Γεύση από Σκιάθο
26.7.2010
ΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚO: Πώς λένε «και του πουλιού το γάλα»; Ε, στο Μπακάλικο θα το βρεις! Είναι όμορφο, παραδοσιακό και στέκι χρόνια τώρα, αφού φημίζεται για τις προσεγμένες γεύσεις του, τα φρέσκα ψάρια του και αν μη τι άλλο, την περίοπτη θέση του σχεδόν πάνω στη θάλασσα, στην Αμμουδιά της Σκιάθου. Οσο για την πιο ευχάριστη έκπληξη στο μαγαζί, είναι η κομπανία που τραγουδά ζωντανά αγαπημένες επιτυχίες και έτσι η παρέα δεν δυσκολεύεται να έρθει γρήγορα στο κέφι με τραγούδι και κρασάκι, νιώθοντας οικεία και φιλόξενα. (Αμμουδιά, τηλ.: 24270-24024).
BATIS: Oσο υπάρχει η κυρία Ελενη στην κουζίνα και μαγειρεύει, τόσο εμείς θα απολαμβάνουμε λουκούλλεια γεύματα! Εδώ και δέκα χρόνια όλοι οι καλοφαγάδες δίνουν το παρών στην ταβέρνα Batis, κοντά στην εκκλησία των Τριών Ιεραρχών, στο Παλιό Λιμάνι. Πραγματικά, ό,τι κι αν διαλέξεις από τον κατάλογο, είναι νοστιμότατο, όπως σκιαθίτικα μεζεδάκια, κολοκυθοκεφτέδες που συνδυάζονται με ουζάκι, αλλά και φρέσκο ψάρι μαγειρεμένο με κάθε τρόπο. Από τις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού είναι ο αστακός με κολοκυθάκια και η πεσκανδρίτσα στιφάδο, ενώ η σπιτική τυρόπιτα αποτελεί κλασική αξία που όλοι τιμούν με το παραπάνω. Και όλα αυτά; Με θέα στο απέραντο γαλάζιο (Παλιό Λιμάνι, τηλ.: 24270-22288).
ΕL GRECO: Μπορεί να μετρά μόνο τρία χρόνια λειτουργίας, ωστόσο το bar restaraunt El Greco κερδίζει όλο και περισσότερα αστεράκια εξαιτίας της τοποθεσίας του και των γευστικών προτάσεων του. Θα το βρείτε ανάμεσα στο παλιό και το νέο λιμάνι να φιγουράρει σε τοποθεσία που κόβει την ανάσα! Το φιλικό περιβάλλον, τα σπιτικά μαγειρεμένα φαγητά μεσογειακής κουζίνας, αλλά και το gourmet touch των μαγείρων σε συνδυασμό με τις προσιτές τιμές κάνουν το El Greco ένα αγαπημένο στέκι για όλες τις ηλικίες (Παλιό Λιμάνι, τηλ.: 24270-23311).
Επιμέλεια: ΑΝΤΖΕΛΑ ΠΑΝΤΕΛΗ











