Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Αira Αdomaityte: Η όμορφη Λιθουανή έφυγε από τον Αγιο Δομίνικο μία εβδομάδα...

Το πιο sexy κορίτσι του φετινού «Survivor» έφτασε στην...

Σας θυμίζουν κάτι οι δύο νεόνυμφοι στις ΗΠΑ;

Με την ευχή της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις,...

Ναρκωτικά Α.Ε. με τζίρο 3.000.000 €

❱❱ Τριπλό χτύπημα της Δίωξης σε συμμορίες ναρκεμπόρων που έφερναν το «εμπόρευμα» από Ιράν και Αλβανία

Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Τέλος στη δράση τριών συμμοριών που θα διακινούσαν στις πιάτσες της Αθήνας και του Πειραιά μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, αξίας 3.000.000 ευρώ, έβαλε η Δίωξη Ναρκωτικών.

Στην πρώτη περίπτωση συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί που τύλιγαν σε καρμπόν καθαρές ποσότητες ηρωίνης για να μην ανιχνεύεται από τα μηχανήματα και τις έφερναν από το Ιράν στην Ελλάδα, όπου είχαν στήσει εργαστήριο νόθευσης για να αυξάνουν το κέρδος τους.

Πάντως, οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να ανακαλύψουν τον τρόπο με τον οποίο έρχονταν τα ναρκωτικά στην Ελλάδα, καθώς οι συλληφθέντες δεν απάντησαν σε καμιά ερώτηση. Η εξάρθρωση της οργανωμένης σπείρας επιτεύχθηκε με παράλληλες και συντονισμένες επιχειρήσεις που εξαπέλυσε η Δίωξη, με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ, σε Ζεφύρι, Κυψέλη, Ιλιον, Δάφνη και Σεπόλια, όπου συνελήφθησαν οι δράστες και κατασχέθηκαν 44 κιλά καθαρή ηρωίνη.

f1 3
Μεγάλες ποσότητες χασίς από τη μία σπείρα που τα διακινούσε

Στη δεύτερη περίπτωση εμπλέκονται ένας Ελληνας και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι διακινούσαν σε Αθήνα και Πειραιά μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και χασίς που έφερναν από την Αλβανία.

Οι αστυνομικοί, που είχαν πληροφορίες για τη δραστηριότητά τους, έστησαν μπλόκο στα διόδια της Ελευσίνας, καθώς γνώριζαν πως ο 46χρονος Ελληνας ιδιοκτήτης ταξί θα μετέφερε με το αυτοκίνητό του τα ναρκωτικά για να μην κινήσει υποψίες.

Σε διαμέρισμα στο Αιγάλεω

Την ίδια στιγμή, κλιμάκιο αστυνομικών έκανε εφόδους σε ένα διαμέρισμα στο Αιγάλεω και σε μια αποθήκη στα Μέγαρα, όπου η σπείρα έκρυβε τα ναρκωτικά. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 877 κιλά χασίς και επτά κιλά καθαρή κοκαΐνη σε πλάκες.

Στην τρίτη περίπτωση εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε χασίς και κοκαΐνη σε περιοχές του Πειραιά και της Κορίνθου. Σε επιχειρήσεις που εκτέλεσε η Δίωξη Ναρκωτικών σε Νίκαια, Κορυδαλλό, Κερατσίνι και Κόρινθο συνελήφθησαν 13 άτομα. Συνολικά, κατασχέθηκαν 10 κιλά χασίς, 84 γραμμάρια κοκαΐνη και 51 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία καλλιεργούσαν οι δράστες σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή του Κορυδαλλού, όπου είχαν εγκαταστήσει τον απαραίτητο εξοπλισμό για την υδροπονική καλλιέργεια.

Τους «μυρίστηκε» ο Ατλας

Η μύτη του Ατλαντα, του πανέμορφου μαύρου λαμπραντόρ της Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, βοήθησε τους αστυνομικούς να καταφέρουν ακόμη ένα ισχυρό χτύπημα σε εμπόρους ναρκωτικών. Αυτή τη φορά σταμάτησε 48χρονο Ελληνα, ο οποίος προσπάθησε να εισάγει στην Ελλάδα -μέσω του τελωνειακού σταθμού του Προμαχώνα Σερρών- ηρωίνη και τραμαδόλη.

skylos narkotika ena

Ο εξάχρονος, άρτια εκπαιδευμένος, αστυνομικός σκύλος μύρισε την ειδική κρύπτη κάτω από την μπαταρία του αυτοκινήτου όπου ήταν κρυμμένα τρία πακέτα με 614 γραμμάτια ηρωίνης και η ναρκωτική ουσία τραμαδόλη, βάρους ενός κιλού. Ο Ατλας βρίσκεται από το 2015 στην ενεργό δράση και ανήκει στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών, συμμετέχοντας σε επιχειρήσεις της κεντρικής Μακεδονίας και μετρώντας ήδη πολλές επιτυχίες.

offer

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...