Μαρία Μακρή: Εχει έφεση στα γκρουπ

Μια φορά κι έναν καιρό: Γεννήθηκε στην Αθήνα και πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στη Γερμανία, όπου μετακόμισαν οι δάσκαλοι γονείς της στo πλαίσιo ενός μετεκπαιδευτικού προγράμματος.

Πτυχία (γαλλικά και πιάνο!): Εδωσε εξετάσεις και πέρασε με την πρώτη στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών.

Επίσημη πρώτη: Εφτιαξε το πρώτο της γκρουπάκι την περίοδο που πήγαινε στο λύκειο. Οι «Ορφνωσις», όπως ονομάστηκαν, έπαιζαν μουσική και τραγουδούσαν στις σχολικές γιορτές και σε μέρη όπου σύχναζε η πιτσιρικαρία. Ακολούθησε η δημιουργία ενός άλλου συγκροτήματος που ονομάστηκε «Γαλάτες» και η Μαρία άρχισε να εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές.

Δυνατή στιγμή: Οταν συνάντησε την Αλκμήνη Χατζηγιάννη και την Ελένη Φουρέιρα στο «Posidonio» και σχημάτισαν οι τρεις τους το σέξι girl band «Mystique». Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά σημειώνει πολύ καλή πορεία στα charts.

Στιγμή αδυναμίας: Ακόμη βρίσκεται στην αρχή μιας πολλά υποσχόμενης καριέρας και δεν έχει δείξει στιγμές αδυναμίας.

Οι άνθρωποι γύρω της: Οι γονείς της, λίγοι και καλοί φίλοι που έχει από το σχολείο και βέβαια η Αλκμήνη και η Ελένη, που τις νιώθει πια σαν αδελφές της.

«Καυτό» gossip: Δεν έχει δώσει λαβές για σχόλια. Οχι ακόμη τουλάχιστον. Για την ώρα προσέχει και φροντίζει να κρατάει την προσωπική της ζωή μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και τα φώτα της δημοσιότητας.

Ατάκα κι επιτόπου: «Νομίζω ότι όλες συμφωνούμε ότι ο άντρας πρέπει να έχει χιούμορ. Αυτό είναι κοινή απαίτηση όλων των γυναικών. Να έχει έξυπνο χιούμορ όμως, μην είναι χαζοχαρούμενος!»

Συχνάζει: Στα στέκια της παραλιακής, γιατί λατρεύει τη θάλασσα. Ακόμη θα την πετύχετε στο «Mall», όπου της αρέσει να κάνει τα ψώνια της και να παρακολουθεί ταινίες στο σινεμά.

Ποια είναι: Από τις ροκ σκηνές στις μεγάλες πίστες. Η Μαρία Μακρή ξεκίνησε ως front-woman σε διάφορα γκρουπάκια και κατέληξε να περνάει από οντισιόν για μια θέση δίπλα στα μεγάλα ονόματα του λαϊκού πενταγράμμου. Ομως το άστρο της νεαρής τραγουδίστριας έμελλε να λάμψει πολύ περισσότερο και η συνάντησή της με την Αλκμήνη και την Ελένη σηματοδότησε την αρχή μιας κοινής πορείας προς την επιτυχία. Το γκρουπ ονομάστηκε «Mystique» και τα media «βάφτισαν» τις τρεις κοπέλες «Ελληνίδες Spice Girls». Αυτή την εποχή εμφανίζονται με τον Πάνο Κιάμο σε γνωστό μαγαζί της παραλιακής, ενώ το τραγούδι τους «Μην κάνεις πως δεν θυμάσαι» ακούγεται παντού.

ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