Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Αira Αdomaityte: Η όμορφη Λιθουανή έφυγε από τον Αγιο Δομίνικο μία εβδομάδα...

Το πιο sexy κορίτσι του φετινού «Survivor» έφτασε στην...

Εξω από τη φυλακή o Επαμεινώνδας Κορκονέας!

❱❱ Σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου καταδικάστηκε ο ΚορκονέαςΑπό την
Ντέμη Ντάβαρη

Εκτός φυλακής θα βρεθεί το επόμενο διάστημα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας να του αναγνωρίσει ομόφωνα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, «σπάζοντας» τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί πρωτόδικα για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου (μικρή φωτό), τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια.

Οι δικαστές έκριναν ένοχο τον 48χρονο κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο και του επέβαλαν ποινή κάθειρξης 13 ετών, γεγονός που σηματοδοτεί τη σχεδόν… άμεση αποφυλάκισή του, καθώς έχει ήδη συμπληρώσει 11 χρόνια εγκλεισμού, ενώ έχει κάνει και μεροκάματα μέσα στη φυλακή, τα οποία προσμετρώνται ευεργετικά.

Η έδρα υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα Βασίλειου Χανή, ο οποίος είχε εισηγηθεί να χορηγηθεί στον Επαμεινώνδα Κορκονέα το εν λόγω ελαφρυντικό, πυροδοτώντας την αντίδραση της πολιτικής αγωγής.

«Ο κατηγορούμενος δεν είναι χαρακτήρας που υποκρύπτει παραβατική συμπεριφορά. Υπήρξε μία αμελής και αντιδεοντολογική συμπεριφορά από την πλευρά του κατηγορουμένου» ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός, με τους συνηγόρους της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου να αντιδρούν.

«Αντιδεοντολογική δολοφονία… Το ακούσαμε και αυτό! Θέλει αμέλεια, ενώ υπάρχει η απόφαση του δικαστηρίου σας για άμεσο δόλο» τόνισαν οι συνήγοροι.

Οπως επισήμαναν, η αναγνώριση του πρότερου σύννομου βίου ανοίγει την πόρτα της εξόδου από τη φυλακή για τον 48χρονο, καθώς με τον νέο Ποινικό Κώδικα η ανώτατη ποινή κάθειρξης που θα μπορούσε να του επιβληθεί είναι τα 15 έτη.

Την ίδια ώρα, η έδρα απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης να αναγνωριστούν στον κατηγορούμενο τα ελαφρυντικά της ανάρμοστης συμπεριφοράς του παθόντος, της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, ότι συμπεριφέρθηκε καλά για σχετικά μεγάλο διάστημα μετά την πράξη του, ακόμα και κατά την κράτησή του, καθώς και αυτό της μη εύλογης διάρκειας της διαδικασίας που δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του κατηγορουμένου.

f100 2

Αθώος ο Σαραλιώτης

Ενορκοι και τακτικοί δικαστές έκριναν ομόφωνα αθώο λόγω αμφιβολιών τον Βασίλη Σαραλιώτη, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία. Απούσα από τη δικαστική αίθουσα ήταν η μητέρα του αδικοχαμένου 15χρονου Αλέξη, Τζίνα Τσαλικιάν, ενώ το «παρών» στο δικαστήριο έδωσαν οι γονείς του Επαμεινώνδα Κορκονέα.

«Το αποτέλεσμα της απόφασης ήταν προδιαγεγραμμένο. Η αναβολή δόθηκε προκειμένου να έχει ευνοϊκή μεταχείριση. Η απόφασή σας οπλίζει το χέρι του επόμενου Κορκονέα» επισήμανε προς το δικαστήριο η συνήγορος της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Ζωή Κωνσταντοπούλου, επισημαίνοντας ότι θα ασκηθεί αναίρεση.

Το πρωτόδικο δικαστήριο μέσα από 84 συνεδριάσεις είχε κρίνει ένοχο τον ειδικό φρουρό για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, μετατρέποντας προς το αυστηρότερο την κατηγορία, και είχε επιβάλει στον κατηγορούμενο ισόβια κάθειρξη.

Αντίστοιχα, ο συγκατηγορούμενός του Βασίλης Σαραλιώτης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

offer

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...