Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Εβγαλε τα μάτια της

Ο,τι έχτισε η ΑΕΚ την 1η αγωνιστική στην Τούμπα το γκρέμισε ο Πανιώνιος (0-1) στο ΟΑΚΑ

Απο τον
Γιώργο Σηφακη

Απλά λίγη. Η ΑΕΚ χωρίς τον μαέστρο της (Μάνταλος) πέταξε στα σκουπίδια τη νίκη στην Τούμπα και ο Πανιώνιος με πάθος και ψυχή πήρε μεγάλη νίκη με 0-1 στο ΟΑΚΑ, και έδειξε ότι στα φετινά πλέι οφ είναι αποφασισμένος να κυνηγήσει ό,τι του αξίζει!

Η απουσία του Μάνταλου αποδείχθηκε το κλειδί του αγώνα, ειδικά από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 7′ .

Από αντεπίθεση που άρχισε από κόρνερ της ΑΕΚ, η μπάλα κατέληξε στον Γεσίλ και με ωραίο πλασαριστό σουτ νίκησε τον Μπάρκα για να κάνει το 0-1.

Χωρίς Μάνταλο

Η ΑΕΚ βρέθηκε από νωρίς να κυνηγά το σκορ, αλλά κυρίως έπρεπε να βρει τρόπους, χωρίς τον πιο δημιουργικό παίκτη στην εντεκάδα της (Μάνταλος) να διασπάσει τη διπλή ζώνη άμυνας του Πανιωνίου, κάτι που δεν κατάφερε επί της ουσίας καμία φορά στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Πανιώνιος όχι μόνο κρατούσε εύκολα το προβάδισμα, αλλά έψαξε και τις προϋποθέσεις για να ξαναγίνει επικίνδυνος στην κόντρα. Απλώς δεν του βγήκαν. Στην ουσία, όμως, και είχε το προβάδισμα στο σκορ και είχε καταφέρει να «εγκλωβίσει» την ΑΕΚ.

Στο 89ο λεπτό σε προσπάθεια του Σιμόες η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και εκεί τελείωσαν όλα (0-1).

Μετά το ματς ο Μανόλο Χιμένεθ τόνισε: «Στο πρώτο ημίχρονο δεχτήκαμε το γκολ, το παιχνίδι είχε πολύ αργό ρυθμό και συνεχείς παύσεις, και αυτό δεν μας επέτρεψε να βρούμε ρυθμό».

Από την πλευρά του, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς υποστήριξε: «Είναι ένα όμορφο αποτέλεσμα.Ημασταν καλά προετοιμασμένοι για αυτό το ματς. Ξέραμε τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ και κλείσαμε όλους αυτούς τους χώρους που έπρεπε για να την εξουδετερώσουμε. Εμείς παλεύουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ξέρουμε

πού έχουμε φτάσει, αλλά πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι» ήταν το σχόλιο του τεχνικού του Πανιωνίου.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (46′ Χριστοδουλόπουλος), Βάργκας (46′ Πατίτο), Πέκχαρτ (62′ Αλμέιδα), Αραούχο.

Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης, Βλάχος (57′ Γκιοατά), Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν (88′ Ταπόκο), Μασούντ, Μασούρας, Γεσίλ (76′ Λάμπρου).

f2 638Φήμες για Σκόκο, «βλέπει» και Πουέρτας

Φήμες ή γεγονός; Κάτι παραπάνω από πιθανό μοιάζει το ενδεχόμενο ο Νάτσο Σκόκο (φωτό) να αποχωρήσει το καλοκαίρι από τη Νιούελς και να επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ.

Ο σύλλογος της Αργεντινής τα πάει καλά στο πρωτάθλημα, ωστόσο μαστίζεται από μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Το γεγονός λοιπόν ότι οι παίκτες είναι απλήρωτοι για μεγάλο διάστημα, σε συνδυασμό με κάποιες έντονες αντιδράσεις του κόσμου εναντίον τους (μετά την πρόσφατη εντός έδρας ήττα από τη Ροσάριο Σεντράλ οπαδοί επιτέθηκαν ακόμα και στα σπίτια ορισμένων), έχει προκαλέσει τάσεις φυγής σε πολλούς εξ αυτών.

