Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«Να χαμογελάτε επειδή έχετε δουλειά»

❱❱ Οδηγία-τραγέλαφος στελέχους των σούπερ μάρκετ My Market προς εργαζομένουςΤη μισθωτή σκλαβιά χωρίς εργασιακά δικαιώματα και με νοοτροπία… ραγιά οραματίζεται ως παραγωγικό μοντέλο η γνωστή αλυσίδα τροφίμων My Market. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η χθεσινή, παραληρηματικού χαρακτήρα, επιστολή που υπογράφει η περιφερειακή διευθύντρια καταστήματος, η οποία ζητά από τους υπαλλήλους να χαμογελούν επειδή… έχουν δουλειά, προωθώντας έτσι μια τριτοκοσμική ανάπτυξη για τον τόπο!

Μάλιστα, για να προλάβει τυχόν αντιδράσεις εργαζομένων που αμείβονται με μισθούς χαμηλότερους ακόμη κι από το επίδομα ανεργίας, η συντάκτρια της επιστολής διευκρινίζει εντός παρένθεσης το εξής: «Για αυτούς που θα πουν ότι παίρνουν 300 ευρώ, θυμίζω ότι το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερο»!

Στη συνέχεια του άκρως προκλητικού αυτού εγγράφου, η περιφερειακή διευθύντρια, εκμεταλλευόμενη την εργασιακή ανασφάλεια των υπαλλήλων, παραθέτει θρασύτατα μια σειρά από λόγους για τους οποίους δεν θα πρέπει να είναι… αγέλαστοι.

«Επειδή εργάζεστε σε μία εταιρία που σέβεται και ακούει τα προβλήματά σας, επειδή η εταιρία επένδυσε χρήματα για να συνεχίζετε να εργάζεστε, επειδή πληρώνεστε για αυτό, επειδή οι πελάτες του καταστήματος σας πληρώνουν και πρέπει να τους ευχαριστείτε γι’ αυτό με ένα χαμόγελο, επειδή θα έχουμε τόσο καλές προσφορές που πρέπει να τις διαφημίζουμε».

Ολοκληρώνοντας την κατάπτυστη επιστολή της, τονίζει σε ειρωνικό και ταυτόχρονα εκβιαστικό τόνο πως θα περιμένει να δει να εφαρμόζονται στην πράξη όλα αυτά που συστήνει κατά τη διάρκεια έρευνας που θα πραγματοποιήσει εντός του μήνα κάποιος «μυστικός επισκέπτης»!

f4 mymarket eipistoli

Το συγκεκριμένο κείμενο έκανε μέσα σε λίγες ώρες τον γύρο του διαδικτύου και, όπως είναι φυσικό, αποδοκιμάστηκε έντονα από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η επίσημη απάντηση της εταιρίας ήρθε σχεδόν αμέσως και έκανε λόγο για «συγκεκριμένο και μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο δεν εκφράζει και δεν συνάδει με την κουλτούρα, τη φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας της αλυσίδας». Μετά τα παραπάνω, πάντως, γεννάται εύλογα το ερώτημα για το είδος της ανάπτυξης που θα έχει η χώρα μας στη μετά τα Μνημόνια εποχή.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...