Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Μηνύσεις στους υπευθύνους της Πυροσβεστικής και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας από τους...

Τις ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της Πυροσβεστικής αλλά και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος προσπαθεί να αποτρέψει την Αμαλία και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Σπύρος Μακρής: Με απειλούν θαυμαστές του Παντελίδη

❱❱ Ο τραγουδοποιός Σπύρος Μακρής καταγγέλλει ότι η ζωή του έγινε κόλαση εξαιτίας ενός… τραγουδιού

Από την
ΚΛΑΡΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Απειλές, δολιοφθορές, βρισίδια και μια δικαστική διαμάχη υπό τους ήχους μιας… μπαλάντας! Το κομμάτι «Απομακρυνθήκαμε», του οποίου το ρεφρέν έχει τραγουδηθεί από τον Παντελή Παντελίδη και πρόσφατα κυκλοφόρησε ολοκληρωμένο με τη φωνή του τραγουδοποιού Σπύρου Μακρή, έχει γίνει το μήλον της Εριδος ανάμεσα στον τελευταίο και στην οικογένεια του αείμνηστου τραγουδιστή, αλλά και αιτία «πολέμου» του ίδιου με τους ένθερμους φαν του αδικοχαμένου καλλιτέχνη. Ο λόγος; Οπως δηλώνει στην «Espresso» ο Σπύρος Μακρής, τον κατηγορούν ότι έκλεψε το τραγούδι από τον Παντελίδη, ενώ είναι αυτός που το έγραψε.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στο YouΤube υπάρχει από το καλοκαίρι του 2018 βίντεο με τον Παντελίδη Παντελίδη να τραγουδάει το ρεφρέν του συγκεκριμένου τραγουδιού. Ομως, εδώ και δύο εβδομάδες έχει ανέβει στη δημοφιλή πλατφόρμα και ολόκληρο το κομμάτι από τον Σπύρο Μακρή.

Πώς άρχισαν όλα; «Εγώ από το 2012 μέχρι το 2015 εργαζόμουν ως ενορχηστρωτής και παραγωγός σε ένα μουσικό στούντιο στο Μεταξουργείο» λέει στην «Espresso» o Σπύρος Μακρής, αρχίζοντας να ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας του. Και συνεχίζει: «Εκεί ηχογραφούσαν και κάποιοι συνεργάτες του Παντελίδη πνευστά. Ενα ξημέρωμα, λοιπόν, ήρθε και ο ίδιος ο Παντελής για να ακούσει τη δουλειά των παιδιών. Πάνω στην πλάκα τού είπε κάποιος “άκου κι ένα τραγούδι που γράφει ο Σπύρος”, γιατί γράφω γενικά τραγούδια, έχω γράψει και για τον Βαλάντη κ.ά. Το άκουσε, πήρε την κιθάρα, το έπαιξε και το τραγούδησε.

Στο YouTube

“Πολύ ωραίο τραγούδι, φίλε! Να συνεχίσεις να γράφεις!” μου είπε. Δεν ανταλλάξαμε περισσότερες κουβέντες ούτε τον ξαναείδα. Μετά έγινε το τροχαίο, τον Φεβρουάριο, και έφυγε από τη ζωή. Πέρυσι το καλοκαίρι βγήκε ένα βίντεο στο ΥouΤube, στο οποίο τραγουδάει το ρεφρέν του τραγουδιού μου ο Παντελής σε ένα φιλικό του σπίτι. Εγώ, σεβόμενος το ότι δεν είναι πια στη ζωή, δεν έκανα τίποτα. Το άφησα έτσι… Ούτε ζήτησα να κατέβει το εν λόγω βίντεο επειδή είναι δικό μου ούτε τίποτα. Τώρα, λοιπόν, αποφάσισα να το βγάλω με τη δική μου φωνή, γιατί κανένας καλλιτέχνης δεν ήθελε να το πει, λόγω του ότι είχε “καεί” από αυτό το βιντεάκι με τον Παντελίδη. Πριν από δύο εβδομάδες κυκλοφόρησα το τραγούδι και αμέσως ξεκίνησαν τα υβριστικά σχόλια και τα απειλητικά μηνύματα».

Πράγματι, αν παρατηρήσει κανείς τα σχόλια κάτω από το τραγούδι του στο YouTube, θα δει ότι είναι πολλά και υβριστικά: «Τι ‘ναι αυτά τα αίσχη; Το τραγούδι ανήκει στον Παντελίδη και θεωρείς πως είναι δικό σου το κομμάτι, απατεώνα;», «Κλεμμένο είναι, από τον ύμνο του Παντελή Παντελίδη, θα φας μηνύσεις! Εσύ, άφωνε τραγουδιάρη, σεβάσου ρε τη μνήμη του. Παλιοκερατά, γελοίε! Μόνο Παντέλος, ρε μ@@νιά!», «Βρε βλήμα, νομίζεις ότι θα κερδίσεις κάτι; Να ‘ξερες τι σε περιμένει…» και πολλά άλλα.

