Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Η ώρα του εισαγγελέα για τον Φουρθιώτη

Ολοκληρώνεται με γρήγορους ρυθμούς η μία από τις τρεις έρευνες των εισαγγελικών Αρχών ως προς τον Μένιο Φουρθιώτη και, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να κληθεί ο παρουσιαστής για να δώσει ανωμοτί κατάθεση.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ν. Στεφανάτος, που χειρίζεται την έρευνα, έχει αποστείλει ερωτήματα σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες και υπουργεία, με σκοπό να εξακριβώσει σε ποιες από αυτές ο Φουρθιώτης είχε κάνει αιτήσεις διαπίστευσης, χρησιμοποιώντας την ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ, η οποία είναι πλαστή, σύμφωνα με την Ενωση.

Οι απαντήσεις έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν στο γραφείο του εισαγγελέα, ενώ αναμένονται άμεσα, μεταξύ άλλων, και τα έγγραφα που κατέθεσε στη Βουλή ο πρώην μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου, με στόχο να λάβει διαπίστευση για να εισέρχεται ως δημοσιογράφος της ΕΣΗΕΑ στο Κοινοβούλιο, αν και τελικά η αίτησή του απορρίφθηκε.

Στόχος των εισαγγελικών Αρχών είναι να εξακριβωθεί αν πρόκειται για μία πράξη που τελέστηκε μία φορά ή αν είχε εξακολουθητικό χαρακτήρα. Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως όλα θα «τρέξουν» σε σύντομο χρονικό διάστημα και μέσα στις επόμενες ημέρες ο παρουσιαστής θα κληθεί να απαντήσει στις καταγγελίες για τη χρήση πλαστής ταυτότητας της ΕΣΗΕΑ.

Εκβίαση

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η διενέργεια των άλλων δύο προκαταρκτικών εξετάσεων από τη Δικαιοσύνη για τα δημοσιεύματα αναφορικά με τον παρουσιαστή και το πρόγραμμα «Συν-Εργασία».

Σε ό,τι αφορά την έρευνα για τα αδικήματα της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της απόπειρας εκβίασης, που σχετίζεται με την είσοδο του Μένιου Φουρθιώτη στο γραφείο του τότε υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Χάιδω Ζούγρη έχει διαβιβάσει τη δικογραφία στη Δίωξη Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ., η οποία θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προτού την επιστρέψει στην εισαγγελική λειτουργό.

Βέβαια, ο Μένιος Φουρθιώτης δεν βρίσκει… ησυχία, αφού γύρω στις 10:30 τη νύχτα της Παρασκευής κάλεσε την Αμεση Δράση και κατήγγειλε ότι η σκοπιά έξω από το σπίτι του, στα βόρεια προάστια, δέχθηκε πυροβολισμούς από άγνωστο άτομο.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στη μονοκατοικία του παρουσιαστή στον Διόνυσο βρήκαν πολλούς κάλυκες από πυροβόλο όπλο, πιθανότατα καλάσνικοφ. Μάλιστα, δόθηκε στη δημοσιότητα και ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ο άγνωστος δράστης να πυροβολεί έξω από το σπίτι του Φουρθιώτη.

Θα επιστρέψει 50.000 ευρώ στον ΕΔΟΕΑΠ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τηλεπαρουσιαστής θα κληθεί να επιστρέψει στον Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης των δημοσιογράφων (ΕΔΟΕΑΠ) χρηματικό ποσό που φτάνει έως και τα 50.000 ευρώ, για τους «χρυσούς μισθούς» των 60.000 ευρώ τον μήνα που είχε δηλώσει ψευδώς ότι έπαιρνε, προκειμένου να επωφεληθεί του προγράμματος «Συν-εργασία» και στη συνέχεια να αποσπάσει τεράστια ποσά από την κρατική επιχορήγηση.

Οπως έγινε γνωστό, η εταιρία στην οποία ανήκει ο Μένιος Φουρθιώτης θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα που απαιτούνται, διότι ο ΕΔΟΕΑΠ επιβάλλει εισφορά σε όλο το ποσό που δηλώνεται ως μισθός και όχι επί ενός ορίου, όπως γίνεται στον ΕΦΚΑ, ο οποίος αναγνωρίζει ως ανώτατο ποσό τα 6.500 ευρώ. Παράλληλα, ο Μένιος Φουρθιώτης θα κληθεί να καλύψει από την… τσέπη του τα έξοδα της πρόσφατης νοσηλείας του σε ιδιωτική κλινική, με δεδομένο το γεγονός ότι οι αρμόδιοι ελεγκτές του ΕΔΟΕΑΠ δεν τα δικαιολόγησαν, αλλά τα απέρριψαν κατευθείαν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...

Ελένη Νταράλα: Στο ψυχιατρείο η αδελφή του Νταλάρα!

Ωρες αγωνίας για την ετεροθαλή αδελφή του Γιώργου Νταλάρα,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Βικτώρια προσπαθεί να κρύψει την ταραχή

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...