Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Πού χάθηκε η Κατερίνα Γαβαλά

Εργάζεται ως δασκάλα-εμψυχώτρια στα δημιουργικά εργαστήρια εφήβων του Εθνικού Θεάτρου ■ Η γνωριμία της με τον Δ. Δρακόπουλο στη σειρά «Λάμψη», που οδήγησε σε έναν ευτυχισμένο γάμο

Η Ναξιώτισσα Κατερίνα Γαβαλά έγινε γνωστή στο πανελλήνιο από τους ρόλους της στις καθημερινές σειρές του Νίκου Φώσκολου. Ηρθε στην Αθήνα για σπουδές και αφού πήρε το πτυχίο της νηπιαγωγού, κατόπιν παρότρυνσης μιας φίλης της σπούδασε ηθοποιός.

ΑΠΟ ΤΗ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ 

Πέρασε από οντισιόν το 2002 και κέρδισε με πολλή δουλειά τους πρώτους μικρούς ρόλους της στο «Καλημέρα ζωή», ώσπου ο κορυφαίος τότε σκηνοθέτης αναγνώρισε στο πρόσωπό της ένα μεγάλο ταλέντο, μια σπουδαία καλλιτεχνική φλέβα, ένα κορίτσι αγνό και άψογη επαγγελματία, όπως είχε εξομολογηθεί σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον «Πρωινό καφέ» της Ελένης Μενεγάκη στον ΑΝΤ1.

Της εμπιστεύτηκε πρωταγωνιστικούς ρόλους, όπως εκείνον της Κατερίνας Βέικου, συζύγου του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Χρυσολωρά (Γιάννης Ευαγγελίδης) στο «Καλημέρα ζωή» και στη συνέχεια τη μετέφερε στη «Λάμψη», όπου ενσάρκωσε την τελευταία γυναίκα του Γιάγκου Δράκου (Χρήστος Πολίτης) και όπως έχει δηλώσει, «τον αγαπάω και του χρωστάω πολλά».

Η αναγνωρισιμότητα

Η αναγνωρισιμότητά της εκτινάχθηκε στα ύψη τότε και όλη η Ελλάδα μιλούσε για το όμορφο κορίτσι με τα μεγάλα πράσινα μάτια. Η μία συνέντευξη διαδεχόταν την άλλη και εκεί κάπου, όπως παραδέχτηκε, κόντεψαν να πάρουν τα μυαλά της αέρα: «Αμα είσαι σε μικρή ηλικία μπορεί να συμβεί άνετα. Εφτασα σε ένα σημείο που υπήρξε κίνδυνος! Ευτυχώς είχα κοντά μου καλούς φίλους και τους γονείς μου. Ετσι παρέμεινα η Κατερίνα, αυτό το αυθόρμητο παιδί που το μεγαλύτερο κουσούρι μου είναι πως εμπιστεύομαι εύκολα».

Η Κατερίνα πριν από έξι χρόνια έγινε μανούλα και απέκτησε ένα αγοράκι που της μοιάζει καταπληκτικά! Ο μικρός Παναγιώτης είναι η μεγάλη αγάπη της, όπως και του συζύγου της, του ηθοποιού Δημήτρη Δρακόπουλου, τον οποίο γνωρίσαμε στη σειρά «Λάμψη», όπου -μεταξύ άλλων- υποδύθηκε τον Αλέξη Δράκο. Αυτός μαζί με τους Τάκη Ανούση και Ανδρέα Ανδρεόπουλο ερμήνευσε κάθε ρόλο της μεγάλης οικογένειας. Οι δύο ηθοποιοί γνωρίστηκαν στα πλατό και αγαπήθηκαν για μια ζωή. Η σχέση τους έμεινε κρυφή, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, όπως και η οικογενειακή ζωή τους. Εχουν συνεργαστεί εκτός από την τηλεόραση και στο θέατρο, όπως στο ερωτικό θρίλερ του Σαμ Σέπαρντ «Fool for love». Στον κινηματογράφο και δη στην τολμηρή ταινία «Περί έρωτος από το Συμπόσιο του Πλάτωνα», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μακρή, η σκηνή όπου ο νεαρός ηθοποιός ανταλλάσσει ερωτικό φιλί με τον Θεοδόση Σπύρου (στους ρόλους του Αγάθωνα και Αλκιβιάδη, αντίστοιχα), παρά τον σάλο που προκάλεσε, έμεινε στην ιστορία ως το ελληνικό «Brokeback Mountain»!

