Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για τη Δευτέρα 22 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι διαφωνίες και οι καθυστερήσεις αυτών που έχετε...

Οι 6 διάσημες Ελληνίδες που περιμένουν να κρατήσουν στην αγκαλιά τους τα...

Baby boom προσεχώς! Γεννητούρια αναμένονται το επόμενο διάστημα στην...

Στις 28 Απριλίου η πρεμιέρα του ριάλιτι «TV Queen» στο Open

Ολοταχώς ετοιμάζεται να βγει στον «αέρα» στις 28 Απριλίου...

Χωρισμένη και λαμπερή η Λάσπα!

Λαμπερή και ανανεωμένη Κατερίνα Λάσπα σε μία από τις...

Ουρές χιλιομέτρων για τον γάμο τους στη Σκιάθο!

Μελλόνυμφοι από κάθε γωνιά του πλανήτη σπεύδουν στο Μπούρτζι γοητευμένοι από το «Mamma Mia».

Ουρά χιλιομέτρων σχηματίζουν οι μελλόνυμφοι από κάθε γωνιά της Γης για να πουν το «I do» στο γραφικό Μπούρτζι της Σκιάθου. Εκατοντάδες ερωτευμένα ζευγάρια από τη Μεγάλη Βρετανία, το Κατάρ, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και άλλες χώρες της Σκανδιναβίας έχουν σχεδιάσει να παντρευτούν στο νησί του Παπαδιαμάντη και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι! Ηδη οι προγραμματισμένοι πολιτικοί γάμοι έχουν ξεπεράσει τους εκατό για φέτος, ενώ τα περισσότερα ζευγάρια, προκειμένου να μη χάσουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης με θέα το απέραντο γαλάζιο, έχουν κλείσει ημερομηνίες από τον περασμένο χειμώνα ή ακόμη και από πέρσι το καλοκαίρι!

Από το Κατάρ

Ενδεικτική είναι η περίπτωση δύο ερωτευμένων από το Κατάρ, οι οποίοι έκαναν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να παντρευτούν στο καταπράσινο νησί των Σποράδων, με το οποίο είχαν… εκστασιαστεί κατά τη διάρκεια διακοπών τους. Οι ίδιοι είχαν δώσει υπόσχεση να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου στη Σκιάθο και για τον λόγο αυτό έκλεισαν την ημερομηνία πριν από περίπου έναν χρόνο. Οι πολιτικοί γάμοι τελούνται κατά κανόνα στο Μπούρτζι -μια μικρή χερσόνησο που χωρίζει στα δύο το λιμάνι της Σκιάθου και κατά το παρελθόν ήταν φρούριο- παρουσία φίλων και συγγενών που βρίσκουν την ευκαιρία να κάνουν και τις διακοπές τους σε ένα από τα ομορφότερα νησιά του κόσμου.336599h85

Αναπαράσταση

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ακολουθεί αναπαράσταση του μυστηρίου και σε διάφορα άλλα ειδυλλιακά σημεία του νησιού, με δημοφιλέστερα φυσικά εκείνα όπου έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας «Mamma Mia» με πρωταγωνιστές τη Μέριλ Στριπ, τον Πιρς Μπρόσναν και τον Κόλιν Φερθ. Αν και έχουν περάσει ακριβώς πέντε χρόνια από την πρώτη προβολή της ταινίας (γυρίστηκε σε Σκιάθο, Σκόπελο και Πήλιο) αρκετοί μελλόνυμφοι -και όχι μόνο- επηρεάζονται ακόμη από αυτήν κι επιχειρούν να συνδυάσουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου: δηλαδή, την τέλεση των γάμων τους με τις θερινές τους διακοπές. Εξάλλου, μέχρι τα τέλη Ιουνίου είχαν τελεστεί περίπου σαράντα πολιτικοί γάμοι στο νησί και μέχρι τον Σεπτέμβριο αναμένονται παραπάνω από τους διπλάσιους.

Το κόστος

Ενα ακόμη συν γι’ αυτούς αποτελεί το γεγονός ότι ο πολιτικός γάμος κοστίζει λιγότερο στη χώρα μας, σε σχέση με τις πατρίδες τους, όπως οι ίδιοι αναφέρουν. Μιλώντας στην «Espresso» η αντιδήμαρχος Σκιάθου Λίτσα Τσολοβίκου, η οποία τελεί τους πολιτικούς γάμους, ανέφερε ότι ήδη μέχρι στιγμής έχουν γίνει περίπου σαράντα και αναμένονται άλλοι εξήντα: «Κάθε χρόνο κάνουμε περίπου εκατό γάμους και τα περισσότερα ζευγάρια είναι από την Αγγλία, αφού από εκεί έρχονται οι περισσότεροι τουρίστες στο νησί. Προφανώς είναι επηρεασμένοι ακόμη από το “Mamma Mia”, θέλουν να κάνουν έναν οικονομικότερο γάμο και φυσικά τι καλύτερο από το να παντρευτείς σε ένα ελληνικό νησί… Οι γάμοι τελούνται στο Μπούρτζι όπου βρίσκεται η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, που έχει διαμορφωθεί αναλόγως, ενώ κάνουμε και κάποιους γάμους στο καφενείο που υπάρχει μέσα στη χερσονησίδα, το οποίο έχει καταπληκτική θέα. Οι γάμοι τους γίνονται με κάθε επισημότητα και το σημαντικό είναι ότι μαζί με το ζευγάρι έρχονται και πολλοί προσκεκλημένοι, κάτι που αποτελεί αβαντάζ για τον τουρισμό του νησιού, αφού το λιγότερο που θα μείνουν στη Σκιάθο είναι μία εβδομάδα, επειδή έρχονται και φεύγουν με τα τσάρτερ».

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...