Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Τον δάγκωσε αναΚόντε

Ο Ισπανός διέλυσε την άμυνα του ΠΑΟ και ο ΠΑΣ νίκησε (2-1) τους «πρασίνους» πρώτη φορά έπειτα από 32 χρόνια Είναι απλό το ποδόσφαιρο, δεν είναι πυρηνική φυσική. Και κάπως έτσι εξηγείται εύκολα αυτό που είδαμε στους «Ζωσιμάδες». 

Ενα ισορροπημένο παιχνίδι θα κριθεί είτε από κάποιο σοβαρό ατομικό λάθος είτε από την κλάση ενός ποδοσφαιριστή. Εδώ τα είχαμε και τα δύο, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πέδρο Κόντε. 

Ο Ισπανός παικταράς κέρδισε μόνος του τον Παναθηναϊκό και με δύο προσωπικά γκολ χάρισε στον ΠΑΣ την πρώτη νίκη επί των «πρασίνων» έπειτα από 32 χρόνια. Χρειάστηκαν απλά ένα δώρο από τον Οικονόμου στο 30΄, ο οποίος έχασε ανεξήγητα την μπάλα ως τελευταίος, και ένα καταπληκτικό σουτ στην τελευταία φάση του ημιχρόνου για να λάβει τέλος η σεμνή τελετή. 

Ως τότε ο Παναθηναϊκός πατούσε καλύτερα, είχε χάσει μια τρομερή ευκαιρία προ κενής εστίας με τον Μυστακίδη στο 6΄, ενώ από εκεί και μετά ήταν προφανές ότι ήθελε, αλλά δεν μπορούσε.

Με αυτογκόλ

Θα έλεγε, μάλιστα, κανείς ότι μόνο με… αυτογκόλ θα μπορούσαν να σκοράρουν. Και πράγματι έτσι και έγινε, στο 69΄, με σκόρερ τον… Γαρουφαλιά, από ατομική ενέργεια του Χατζηγιοβάννη. Θα περίμενε κανείς το γκολ αυτό να ξυπνήσει τους παίκτες του Ουζουνίδη, αυτό όμως δεν συνέβη ποτέ και η νίκη για τον ΠΑΣ ήρθε άνετα και δίκαια. Είχε δε να πανηγυρίσει εντός έδρας από τις 28 Οκτωβρίου την ίδια ώρα που ο ΠΑΟ αγνοεί τη νίκη μακριά από τη Λεωφόρο για 11 συνεχόμενα ματς. 

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Καρανίκας, Γιάκος (73΄ Βιντάλ), Μανθάτης, Γαρουφαλιάς, Μπουκουβάλας (84΄ Αποστολόπουλος), Μπέτρα (79΄ Μπέριος), Κόντε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Κουλιμπαλί, Κάτσε, Τζανδάρης (55΄ Αλτμαν), Λουντ (79΄ Πίσπας), Ινσούα, Δώνης, Μυστακίδης (64΄ Χατζηγιοβάννης).

—-

Μετράει αντίστροφα ο ΠΑΟΚ για τον τίτλο

Τελική ευθεία! Ο ΠΑΟΚ, με απαρχή την αποψινή αναμέτρηση (19.30, Novasports 1) απέναντι στη Λάρισα στην Τούμπα, που θα ρίξει την αυλαία της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, μπαίνει στην τελευταία στροφή του πρωταθλήματος. Ενας δύσκολος δρόμος 10 αγωνιστικών, στο τέλος του οποίου ευελπιστούν άπαντες στον «Δικέφαλο του Βορρά» πως θα τους βρει πρωταθλητές.

Οι «ασπρόμαυροι» μπαίνουν σε αυτή την τελική ευθεία με την ψυχολογία στα ύψη, καθώς προέρχονται από 13 διαδοχικές νίκες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ενώ έχουν εξασφαλίσει και το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Στο μεταξύ, η αποστολή που ανακοίνωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου για τον αποψινό αγώνα έκρυβε εκπλήξεις, αφού σε αυτήν συμπεριλήφθηκε ο Παναγιώτης Γλύκος πρώτη φορά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του. Θυμίζουμε πως ο 31χρονος τερματοφύλακας είχε υποστεί ρήξη χιαστoύ στις 27 Μαΐου 2017. Αντίθετα, στη διάθεση του Ρουμάνου τεχνικού δεν θα βρίσκονται ο τραυματίας Ελ Καντουρί και ο Μουλέν που κρίθηκε ανέτοιμος. Τέλος, ο προπονητής των Θεσσαλών Ηλίας Φυντάνης δεν υπολογίζει στους τιμωρημένους Κριζμάν και Ρέντζα.

