Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Από τα πλέι οφ την έστειλε στα πλέι ωχ!

Οι πράσινοι εκμεταλλεύτηκαν τα τραγικά λάθη της Ενωσης και πήραν τρίποντο Ευρώπης.

ΑΕΚ-ΠΑΟ 0-2

Πράσινο βάφτηκε το ντέρμπι του ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό πλέον να βρίσκεται πολύ πιο κοντά στα πλέι οφ και την ΑΕΚ να βασανίζεται εκ νέου με τον εφιάλτη του υποβιβασμού. Το τριφύλλι επικράτησε με 0-2 έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τον Σο, ο οποίος πραγματικά ήταν όλα τα λεφτά για την ομάδα του! Από ένα ημίχρονο είχαν πάντως οι δύο αντίπαλοι, με τη διαφορά όμως, ότι οι φιλοξενούμενοι αποδείχτηκαν και αποτελεσματικοί στο δικό τους καλό 45λεπτο, καθώς δεν πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων τις λίγες καλές στιγμές που τους παρουσιάστηκαν…

Η ΑΕΚ ξεκίνησε πιο δυνατά την αναμέτρηση και πάτησε στην περιοχή του Παναθηναϊκού γρήγορα. Πρώτα με τον Κατίδη στο 10’ αλλά το σουτ του το σταμάτησε εντυπωσιακά ο Καρνέζης και έπειτα στο 14’ όπου κεφαλιά του Πετρόπουλου έπειτα από κόρνερ του Γκερέιρο κατέληξε στην αγκαλιά του σωστά τοποθετημένου «πράσινου» πορτιέρο. Στο 23’ η ΑΕΚ απείλησε ξανά, αλλά το σουτ του Κορδέρο πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο Παναθηναϊκός είχε κάποιες καλές δημιουργίες από εκεί και πέρα και ως το φινάλε του ημιχρόνου, αλλά χωρίς να υπάρχουν καλά τελειώματα και έτσι δεν απείλησε.

Στην επανάληψη, η εικόνα του ματς άλλαξε εντελώς. Οι γηπεδούχοι δέχτηκαν γρήγορο γκολ και έμοιαζαν έπειτα σα να μην πολύ-πίστευαν ότι θα ανέτρεπαν το ματς. Στο 55’ ο Ζέκα έκλεψε την μπάλα από τον Κουτρουμπή, σέντραρε από αριστερά και ο Βιτόλο κι αφού είδε τον Κωνσταντόπουλο να του λέει “όχι” στο τετ-α-τετ τους, πήρε την μπάλα ξανά στην επαναφορά και την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1!

Παρά το σοκ για τους κιτρινόμαυρους, τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν πολύ καλύτερα αν στο 57’ ο Κατίδης μετέτρεπε σε γκολ το απίθανο δώρο του Πίντο ο οποίος στραβοπάτησε έξω από την περιοχή κι έστρωσε την μπάλα στον μεσοεπιθετικό του «Δικεφάλου. Εκείνος όμως πλάσαρε άστοχα απέναντι από τον Καρνέζη, με την μπάλα να φεύγει έξω από το αριστερό δοκάρι και όλο το γήπεδο να μην μπορεί να πιστέψεκι την μοναδική αυτή ευκαιρία…

Η ΑΕΚ παρ’ ότι πίσω στο σκορ δεν έδειχνε να έχει τον έλεγχο και με ανορθόδοξο τρόπο επιχειρούσε να γίνει απειλητική. Ξεκάθαρο ότι είχαν αγχωθεί οι παίκτες του Λίνεν, την ώρα που οι «πράσινοι» λεπτό με το λεπτό, πατούσαν ακόμα πιο σταθερά στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 68’ ο Γιοακίν είχε μια κεφαλιά που μπλόκαρε ο Κωνσταντόπουλος, αλλά 70’ δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο ο πορτιέρο του «Δικεφάλου» όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Σεϊταρίδη, η μπάλα έφτασε στον Σο, που δεν έχει πρόβλημα από κοντά να τη σπρώξει με το κεφάλι στα δίχτυα!

Στο 80’ ο Λίνεν άλλαξε Κατίδη και Κορδέρο με τους οπαδούς να αποδοκιμάζουν χλιαρά τον πρώτον (λόγω της μέτριας εμφάνισής του και του γκολ που έχασε στο 67’…).

Ως το φινάλε η ΑΕΚ δεν κατάφερε να απειλήσει με ουσία και ο Παναθηναϊκός κράτησε με ευκολία τη νίκη στο Αθηναϊκό ντέρμπι. Ο Φάμπρι δικαιώθηκε για την εμπιστοσύνη που έχει στον Σο αφού ο συγκεκριμένος ήταν ο κορυφαίος του «τριφυλλιού» παρ’ ότι προερχόταν από τραυματισμό. Ταυτόχρονα βέβαια, ο τεχνικός των πρασίνων επιβεβαίωσε και την εμπιστοσύνη που… δεν έχει στον Φορναρόλι, προτιμώντας τον Γιοκίν για την κορυφή της επίθεσης.

ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Τσουκαλάς, Μητρόπουλος, Φέτσης (71’ Παυλής), Γκερέιρο, Κορδέρο (80’ Σταματής), Κατίδης (80’ Καραλής), Πετρόπουλος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Μαρίνος, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Σεϊταρίδης, Βιτόλο, Σο, Σισοκό, Ζέκα, Μαυρίας, Γιοκίν (85’ Φιγκερόα).


Αποθέωσαν τους παίκτες του χαντ μπολ

Την αποθέωση γνώρισαν οι παίκτες της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ όταν έκαναν την εμφάνιση τους χθες στο ΟΑΚΑ και μετά την κατάκτηση του κυπέλλου απέναντι στον ΠΑΟΚ. Λίγο μετά την έναρξη του ματς λοιπόν, γύρω στο 25’, η προσοχή των φιλάθλων αποσπάστηκε από τον αγωνιστικό χώρο και στράφηκε στην ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη. Οι παίκτες του κρατώντας το τρόπαιο στα χέρια έφτασαν μπήκαν στα επίσημα και γνώρισαν θερμή υποδοχή. Στο ημίχρονο μάλιστα μπήκαν στο ταρτάν του ΟΑΚΑ και έκαναν το γύρω του θριάμβου όπου καταχειροκροτήθηκαν από τους περίπου 25.000 οπαδούς που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....