Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Γιώργος Αυτιάς: «Για εμένα δεν υπάρχει όριο καθημερινής εργασίας»

❱❱ Ο Γιώργος Αυτιάς αποκαλύπτει στην «Espresso» το μυστικό της επιτυχίας της εκπομπής του

Από τη
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Ο Γιώργος Αυτιάς, ο οποίος στέκεται εδώ και χρόνια δίπλα στον πολίτη και στα προβλήματά του, μιλάει στην «Espresso» για την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Σκάι για ακόμα δύο χρόνια, αλλά και για το μυστικό της επιτυχίας της εκπομπής του «Καλημέρα», που προβάλλεται ήδη εδώ και οκτώ χρόνια!

«Είναι τιμή για μένα η εμπιστοσύνη του Σκάι στο πρόσωπό μου. Συνεχίζουμε για ακόμη δύο χρόνια με την ίδια συνταγή: επικαιρότητα, καθημερινότητα, έντιμη κριτική και πάντα κοντά στον άνθρωπο. Σήμερα οι πολίτες έχουν προβλήματα. Αν οι πολιτικοί δεν έκαναν λάθη, τότε τα πρωινά και οι ειδήσεις θα παίζανε τα νέα του βυθού ή το πέταγμα της πεταλούδας… Οσο κάνουν λάθη οι κυβερνήσεις, όσο θα ξεχνούν όσα υποσχέθηκαν, οι ανακολουθίες τους θα αποτυπώνονται, σε καθημερινή βάση, στην τηλεόραση! Οταν ξεχνούν τι υποσχέθηκαν, το ίδιο! Οι κυβερνήσεις δεν θέλουν τηλεοπτική πίεση, αλλά δεν… μασάμε» αναφέρει.

Με μεράκι

Οσο για το μυστικό της επιτυχίας της εκπομπής του; «Σκληρή δουλειά, επτά μέρες την εβδομάδα! Πληροφορίες, ειδήσεις, διερεύνηση των προθέσεων της εκάστοτε κυβέρνησης, σύγκρουση με κυβερνήσεις, πίνακες, καλεσμένοι και μεράκι… Είδατε τι έγινε με τις συντάξεις; Μέχρι ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη Βουλή για την εκπομπή μας!» μας λέει και προσθέτει: «Για εμένα δεν υπάρχει όριο καθημερινής εργασίας γιατί δεν τελειώνει η μέρα αν δεν έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες. Είναι η εκπομπή της ελληνικής οικογένειας. το φοιτητικό επίδομα, ο μισθός του πατέρα, η ακρίβεια για τη μητέρα που ψωνίζει, οι σκοτούρες των ζευγαριών, οι δυσχέρειες με το Δημόσιο, η σύνταξη της γιαγιάς, τα προβλήματα του επαγγελματία, οι ανησυχίες του επιστήμονα…»

Το ότι βγήκαμε από τα Μνημόνια σημαίνει ότι «πετάξαμε από πάνω μας το μεγάλο χρέος;» τον ρωτάμε. «Μα, τι λέτε; Οι οικονομικές δυσκολίες έχουν κορυφωθεί. Με 4.500.000 κατασχέσεις, με 400.000 νέους στο εξωτερικό, με 200.000 απλήρωτες συντάξεις και το 50% των εργαζομένων με μισθούς των 350 ευρώ… Πού πάμε; Μπήκαμε στα Μνημόνια με χρέος 320 δισ. και βγαίνουμε με 340! Και αφού οι Ελληνες έχασαν το 50% εισοδημάτων, συντάξεων, αξιών, έφυγαν 400.000 παιδιά στο εξωτερικό, μπήκαν 10 έκτακτες εισφορές και αυξήθηκαν 100 φορές οι φόροι» μας απαντά.

Αλλάζοντας κλίμα, τον ρωτάμε πώς νιώθει που κάθε Σαββατοκύριακο η εκπομπή του είναι πρώτη σε τηλεθέαση στη ζώνη της. «Είναι ευθύνη. Είναι τιμή. Είναι εμπιστοσύνη. Τιμή που αυτός ο κόσμος μάς επιλέγει. Στην τηλεόραση κυρίαρχος είναι ο κόσμος. Δεν είναι δική μου η εκπομπή. Είναι των τηλεθεατών. Οι τηλεθεατές βάζουν την ατζέντα. Ξέρεις ότι πολλοί βάζουν ξυπνητήρι από τις 05.30 για να μη χάσουν ούτε λεπτό; Ξέρεις πόσα φαγητά έχουν καεί από νοικοκυρές; Ομως η πιο μεγάλη μέτρηση γίνεται στον δρόμο και στο σούπερ μάρκετ. Στον φούρνο. Στο βενζινάδικο. Στο κουρείο. Εκεί όπου χτυπάει η καρδιά του κόσμου» τονίζει.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...