Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Κανόνες ή Grexit!

FIFA και UEFA έστειλαν το μήνυμα σε Βασιλειάδη και Γραμμένο! «Θέλετε να μείνετε; Ε, τότε συμμορφωθείτε…»Από τον
Γιώργο Σηφάκη

Η μπάλα βρίσκεται στα χέρια των προέδρων της Σούπερ Λίγκας, οι οποίοι ή θα καταφέρουν να βάλουν… γκολ, παίζοντας καθαρά και με ισονομία, ή θα αγωνίζονται μόνο στη… γειτονιά τους. Αυτό είναι το νόημα από τη συνάντηση των FIFA – UEFA με τον Γιώργο Βασιλειάδη και τον Βαγγέλη Γραμμένο. 

Ο Χέρμπερτ Χούμπελ έστειλε σαφές μήνυμα και προειδοποίηση ως απεσταλμένος της FIFA στην Αθήνα: «Αγαπάμε το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά πρέπει να συμμορφωθείτε, εάν θέλετε να μείνετε στην οικογένειά μας». Η προειδοποίησή του ήταν σαφής και κατηγορηματική ότι το Grexit δεν είναι πλέον τόσο μακρινό. 

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι της FIFA και της UEFA συναντήθηκαν χθες το πρωί με τον υφυπουργό Αθλητισμού και με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, και αμέσως μετά ο Χέρμπερτ Χούμπελ τόνισε: «Πρώτα θέλω να διευκρινίσω κάτι. Να αποσαφηνίσω μία παρεξήγηση όταν απευθυνθήκαμε στην ΕΠΟ. Δεν ήμασταν εδώ για να ηγούμαστε. Ημασταν εδώ με τους συναδέλφους μου για να βοηθάμε. Να δίνουμε συμβουλές για το τι μπορεί να γίνει πιο καλά» είπε και συνέχισε: «Μετά τις πολλές φορές που ήρθαμε εδώ έχουμε την αίσθηση πως αρκετοί παράγοντες δεν έχουν διάθεση να βοηθήσουν και να στηρίξουν, αλλά κοιτούν μεμονωμένα περιστατικά προς το συμφέρον τους. Δυστυχώς ήταν επιβεβλημένο να έρθουμε εδώ ύστερα από όσα έγιναν τις 2-3 τελευταίες αγωνιστικές. Οσα έγιναν ήταν απαράδεκτα. Το Grexit, που έμοιαζε μακρινό, δεν είναι πλέον. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει στον γκρεμό. Η βία δεν έχει θέση. Θα πρέπει να υπάρξει δέσμευση και υπόσχεση από όλους ότι πρέπει να υπάρξει σεβασμός στο παιχνίδι. Δεν γίνεται να υπάρχουν όπλα και εκβιασμοί. Η FIFA δέχεται επιστολές για το ελληνικό πρόβλημα, λύστε το θέμα της βίας».

Μετά τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης Χέρμπερτ Χούμπελ, με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος γνωστοποίησε ποια είναι η προϋπόθεση για να ξαναρχίσει το πρωτάθλημά της. «Μετά τα γεγονότα το τελευταίο διάστημα υπήρξε η απόφαση του υφυπουργού Γιώργου Βασιλειάδη για διακοπή του πρωταθλήματος. 

Στο πλαίσιο αυτό έγινε σήμερα μια συνάντηση, όπου αποφασίστηκε ως τη μεθεπόμενη Παρασκευή να δεσμευθεί εγγράφως το επαγγελματικό ποδόσφαιρο για την ασφάλεια στα γήπεδα. Η δέσμευση θα κατατεθεί στον υπουργό κι αυτός θα αποφασίσει αν θα ανασταλεί η απόφασή του για διακοπή του πρωταθλήματος» είπε ο κ. Γραμμένος. 

«Θα πρέπει το ποδόσφαιρο να φέρει τις δεσμεύσεις του εγγράφως στην Ομοσπονδία και από κοινού με τον υφυπουργό θα αποφασιστεί αν θα επανεκκινήσει το πρωτάθλημα. Η λογική θα είναι μακριά από τη βία εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων και στη συνέχεια θα αποφασίσει ο υφυπουργός αν θα ανακληθεί η απόφασή του» πρόσθεσε.

—-

«Υποβιβασμός όταν υπάρξει υποτροπή»

«Βόμβα» έριξε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της FIFA και της ΕΠΟ: «Η FIFA έδειξε με τον τρόπο της ότι “μέχρι εδώ”. Δεν πάει άλλο. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του ποδοσφαίρου που βρισκόμαστε κοντά σε Grexit και προέρχεται από λάθη και εσφαλμένες συμπεριφορές από τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Εάν δεν σοβαρευτούν, έχουμε μπροστά μας το Grexit. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να μην ξαναρχίσει το πρωτάθλημα. Αυτό ζητάει και η FIFA. Aλλά πρέπει να γίνουν αλλαγές στον Πειθαρχικό Κώδικα. Φέτος οι νόμοι έχουν εφαρμοστεί! Ζητάμε να μπουν επιπλέον πειθαρχικές προβλέψεις. Για τις δηλώσεις, για τις βίαιες συμπεριφορές. Σε περίπτωση που μία ομάδα συμμετέχει δύο φορές σε επεισόδια υποβιβάζεται».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...