Εφόσον αληθεύει, λοιπόν, το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ole», ο Σκόκο θα αναζητήσει πιθανότατα το καλοκαίρι τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Κάτι που -αν μη τι άλλο- δημιουργεί συνειρμούς και για την Ελλάδα. Εξάλλου, είναι δεδομένη η «καψούρα» των οπαδών της ΑΕΚ μαζί του κι εκείνος δείχνει έτοιμος, ακόμα και στα 32 του, να κάνει τη διαφορά, προερχόμενος από μια σεζόν κατά την οποία ήδη έχει πετύχει 13 γκολ.

Από εκεί και πέρα, οι Ισπανοί υποστηρίζουν ότι η «Ενωση» ενδιαφέρεται για τον Αντόνιο Πουέρτας. Ο δημοσιογράφος της «Cadena Ser» Ράφα Γκονγκόρα έγραψε στο twitter ότι ο 25χρονος επιθετικός της Αλμερία είναι κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στην «Ενωση», αναφέροντας: «Σύμφωνα με πηγές κοντά στον Αντόνιο Πουέρτας, θα φύγει για την ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ». Τη φετινή σεζόν ο Ισπανός επιθετικός, που μπορεί να παίξει στα πλάγια, είχε 35 συμμετοχές στη Segunda Division με την Αλμερία και σημείωσε οκτώ γκολ.

Σοκ για τον Ηρακλή

Φάκελο με μεγάλες ελλείψεις κατέθεσε ο Ηρακλής στην Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ και δεν του χορηγήθηκε άδεια. Η επιτροπή κατά τη διήμερη συνεδρίασή της διαπίστωσε μη εκπλήρωση των παραμέτρων που αφορούν τα κριτήρια υποδομής, τα αθλητικά κριτήρια, αυτά των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς εργαζομένους, ασφαλιστικούς φορείς και φορολογικές Αρχές, και τη δυνατότητα συνέχισης δραστηριότητας της εταιρίας. Πρακτικά οι «κυανόλευκοι» κατέθεσαν άδειο φάκελο και είναι άξιο απορίας πώς ελπίζουν ότι θα ανατραπεί η απόφαση.

Την υπόθεση για τους «κυανολεύκους» χειρίζεται ο Γιώργος Παναγόπουλος. «Δεν κλήθηκα να παρασταθώ στην επιτροπή. Η απόφαση φημολογείται ότι είναι αρνητική. Δεν πήραμε ακόμη το σκεπτικό και περιμένουμε για να ασκήσουμε την έφεση. Ο Ηρακλής θα το κυνηγήσει το θέμα» τόνισε. «Από την άλλη, βλέπω και διαβάζω διάφορα περίεργα. Πώς ξέρουν ότι, αν δεν πάρει αδειοδότηση ο Ηρακλής, θα υποβιβαστεί και θα πάρει τη θέση του ο Λεβαδειακός;» αναρωτήθηκε ο Γιώργος Παναγόπουλος.

Και χούλιγκαν από το Ζαΐρ

Οπως ενημέρωσε η ΕΛ.ΑΣ., συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια του τελικού της 6ης Μαΐου μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό. Αυτό που προκαλεί τεράστια εντύπωση είναι ότι ανάμεσά τους βρίσκονταν και Αλβανοί υπήκοοι, με την ανακοίνωση της Αστυνομίας να κάνει λόγο για πέντε δράστες από τη γειτονική χώρα αλλά και έναν από το Ζαΐρ, δηλαδή τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (έτσι ονομάζεται από το 1997). Μάλιστα, τα άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί φτάνουν τα 26!

offer

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...