφει η εκπομπή «Πρωινό...

Τραβάνε τα μαλλιά τους οι επικοινωνιολόγοι στα γραφεία της Κουμουνδούρου με τις…...

Λυτοί και δεμένοι έχουν πέσει πάνω του για να...

Χόρεψαν στον ρυθμό των Ρίχτερ οι κάτοικοι της Αργολίδας και του Εβρου

Τον τρόμο και τον πανικό σκόρπισε χθες ένα δυνατό βουητό συνοδευόμενο από έντονο ταρακούνημα της γης στους κατοίκους της Αργολίδας!

Τον τρόμο και τον πανικό σκόρπισε χθες ένα δυνατό βουητό συνοδευόμενο από έντονο ταρακούνημα της γης στους κατοίκους της Αργολίδας! Ο Εγκέλαδος ακόμη μία φορά φρόντισε να κάνει αισθητή την παρουσία του, αναγκάζοντας τους πολίτες να πεταχτούν έντρομοι έξω από τα σπίτια τους.


Η ώρα ήταν 16.21 όταν η γη άρχισε να τρέμει για αρκετά δευτερόλεπτα στην Αργολίδα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση -που έγινε αισθητή μέχρι και την Αθήνα- είχε μέγεθος 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή του Αργολικού κόλπου, ανοιχτά του Πόρτο Χελίου. Συγκεκριμένα οι σεισμογράφοι την κατέγραψαν 26 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ναυπλίου, 94 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας, ενώ το εστιακό της βάθος ήταν μόλις 10 χιλιόμετρα.


«Λόγω του μικρού εστιακού βάθους έγινε και ιδιαίτερα αισθητή. Πρόκειται για σεισμό μέτριου μεγέθους, που δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Τέτοιου είδους σεισμοί είναι συνηθισμένοι» ανέφερε στην «Espresso» ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, και πρόσθεσε: «Δείχνει να πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός. Αλλωστε ο Αργολικός κόλπος δεν έχει δώσει μεγάλους σεισμούς».


Από τη σεισμική δόνηση δεν αναφέρθηκαν ζημιές, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ερμιονίδας Δημήτρη Καμίζη. «Μετά τον αρχικό τρόμο των κατοίκων, επήλθε η ηρεμία. Εως τώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Ο αρχικός μας φόβος ήταν μήπως είχε ζημιές στο Κρανίδι, όπου έχει παλιά σπίτια, αλλά ευτυχώς όλα καλά» ανέφερε ο δήμαρχος.


Ωστόσο διπλή επίσκεψη -και μάλιστα πρωινή- πραγματοποίησε χθες ο Εγκέλαδος και στους κατοίκους του Εβρου. Και στις δύο περιπτώσεις το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε νοτιοανατολικά της Ορεστιάδας και το εστιακό του βάθος ήταν στα 10 χλμ. Η πρώτη σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καταγράφηκε στις 6.13 το πρωί.


Λίγα λεπτά αργότερα ο Εγκέλαδος «ξαναχτύπησε»: στις 6.21 κατέγραψαν οι σεισμογράφοι τη δεύτερη δόνηση, μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.


ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...