Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στα χέρια του Θεού ο Ευριπιώτης

❱❱ Τα τάματα από θαυμαστές, η θεία κοινωνία από τον πνευματικό του και η ελπίδα όλων για ένα θαύμαΑπό τον
ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ

Με εικόνες της Παναγιάς στα χέρια, σταυρουδάκια και κομποσκοίνια, απλός κόσμος, αλλά και φίλοι του Κώστα Ευριπιώτη με δάκρυα στα μάτια σπεύδουν να πληροφορηθούν από κοντά την κατάσταση της υγείας του, στον πρώτο όροφο του Σπηλιοπούλειου Ιδρύματος, όπου νοσηλεύεται από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Στο αριστερό χέρι του, στο χέρι της καρδιάς, ο αγαπημένος καλλιτέχνης φοράει ένα ευλογημένο από την εκκλησία κομποσκοίνι με τους 12 Αποστόλους. Δώρο που του έκαναν τα παιδιά του για να τον φυλάει από κάθε κακό. Πρόσφατα, μάλιστα, τον επισκέφθηκε και ο πνευματικός του, ο οποίος τον κοινώνησε.

Ο ηθοποιός, που προσέφερε απλόχερα το γέλιο σε όλους, άλλοτε ανοίγει τα μάτια του αναγνωρίζοντας τους δικούς του ανθρώπους και άλλοτε χάνεται στον δικό του κόσμο. Το χαμόγελο, όμως, που έχει ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του αποτυπώνει πόσο ευγνώμων είναι για την αγάπη που εισπράττει.

Ωστόσο, η ανησυχία όλων είναι διάχυτη, όπως και η επιθυμία τους να βγει αλώβητος από τη σκληρή αυτή δοκιμασία. Ολοι ρωτούν με αγωνία να μάθουν για τον άνθρωπο που επί 30 χρόνια τούς έφτιαχνε το κέφι με το μοναδικό ταλέντο του στην κωμωδία και έδειχνε στην πράξη την αγάπη του στον συνάνθρωπο, με δεκάδες αγαθοεργίες που έκανε όλα αυτά τα χρόνια, οι οποίες κατόπιν επιθυμίας του έμειναν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Εκεί, δίπλα στο προσκεφάλι του, νυχθημερόν, η πολυαγαπημένη του οικογένεια, φύλακας άγγελός του. Η σύζυγός του Βάλλια, αλλά και τα δύο τους παιδιά Ιωνας και Αδαμάντιος.

Οσα εκτυλίσσονται στο νοσοκομείο της οδού Σούτσου είναι πραγματικά συγκινητικά, από τη στιγμή που η «Espresso» αποκάλυψε την κρισιμότητα της υγείας του ηθοποιού. Τώρα, όλοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε ένα θαύμα του Θεού, αλλά και στη δική του θέληση για ζωή που ρίχνει καθημερινά σε τούτη την άνιση μάχη.

Το χρονικό…

Στις δύο αποκλειστικές συνεντεύξεις που είχε παραχωρήσει ο λαοφιλής κωμικός στην «Espresso» τους προηγούμενους μήνες δεν αρνήθηκε να μιλήσει για όσα βίωνε από το περασμένο Πάσχα. Κάνοντας πρόβες στο θέατρο Αθηνά, για την παράσταση «Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης», ξεχνούσε τα λόγια του και είχε έντονους πονοκεφάλους. Οταν άρχισε να ψάχνει με ειδικούς γιατρούς το πρόβλημα, διαπίστωσε ότι είχε να ανέβει τον δικό του… γολγοθά. «Πήγα έκανα μια μαγνητική τομογραφία και διαπίστωσα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Εκανα επέμβαση αφαίρεσης φλεγμονών από το κεφάλι. Για επτά ώρες δεν ήμουν στη γη. Τόσο κράτησε το χειρουργείο.

4 5 f2 53720074 2058229860913534 64663867967406080 n
Στο νοσοκομείο την ημέρα των γενεθλίων του με τη σύζυγό του Βάλλια και τους γιους του Ιωνα και Αδαμάντιο

Ηταν μια πολύ σοβαρή εγχείρηση, που δεν θα ήθελα να ζήσει κανένας άνθρωπος. Τα πιο πολλά πράγματα που δημιουργούνται στη ζωή μας τα γεννάμε εμείς οι ίδιοι. Εμείς ορίζουμε σε μεγάλο ποσοστό τη μοίρα μας και το μέλλον μας, αλλά και πώς θα ζήσουμε» ανέφερε στη συγκλονιστική κατάθεση ψυχής του. Εννέα μήνες μετά το πολύωρο χειρουργείο ο ηθοποιός είχε αποφασίσει ότι έπρεπε να αλλάξει η ζωή του.

«Αφοσιώθηκα στον Θεό. Πίστεψα ακόμα περισσότερο σε Εκείνον. Πλέον βάζω πρώτα τον άνθρωπο Κώστα και μετά όλα τα άλλα» μας είχε πει συγκινημένος. Πλέον στην καθημερινότητά του ήταν ένας άλλος άνθρωπος. Προσευχόταν περισσότερο, πήγαινε συχνότερα στην εκκλησία, ενώ ήθελε να είναι περισσότερο κοντά στη φύση και σε πρόσωπα που αγαπούσε.

«Πάντα πίστευα ότι υπάρχει Θεός. Ομως μετά το θέμα της υγείας μου πίστεψα ακόμα περισσότερο. Δεν γίνεται να μην πιστέψεις ότι υπάρχει Θεός, όταν φτάνεις ένα βήμα πριν από τον θάνατο» έχει πει με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Εφιαλτική Δευτέρα για τη Χριστίνα Ζάντη! – Ο σύζυγος «δήμιος» της εγκύου τραγουδίστριας

Εφιαλτικές στιγμές για την τραγουδίστρια Χριστίνα Ζαντή στην άλλη...