H… συνέχεια

Ωστόσο, για τον τραγουδοποιό δεν είναι τα υβριστικά σχόλια το πρόβλημα, όπως μας εξηγεί στη συνέχεια. «Αν έμεναν εκεί, στα αρνητικά και υβριστικά σχόλια, δεν θα είχα θέμα. Ομως, μου στέλνουν και απειλητικά μηνύματα για τη σωματική μου ακεραιότητα, τύπου: “Θα έρθουμε το βράδυ στο μαγαζί και θα σε κάνουμε, θα σε ράνουμε”. Θέλετε και το χειρότερο; Πριν από λίγες μέρες μού έσπασαν το αυτοκίνητο!

Κάλεσα την Αστυνομία, έγινε καταγραφή του συμβάντος και με ρώτησαν αν λείπει κάτι από το Ι.Χ. μου μιας και θεωρούσαν ότι το κίνητρο ηταν η κλοπή. Εκείνη την ώρα δεν πήγε το μυαλό μου, ότι το σπάσιμο του αυτοκινήτου σχετίζεται με τη όλη ιστορία που έχει προκύψει με το τραγούδι.

Μετα όμως από τα απειλητικά μηνύματα και σε συνδυασμό με την «επίσκεψη» στο μαγαζί που εμφανίζομαι πιστεύω οτι η υπόθεση με το αυτοκίνητο δεν είναι τυχαία! Θαυμαστές του Παντελίδη έχουν έρθει και στο μαγαζί όπου εμφανίζομαι δυο τρεις φορές και με περίμεναν να τελειώσω, αλλά τους εξήγησα πώς έχει η κατάσταση και μαλάκωσαν. Δεν μπορώ, όμως, να το κάνω αυτό κάθε φορά. Από τη μία είναι αστείο, γιατί οι περισσότεροι είναι μικρά παιδιά που αγαπούν πολύ τον Παντελίδη, αλλά από την άλλη είναι τρομοκρατικό, διότι αισθάνομαι να απειλούμαι» μας εξομολογείται ο Σπύρος Μακρής, ο οποίος σε περίπτωση που συνεχιστούν οι απειλές θα προβεί μέχρι και σε ασφαλιστικά μέτρα.

Οσο για τη στάση που κρατά η οικογένεια του αδικοχαμένου ερμηνευτή σε αυτό: «Η μητέρα του Παντελίδη πήρε έναν κοινό γνωστό μας dj, που ανέβασε το τραγούδι μου στο επίσημο club του στο facebook και έγραψε ότι δεν είναι του Παντελίδη το κομμάτι, αλλά δικό μου, και τον έβρισε πολύ άσχημα, απειλώντας τον κιόλας» ισχυρίζεται ο Σπύρος.

Η διαμάχη, που κινδυνεύει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, έχει ήδη ακολουθήσει τη νομική οδό, όπως αποκαλύπτει ο τραγουδοποιός: «Ο δικηγόρος της οικογένειας έχει επικοινωνήσει με δικηγόρο της εταιρίας μου DGM Records και θα τα βρουν νομικά. Ο τελευταίος έχει κατοχυρώσει το τραγούδι στο όνομά μου, γιατί έχω στοιχεία και το demo από το 2014 που το έγραψα. Ζητήσαμε, λοιπόν, από την οικογένεια Παντελίδη να μας φέρει ολόκληρο το κομμάτι. Δεν υπάρχει πουθενά, μόνο εγώ το έχω όλο. Αν το είχε πει όλο ο Παντελής, θα το πήγαινα εγώ ο ίδιος στην οικογένειά του και θα πρότεινα να το κυκλοφορήσουμε με τη φωνή του. Είμαι θαυμαστής του» λέει χαρακτηριστικά στην «Espresso».

Οσο για το αν ο καλλιτέχνης σκοπεύει να κάνει πίσω στην υπόθεση, είναι ανένδοτος: «Γιατί να αποσύρω ένα τραγούδι που είναι δικό μου; Είναι κρίμα. Βέβαια, πρέπει να πω ότι βρίσκω όλες τις αντιδράσεις και τις απειλές, και τα υβριστικά μηνύματα που δέχομαι, και την επίθεση της οικογένειας εν μέρει δικαιολογημένα, γιατί δεν γνωρίζουν την αλήθεια. Ελπίζω τώρα που βγαίνω να μιλήσω δημοσίως γι’ αυτό να ηρεμήσουν τα πράγματα».

offer

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....