Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανδρέας Βγενόπουλος: Άγονο το «σφυρί» για τον πύργο στην Εκάλη του νεκρού...

Στα αζήτητα έμεινε η βίλα του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,...

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Mε Μαντόνα και Hollywood στο… δικαστήριο για το σκάνδαλο της...

Με αναφορές στο Hollywood αλλά και στη βασίλισσα της...

«Σασμός»: Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Σάντρα δείχνει...

Βασίλης Σίμος: Ο πρώην Survivor και πανελίστας του Φουρθιώτη είναι ο πολιτικός...

Επιασε λαβράκι ο Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετώντας τον 33χρονο πρόεδρο...

Σκληρό καρύδι ο Λίτα Ερμάλ

Δεν παραδέχεται τη δολοφονία της 25χρονης στα Ισθμια ο Αλβανός κακοποιός που θα οδηγηθεί σήμερα εκ νέου στον εισαγγελέα.

Την «εγκληματική μηχανή» που ακούει στο όνομα Λίτα Ερμάλ κατάφερε να… απενεργοποιήσει η αστυνομία! Πρόκειται για έναν από τους επικίνδυνους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, ο οποίος είχε πάρει μέρος στο μακελειό στα Ισθμια, εκεί όπου οι επικίνδυνοι Αλβανοί δραπέτες είχαν σκοτώσει μια 25χρονη εργαζόμενη κοπέλα. Το Μεγάλο Σάββατο οι αστυνομικοί της Ασφάλειας οδήγησαν τον αδίστακτο κακοποιό στον εισαγγελέα με βαρύτατες κατηγορίες, όπως συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ένοπλες ληστείες και απόπειρες ανθρωποκτονιών. Ο επικίνδυνος δραπέτης ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί και σήμερα θα οδηγηθεί εκ νέου στον εισαγγελέα.

Να θυμίσουμε ότι η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, έπειτα από ληστεία που είχε διαπράξει ο κακοποιός σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Περιστερίου μαζί με έναν συμπατριώτη του, ο οποίος όμως διαπιστώθηκε πως δεν έχει σχέση με την υπόθεση της Κορινθίας. Συγκεκριμένα, οι δύο κακοποιοί το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής εισέβαλαν σε σούπερ μάρκετ στην οδό Μυστρά στο Περιστέρι και με την απειλή μιας χειροβομβίδας κι ενός πιστολιού κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικό ποσό από δύο ταμεία. Ομως, κατά τη διάρκεια της ληστείας ο υπεύθυνος του σούπερ μάρκετ, χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους δύο οπλισμένους κακοποιούς, κατάφερε να πατήσει το κουμπί του συναγερμού, με αποτέλεσμα να ενημερωθεί άμεσα το κέντρο της Αμεσης Δράσης.

Μέσα σε λίγα λεπτά στην περιοχή έφθασε μια ομάδα της ΔΙ.ΑΣ., με αποτέλεσμα οι τέσσερις αστυνομικοί να εντοπίσουν στη συμβολή των οδών Μυστρά και Λαχανά δύο άτομα τα οποία θεώρησαν ύποπτα. Αμέσως οι αστυνομικοί κάλεσαν τους δύο αγνώστους να ακινητοποιηθούν, ώστε να τους ελέγξουν. Τότε είδαν έκπληκτοι τον έναν από τους υπόπτους να απασφαλίζει δύο χειροβομβίδες και να τις ρίχνει προς αυτούς. Οι αστυνομικοί έσπευσαν να καλυφθούν, περιμένοντας την έκρηξη των χειροβομβίδων, οι οποίες όμως -για καλή τους τύχη- δεν εξερράγησαν, λόγω παλαιότητας. Μετά επιδεικνύοντας υψηλού επίπεδου επαγγελματισμό και εκπαίδευση κατάφεραν -με τα υπηρεσιακά τους όπλα ανά χείρας- να εξουδετερώσουν τους δύο κακοποιούς και να τους συλλάβουν. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι Makarof με δύο γεμιστήρες και μία χειροβομβίδα.

Προανάκριση

Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον επικίνδυνο δραπέτη, οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. κατάλαβαν με ποιον είχαν να κάνουν. Αλλωστε και ο ίδιος ο κακοποιός, όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν τα στοιχεία του, τους απάντησε ευθαρσώς πως είναι ο Λίτα Ερμάλ. Βέβαια, στη συνέχεια οδηγήθηκε στην Ασφάλεια προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων του. Οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας, κατά την προανάκριση ρώτησαν τον Λίτα αν είναι ο άνθρωπος που σκότωσε την άτυχη 25χρονη πριν από περίπου έναν μήνα στην περιοχή των Ισθμίων, έπειτα από καταδίωξη. Η απάντηση του Λίτα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», ήταν αρνητική, πλην όμως δεν ήταν δυνατόν να αρνηθεί πως εκείνο το μοιραίο για τη ζωή της 25χρονης Κατερίνας βράδυ ο ίδιος επέβαινε στο αυτοκίνητο μαζί με τους άλλους δύο δραπέτες των φυλακών Τρικάλων. Αλλωστε αποτυπώματα και γενετικό υλικό του Λίτα είχαν βρεθεί στο μοιραίο αυτοκίνητο που είχαν κλέψει εκείνο το βράδυ οι δραπέτες από τα Παλαιοκούνδουρα Αττικής.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...