Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Πουλούσαν τα μωρά για… 5.000 ευρώ!

Επτά συλλήψεις μελών κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών στον Βόλο.


Τέσσερις διαφορετικές υποθέσεις υιοθεσιών βρεφών που έγιναν μέσα στο 2013 με βιολογικούς γονείς Βούλγαρους στις τρεις περιπτώσεις και Ελληνες στην τέταρτη εξιχνιάστηκαν με την εξάρθρωση του κυκλώματος στον Βόλο από την Ασφάλεια.


Η υπόθεση αποκαλύφθηκε την περασμένη Παρασκευή κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στον Αλμυρό Βόλου, όταν αποτράπηκε παράνομη υιοθεσία ενός αγοριού μόλις έντεκα ημερών. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν επτά άτομα, μεταξύ των οποίων έξι μέλη της οργάνωσης και ο ενδιαφερόμενος αγοραστής του παιδιού, ενώ κατάσχεσαν το βιβλιάριο υγείας του μωρού, τέσσερις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, μεταφρασμένο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης της βιολογικής του μητέρας, 875 ευρώ και 100 δολάρια. Επίσης βρέθηκαν τέσσερις φάκελοι με έγγραφα από τα οποία προκύπτουν ισάριθμες περιπτώσεις υιοθεσιών άλλων βρεφών.


Την οργάνωση αποτελούσαν έξι μέλη, μεταξύ των οποίων ένας 53χρονος δικηγόρος, η 24χρονη Βουλγάρα μητέρα του βρέφους που θα δινόταν για παράνομη υιοθεσία και ακόμη τέσσερις Βούλγαροι (δύο άντρες 45 και 40 ετών και δύο γυναίκες 66 και 33 ετών). Στο πλαίσιο της οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν τα έξι μέλη και ο 62χρονος Ελληνας επίδοξος πατέρας.


Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων περιλαμβάνει για τον 62χρονο το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παράνομη υιοθεσία, για την 24χρονη μητέρα του βρέφους τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της παράδοσης ανήλικου τέκνου κατ’ επάγγελμα από κερδοσκοπία, ενώ για τους υπόλοιπους συλληφθέντες τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της μεσολάβησης σε παράνομη υιοθεσία κατ’ επάγγελμα από κερδοσκοπία.


Χρονικό


Τέλη Σεπτεμβρίου του 2013 ο 53χρονος δικηγόρος έφερε σε επαφή τον 62χρονο υποψήφιο πατέρα με τον 45χρονο Βούλγαρο που είχε ρόλο «μεσάζοντα». Κατά τη συνάντηση αυτή, ο 62χρονος εξέφρασε το ενδιαφέρον του να υιοθετήσει ένα μωρό και συμφώνησαν ότι ο 45χρονος θα μεσολαβούσε για την υιοθεσία ενός αγοριού αντί 5.000 ευρώ. Στα μέσα του προηγούμενου μήνα ο 40χρονος Βούλγαρος ταξίδεψε στην πατρίδα του από όπου παρέλαβε την 24χρονη ομοεθνή του και τη μετέφερε στον Αλμυρό. Η κοπέλα φιλοξενήθηκε στο σπίτι του, όπου διέμενε και η 66χρονη συλληφθείσα μητέρα του. Στις 5 Γενάρη η 66χρονη συνόδευσε την ετοιμόγεννη στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου την ίδια ημέρα γέννησε ένα αγοράκι. Οταν η λεχώνα βγήκε από το νοσοκομείο, επέστρεψε στο ίδιο σπίτι, όπου το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης πήγε και είδε το μωρό ο 62χρονος. Τους έδωσε 50 ευρώ ως προκαταβολή, ενώ τα υπόλοιπα θα τα έδινε με την παράδοση του μωρού. Αστυνομικοί που επιτηρούσαν το σπίτι τον συνέλαβαν στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου και αμέσως συνελήφθησαν τα μέλη της οργάνωσης. Την επομένη συνελήφθη ο δικηγόρος ο οποίος έφερνε τους ενδιαφερομένους σε επαφή με τον μεσάζοντα.


ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....