Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Κρίμα κι άδικο

❱❱ Η Εθνική ήταν ανώτερη από το Βέλγιο, αλλά γνώρισε την ήττα (2-1) που την έριξε στην 3η θέση Από τον
Χάρη Δάντση

Η χθεσινή Εθνική, παρά την ήττα της με 2-1 στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 8η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μπορεί να ελπίζει σε κατάληψη της 2ης θέσης.

Οι «γαλανόλευκοι» του Μίχαελ Σκίμπε ήταν πολύ καλά διαβασμένοι και δεν άξιζαν την ήττα από τους αποτελεσματικότατους Βέλγους, που εξασφάλισαν την πρωτιά του ομίλου και το απευθείας εισιτήριο για το Μουντιάλ. Η ήττα αυτή σε συνδυασμό με την εκτός έδρας νίκη (4-0) της Βοσνίας στο Γιβραλτάρ έριξε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην 3η θέση, όμως έχει ευνοϊκότερο πρόγραμμα μέχρι το φινάλε από τους Βοσνίους.

Με σύστημα 4-4-1-1 και αμυντικό προσανατολισμό παρέταξε την Εθνική ομάδα ο Μίχαελ Σκίμπε. Εξάλλου, το σύνολο του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ μεσοεπιθετικά πετάει… φωτιές. Παρ’ όλα αυτά, οι «γαλανόλευκοι» περιόρισαν τα μεγάλα βελγικά «όπλα» (Καράσκο, Ντε Μπρούινε, Μέρτενς, Λουκάκου) στο πρώτο ημίχρονο και ήταν σαφώς πιο απειλητικοί από τους αντιπάλους τους. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν στο 18ο λεπτό με σουτ-κεραυνό του Σταφυλίδη, που κατέληξε, ύστερα από παρέμβαση του Κουρτουά με τα ακροδάχτυλα, στο δοκάρι. Ούτε στο δεύτερο μέρος άλλαξε το σκηνικό. Οι Βέλγοι είχαν ανούσια κατοχή έως το 70ό λεπτό, όταν και άνοιξαν το σκορ με σουτ εκτός περιοχής του στόπερ Βερτόνχεν. Η απάντηση της Εθνικής δεν άργησε, με αριστερό σουτ στην κίνηση του Ζέκα ύστερα από ασίστ του Τζαβέλλα στο 73′, όμως στο επόμενο λεπτό (74′) οι φιλοξενούμενοι πήραν εκ νέου προβάδισμα (2-1) με τον Λουκάκου, κρατώντας το ως το τέλος. Πολύ καλή εμφάνιση από την Ελλάδα πραγματοποίησαν ο Δώνης ως σέντερ φορ, ο Φορτούνης αλλά και ο σκόρερ Ζέκα. Στο περιθώριο του αγώνα, ο Κέβιν Μιραλάς, μιλώντας στην Cosmote TV, πριν από τη σέντρα, εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει τον Ιανουάριο στον Ολυμπιακό.

Την επόμενη αγωνιστική (7/10), η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Κύπρο, η οποία έχασε 1-0 χθες στην Εσθονία, και την τελευταία (10/10) θα παίξει με το Γιβραλτάρ στο Φάληρο, ενώ η Βοσνία θα υποδεχθεί την 9η αγωνιστική το Βέλγιο και στο τέλος θα παίξει εκτός έδρας με την Εσθονία.

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Μανιάτης (85′ Μπακασέτας), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Ζέκα, Σταφυλίδης (69′ Λυκογιάννης), Σάμαρης, Φορτούνης (89′ Βέλλιος), Δώνης.

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνχεν, Φελαϊνί (89′ Ντεντόνκερ), Ντεμπελέ (74′ Αζάρ), Μενιέ, Καράσκο (79′ Τσαντλί), Μέρτενς, Ντε Μπρούινε, Λουκάκου. 

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...