Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

Ο ερωτευμένος δολοφόνος μένει φυλακή

Χωρίς αποτέλεσμα η αίτηση του Ι.Β. να του δοθεί χάρη για το έγκλημα που αρνείται ότι διέπραξε με τη δολοφονία του συζύγου της ερωμένης του το 2000.

Πίσω από τα κάγκελα των φυλακών Κορυδαλλού θα παραμείνει ο 39χρονος σήμερα Ι.Β. που έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του συζύγου της ερωμένης του το 2000 στη Σαλαμίνα. Τρία χρόνια μετά την αίτησή του για απονομή χάριτος, το αρμόδιο συμβούλιο του υπουργείου Δικαιοσύνης απέρριψε το αίτημα, «γκρεμίζοντας» τις ελπίδες του για μια νέα αρχή.


Το χρονικό του εγκλήματος


Επί δύο χρόνια, από το 1998 έως και την ημέρα της δολοφονίας του 32χρονου, στις 26 Αυγούστου 2000, ο Ι.Β. διατηρούσε ερωτική σχέση με την 24χρονη σύζυγο του θύματος. Ηταν μόλις 26 χρόνων και παράφορα ερωτευμένος – σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που είχε δηλώσει στον σύζυγό της ότι ήθελε να την παντρευτεί! Στην πρώτη κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς μετά το έγκλημα ομολογεί με ευκολία τη δολοφονία του άτυχου συζύγου.


Στη συνέχεια ωστόσο ενώπιον του ανακριτή δηλώνει αθώος υποστηρίζοντας πως άλλοι είχαν σκοτώσει τον 32χρονο, κατόπιν εντολής της 24χρονης. Οπως ισχυρίστηκε τότε ο κατηγορούμενος, ο ίδιος ήταν συναισθηματικά εξαρτημένος από την ερωμένη του και είχε ομολογήσει αρχικά την ενοχή του για να προστατέψει την ίδια και το παιδί της από την καταδίκη και τη φυλακή. Οταν διαπίστωσε όμως πως η 24χρονη όχι μόνο δεν έδειξε την αλληλεγγύη της, αλλά τον υπέδειξε ως τον δολοφόνο, αποφάσισε να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να αποδείξει την αθωότητά του.


Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά και στη συνέχεια το Εφετείο στάθηκαν στην προανακριτική ομολογία του και τον καταδίκασαν σε ισόβια κάθειρξη, κρίνοντας πως η ερωτική σχέση που διατηρούσε με τη σύζυγο του θύματος ήταν ισχυρό κίνητρο για την ανθρωποκτονία. Αντίθετα, οι δικαστές απάλλαξαν τη σύζυγο του θύματος από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία, κρίνοντάς την αθώα. Ο 39χρονος, επικαλούμενος τη δεινή οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του μετά τον θάνατο του πατέρα του το 2008, αλλά και την καλή συμπεριφορά που επέδειξε κατά τη διάρκεια της κράτησής του στις φυλακές, είχε υποβάλει αίτηση για απονομή χάριτος το 2010. Την υπόθεσή του χειρίζεται το δικηγορικό γραφείο του Θεόδωρου Μαντά.


Αλλες δύο περιπτώσεις που έμειναν στην ιστορία


Το 1976 ο «Αγγελος» ή αλλιώς ναύτης Χρήστος Ρούσσος δολοφονεί τον εραστή του, ο οποίος προσπαθούσε να τον εξωθήσει στην πορνεία. Είναι μόλις 19 χρόνων και η ιστορία του σοκάρει το πανελλήνιο.


Το δικαστήριο τον κρίνει ένοχο και τον καταδικάζει σε βαρύτατη ποινή κάθειρξης. Το 1987 ζητεί απονομή χάριτος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Χρήστο Σαρτζετάκη, όμως εκείνος αρνείται να του τη δώσει. Τρία χρόνια αργότερα, το 1990, η πολυπόθητη χάρη στον «Αγγελο» δίδεται από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή.


Αίτηση στο Συμβούλιο Χαρίτων είχε υποβάλει και ο Γιάννης Κολόβης, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 1998 σκότωσε τον πατέρα του, επειδή δεν άντεχε να τον βλέπει να κακοποιεί τη μητέρα του. Ο Κολόβης ζητούσε από το Συμβούλιο να διαγραφεί από το ποινικό του μητρώο η ποινή φυλάκισης των τριών ετών με αναστολή που του είχαν επιβάλει οι δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών. Το 2007 η αίτησή του απορρίφθηκε.


ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...