Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Αμόκ για θησαυρό «ποτισμένο» με αίμα!

❱❱ Αθεόφοβοι «Ιντιάνα Τζόουνς» κατέστρεψαν τον Ναό των Αγίων Αναργύρων στο Αχίλλειον Μαγνησίας ψάχνοντας σεντούκια με λίρες

Από την
Εύα Παπαδάτου

Ντελίριο έχει προκληθεί στον Βόλο για τον αμύθητο θησαυρό της μητέρας του Αλή Πασά! Ο «χρυσός» πυρετός που κυρίευσε μία ομάδα θησαυροκυνηγών τούς οδήγησε στο σημείο να προχωρήσουν ακόμη και στον βανδαλισμό μιας εκκλησίας στην περιοχή Χαμάκω του Αχιλλείου Μαγνησίας.

Οι επίδοξοι Ιντιάνα Τζόουνς έψαχναν για σεντούκια με λίρες και τιμαλφή της Χάμκως, της μητέρας του πασά των Ιωαννίνων, η οποία φέρεται ότι παραθέριζε στο παραθαλάσσιο θεσσαλικό χωριό γύρω στα 1780 και από αυτήν πήρε το όνομά της η περιοχή.

Σύμφωνα με όσα είχαν ακούσει από γεροντότερους και ακολουθώντας παλιούς θρύλους, στο σημείο κάτω από το Ιερό του Ναού των Αγίων Αναργύρων ήταν κρυμμένα σεντούκια με χρυσές λίρες, πλάκες χρυσού και κοσμήματα που φέρεται ότι φύλαξε η μητέρα του Αλή Πασά. Οι θρύλοι θέλουν τη Χάμκω θηριώδη και στρυφνή γυναίκα ενώ, εκτός από τον Αλή Πασά, είχε και μία κόρη, τη Χαϊνίτσα, που και αυτή χαρακτηρίζεται «αιμοβόρα»!

Ανίερες πράξεις

Το αμόκ που κατέβαλε τους χρυσοθήρες για τον πολυπόθητο θησαυρό τούς ώθησε σε ανίερες πράξεις, όπως ήταν η μερική καταστροφή του συγκεκριμένου ναού στο Αχίλλειον, καθώς δεν δίστασαν να σκάψουν ακόμη και δίπλα από το Ιερό! Οπως αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες του e-volos.gr, στην προσπάθειά τους να βρουν το χρυσάφι της Χάμκως, οι δράστες έχουν ανοίξει μία τεράστια τρύπα στο πάτωμα της εκκλησίας, που είναι από τις παλιότερες στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Η καταστροφή διαπιστώθηκε την επομένη, αφού οι κυνηγοί θησαυρών έδρασαν τις βραδινές ώρες για να μη γίνουν αντιληπτοί. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και η Σήμανση, με τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας να διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.

ekklisia2 0
Το ρημαγμένο δάπεδο της εκκλησίας των Αγίων Αναργύρων • Φωτό: e-volos.gr

Η «Espresso» επικοινώνησε με ανώτατους εκκλησιαστικούς κύκλους της περιοχής, οι οποίοι έκαναν λόγο για ένα θλιβερό φαινόμενο, το οποίο συνεχώς επαναλαμβάνεται από άτομα τα οποία δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο.

Οπως χαρακτηριστικά είπαν, πλέον είναι θέμα των αστυνομικών Αρχών να εντοπίσουν τους αδίστακτους ιεροσύλους.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που χρυσοθήρες επιχειρούν στον Βόλο. Πριν από χρόνια έσκαβαν επί οκτώ μήνες στο Διμήνι ελπίζοντας να επαληθευτεί ο θρύλος που ήθελε να βρίσκονται πεντόλιρα του Τούρκου Σαμπάν Αγά θαμμένα στις ρίζες ενός μεγάλου πλάτανου έξω από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου του χωριού. Τα σχέδιά τους χάλασε η… καθίζηση που έγινε στον δρόμο!

Μέχρι στιγμής, πάντως, όλες οι φήμες που κυκλοφορούν για αμύθητο θησαυρό του Αλή Πασά, μπαούλα με χρυσάφι από το πλιάτσικο των Γερμανών στην Κατοχή και λίρες που πετούσαν οι Αγγλοι για την ελληνική Αντίσταση ή έκρυψαν οι αντάρτες στον Εμφύλιο έχουν αποδειχθεί… «φούσκες»!

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...