Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Ενας πρίγκιπας για τον Γουίλιαμ και την Κέιτ!

Χθες το απόγευμα η δούκισσα του Κέιμπριτζ έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, κάνοντας τους Βρετανούς να πανηγυρίζουν

Mε καθυστέρηση τεσσάρων ωρών ανακοινώθηκε από το παλάτι του Μπάκιγχαμ η γέννηση του τρίτου στη διαδοχή του θρόνου, «πρίγκιπα του Κέιμπριτζ». Μέσω δελτίου Τύπου και στη συνέχεια με ανάρτηση στην επιγραφή που έστεκε έξω από το παλάτι, έγινε γνωστό ότι το μωρό της δούκισσας του Κέιμπριτζ και του πρίγκιπα Γουίλιαμ, που ζύγιζε 3.800 γραμμάρια, ήρθε στον κόσμο στις 18.24 ώρα Ελλάδας.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο πατέρας του ήταν παρών στον τοκετό. Η καθυστέρηση της αναγγελίας προκάλεσε ποικίλα σχόλια, ωστόσο σε τίποτα δεν μείωσε τον ενθουσιασμό των Βρετανών, που είχαν αρχίσει να γιορτάζουν από τη στιγμή που έμαθαν πως η δούκισσα του Κέιμπριτζ μεταφέρθηκε στο μαιευτήριο αποδεικνύοντας με τον πιο εύγλωττο τρόπο ότι η μοναρχία παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στη Βρετανία.

Κυριολεκτικά στα κάγκελα, αυτά του παλατιού του Μπάκιγχαμ, ήταν από νωρίς το πρωί χιλιάδες Βρετανοί, αλλά και τουρίστες περιμένοντας την ανάρτηση του χαρμόσυνου νέου. Παρά το γεγονός ότι στη βρετανική πρωτεύουσα επικρατούσαν πολύ υψηλές για τα δεδομένα των Βρετανών θερμοκρασίες, που έφτασαν και τους 33 βαθμούς Κελσίου, στους δρόμους έξω από το παλάτι αλλά και από το νοσοκομείο «Saint Mary» επικρατούσε το αδιαχώρητο, με έντονο το εορταστικό χρώμα που προσέδιδαν οι σημαίες, οι κονκάρδες και τα πολύχρωμα Τ-shirts με τα σύμβολα της χώρας και της μοναρχίας σε όλες τις πιθανές βερσιόν. Ο ενθουσιασμός αλλά και η ανυπομονησία έφτασαν στο αποκορύφωμα νωρίς το απόγευμα, όταν η βασίλισσα Ελισάβετ επέτρεψε στο παλάτι, ένδειξη ότι ο τοκετός πλησίαζε.

Από τις πολύ πρωινές ώρες, οπότε η δούκισσα Κάθριν με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ στο πλευρό της έφτασε στην ιδιωτική πτέρυγα Lindo του νοσοκομείου στο Πάντινγκτον, σήμανε συναγερμός. Ειδική ομάδα αξιωματικών της βασιλικής φρουράς (μεταξύ των οποίων και ο άνδρας που είχε συνοδεύσει τον πρίγκιπα Χάρι στο Λας Βέγκας τότε που ενεπλάκη στα όργια) οργάνωσαν έτσι τη μεταφορά του πριγκιπικού ζεύγους ώστε να εξασφαλίσουν ότι κανένας φωτογράφος δεν θα καταγράψει τη στιγμή της εισόδου του στο νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον τοκετό του πρώτου παιδιού του πρίγκιπα Γουίλιαμ επιλέχτηκε η ίδια πτέρυγα του νοσοκομείου όπου η πριγκίπισσα Νταϊάνα τον έφερε στον κόσμο, όπως και τον αδερφό του, πρίγκιπα Χάρι.

Φρενίτιδα στα γρα φεία στοιχημάτων για όλες τις κατηγορίες

Το μόνο στοίχημα για το οποίο κανένας δεν θα έβαζε στοίχημα, αφού σίγουρα θα έχανε, ήταν το κατά πόσο οι Βρετανοί θα έφθαναν στα άκρα ποντάροντας σε οτιδήποτε είχε να κάνει με το μωρό του Γουίλιαμ και της Κάθριν, δούκισσας του Κέμπριτζ.