Τα καλοκαίρια το αγαπημένο ζευγάρι απολαμβάνει τις διακοπές του στη Νάξο, όπου οι γονείς της Κατερίνας διατηρούν ενοικιαζόμενα δωμάτια. Οπως λένε όμως κάνουν «μαύρα μάτια» να τους δουν, αφού με το θέατρο βρίσκονται συνεχώς σε περιοδείες.

Εκτός από τις καθημερινές σειρές όμως η Κατερίνα εμφανίστηκε και σε άλλα αγαπημένα προγράμματα. Το 2005 υποδύθηκε την Υβόννη στην καθημερινή σειρά «Ερωτας», στο πλευρό του Γρηγόρη Βαλτινού και της Βάσιας Παναγοπούλου, στον ΑΝΤ1. Στη συνέχεια εμφανίστηκε στην κωμωδία του Μega «50-50» και το 2008 στα «Μαύρα μεσάνυχτα», στον ρόλο της Αμαλίας. Ολα αυτά τα χρόνια δεν έλειψε από το θέατρο. Δασκάλα της υπήρξε η Κατερίνα Χέλμη. Επαιξαν μαζί στο έργο του Λόρκα «Το σπίτι της Μπερνάλντα Αλμπα». Η Κατερίνα κέρδισε γρήγορα πρωταγωνιστικούς ρόλους σε δεκάδες παραστάσεις, μεταξύ των οποίων «Η αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, «Σοβαρό ατύχημα επιβάτη» της Βάνας Πεφάνη στο Εθνικό Θέατρο, και «Πειρατές του Αιγαίου», ενώ στον κινηματογράφο συμμετείχε στην ταινία μικρού μήκους «Μόνος» και «Στα καλά καθούμενα» του Νίκου Ζαπατίνα.

Οι παραστάσεις

Πέρα από ηθοποιός είναι και ένα ευαίσθητο κορίτσι με μεγάλη αγάπη για τον συνάνθρωπό της. Γι’ αυτό συμμετέχει με μεγάλη χαρά στο πρόγραμμα «Θέατρο κατ’ οίκων», δίνοντας παραστάσεις σε σπίτια ανήμπορων ανθρώπων και πλέον εργάζεται ως δασκάλα-εμψυχώτρια στα δημιουργικά εργαστήρια εφήβων του Εθνικού Θεάτρου. Ως νηπιαγωγός συνεργάζεται με σχολεία, διδάσκει θεατρικό παιχνίδι, θεατρική αγωγή και σκηνοθετεί παιδικές παραστάσεις.

Προτέρημά της είναι η υπομονή και όπως δηλώνει, παλεύει «σιγανά και ταπεινά». Δεν ξεχνά τη συμβουλή της γιαγιάς της «τον θυμό της νύχτας άφησέ τον για τη μέρα» και απεχθάνεται να βλέπει άντρες να κάνουν γυναικείες δουλειές. «Εχω μάθει από τη μητέρα μου ο άντρας να είναι κύρης και καραβοκύρης, όχι να πλένει πιάτα», όπως έχει πει. Βοηθάει όσο μπορεί άνεργους συναδέλφους της και κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να τους βρίσκει δουλειές. Αποφεύγει τα τελευταία χρόνια τις τηλεοπτικές εμφανίσεις προκειμένου να μη χαρακτηριστεί «μαϊντανός» και όλη η προσοχή της είναι στραμμένη στο παιδάκι της.

 

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...