—-

Βλέπουν Ευρώπη στην Πλατεία

Νίκη πεντάδας! Ο Πανιώνιος επικράτησε δύσκολα εντός έδρας της Λαμίας 1-0, χάρη σε πέναλτι του Λάμπρου στο 80′ (ανατράπηκε από τον Παπαδόπουλο), επιστρέφοντας στα νικηφόρα αποτελέσματα ύστερα από τέσσερις αγώνες, και πλέον βρίσκεται μόνος στην 5η θέση.

Μάλιστα, αυτή ήταν η τρίτη σερί φορά σε λιγότερο από έναν μήνα που οι «κυανέρυθροι» κέρδισαν την ομάδα του Τεννέ (είναι κοντά στην απόκτηση του στόπερ Μπεν Τζεμιά και του μέσου Ντέιβιντ Αντρονιτς), καθώς είχαν προηγηθεί οι νίκες στα προημιτελικά του Κυπέλλου (στις 24/1 1-0 και στις 7/2 1-4). Υστερα από ένα φτωχό πρώτο ημίχρονο, το οποίο είχε δύο αναγκαστικές αλλαγές (Κουκόλης 32′, Γεσίλ 45′), ο ρυθμός ανέβηκε στο δεύτερο και οι γηπεδούχοι πέτυχαν το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Μπανανά, Γκιοατά, Σαραμαντάς, Ουάσινγκτον (69′ Μακρύλλος), Κόρμπος, Λάμπρου, Μπραχίμι, Μασούρας (63′ Σπιριντόνοβιτς), Γεσίλ (45′ Νίλσεν).

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Κουκόλης (32′ Κουτρομάνος, 82′ Αστσεριτς), Αναστασιάδης, Βασιλαντωνόπουλος, Μπλάζιτς, Πίτι, Ομο, Παντελιάδης, Ακόστα, Μπούτνικ (72′ Μπουλουλής).

—-

Ζωντανή στο φινάλε η Ξάνθη

Την ευκαιρία να αποδράσει με τη νίκη από τα Πηγάδια έχασε η Κέρκυρα, καθώς προηγήθηκε στο 64΄, αλλά στο 93΄ ο Κάστρο ισοφάρισε σε 1-1 για την Ξάνθη. Οι ακρίτες είχαν αρκετές ευκαιρίες στο ξεκίνημα, αλλά ο Γέντρισεκ δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έγινε πιο γρήγορος με εκατέρωθεν φάσεις. Στο 64΄ ο Επστάιν πέτυχε το 0-1 έπειτα από ασθενή απόκρουση του Ζίβκοβιτς, αλλά ο Γεωργίου που έβγαλε τη σέντρα ήταν οφσάιντ. Τελικά, η Ξάνθη ισοφάρισε στην τελευταία φάση του αγώνα με κεφαλιά του Κάστρο. 

Ο Χρήστος Πανόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για το οφσάιντ στα… αγγλικά, γράφοντας: «Ενάμισι μέτρο μπροστά είναι πολύ, φίλε μου, και γίνεται τεράστιο όταν συνεχίζεις το παιχνίδι».

Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας).

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Μελιόπουλος, Κασάδο, Μεχία, Ντε Λούκας, Κίκε (63΄ Τριάδης), Μπρίτο (54΄ Φασίδης), Ντουρίτσκοβιτς (71΄ Κάστρο), Γέντρισεκ.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Ματζουράκης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Αντέτζο, Γρομητσάρης, Λέκοβιτς, Σιόντης, Μπαλάφας, Επστάιν (85΄ Μυτίδης), Ρόλε (89΄ Γκράσι), Γεωργίου (73΄ Αρτυματάς), Παμλίδης.

{{-PCOUNT-}}29{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...