Λάτρεις των τυχερών παιχνιδιών, οι Βρετανοί κατέκλυσαν τα γραφεία στοιχημάτων ακόμα και μετά την ανακοίνωση εισαγωγής της Κάθριν στο μαιευτήριο «Saint Mary» και την έναρξη της διαδικασίας του τοκετού.

Το γραφείο Paddy Power ανακοίνωσε ότι είχε εισπράξει 30.000 στερλίνες (περίπου 33.000 ευρώ) από στοιχήματα μέσα σε τρεις ώρες μετά την ανακοίνωση αυτή. «Ποντάρουν ακόμη και στο τι χρώμα θα είναι το φόρεμα της Πίπα, της αδελφής της δούκισσας, αν επισκεφθεί το νεογέννητο στο νοσοκομείο ή ποια θα είναι η πρώτη λέξη που θα πει το μωρό ή σε ποια χώρα θα κάνει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη», δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του γραφείου.

Συνάδελφός του από το γραφείο στοιχημάτων Coral είπε ότι το βασιλικό μωρό είναι το μεγαλύτερο μη αθλητικό γεγονός με τα περισσότερα στοιχήματα που έχει καταγραφεί στα χρονικά της εταιρείας. Αν το χρήμα «μιλά», το μωρό θα ονομαστεί Αλεξάνδρα και θα έχει καστανά μαλλιά, ένα αποτέλεσμα που θα αποδειχτεί εφιάλτης για τα γραφεία στοιχημάτων. Ο Ουίλιαμ Χιλ, επίσης ιδιοκτήτης γραφείου στοιχημάτων, ώρες πριν τον τοκετό εξέφραζε την ελπίδα το μωρό να μην είναι κορίτσι. «Τα στοιχήματα για το μωρό δίνουν και παίρνουν και ελπίζουμε να μην αναγκαστούμε να πληρώσουμε μεγάλα ποσά. Περιμένουμε πώς και πώς τη γέννησή του. Ελπίζουμε μόνο να μην είναι κορίτσι και να μην ονομαστεί Αλεξάνδρα» έλεγε χαρακτηριστικά.

Η ονοματολογία

Το Αλεξάνδρα ήταν το όνομα-εφιάλτης για τους bookmakers, ωστόσο υψηλά ποσοστά είχαν κι άλλα ονόματα, ανδρικά και γυναικεία. Ανάλογου… κόστους με το Αλεξάνδρα ήταν το Τζορτζ, που όμως είχε αντίστοιχα «χτυπήματα» με το δεύτερο γυναικείο, που ήταν το Σαρλότ.

Ελίζαμπεθ και Βικτόρια ήταν οι επόμενες επιλογές για κορίτσι, με τα Ιζαμπέλα και Νταϊάνα να ακολουθούν και τη δεκάδα να κλείνει με τα Αλίς, Μέρι, Κάθριν/Κέιτ και Γκρέις. Στα ονόματα για αγόρι, μετά το Τζορτζ, δεύτερο σε προτίμηση των πολιτών ήρθε το Τζέιμς, μπροστά από το Χένρι, το Αρθουρ και Λούις, ενώ Αλμπερτ, Αλεξάντερ, Μπέντζαμιν, Ντέιβιντ και Φίλιπ βρέθηκαν στο ίδιο ποσοστό προτίμησης των τζογαδόρων.

Η σελίδα στη Wikipedia και η πατρική άδεια

Προτού καλά-καλά γεννηθεί, το βασιλικό μωρό απέκτησε τη δική του σελίδα στη Wikipedia! «Το πρώτο παιδί του δούκα και της δούκισσας του Κέιμπριτζ αναμενόταν να γεννηθεί τον Ιούλιο του 2013» αναφερόταν χθες στη σχετική καταχώρηση, ενώ γίνεται αναφορά και σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Washington Post» που το περιγράφει ως «το πιο διάσημο μωρό του κόσμου».

Και η άδεια όμως που θα πάρει ο πατέρας τους, ο διάδοχος στον θρόνο, μπορεί να χαρακτηριστεί η πιο… διάσημη πατρική άδεια! Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ εκτιμάται ότι θα λείψει για τις επόμενες δύο εβδομάδες από τα καθήκοντά του επωφελούμενος της άδειας που προβλέπει η βρετανική νομοθεσία για τους νέους πατεράδες.

Οσο διαρκεί η άδεια του πρίγκιπα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Daily Mail», θα πληρώνεται 159,27 ευρώ την εβδομάδα, ποσό που βγάζει δεν βγάζει τα γάλατα και τις πάνες!

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...