Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Ο μάγκας της TV «έσβησε» παραπονεμένος

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση για την ξαφνική απώλεια του ηθοποιού Θέμη Μάνεση, που «έφυγε» σε ηλικία 72 ετών

O «μάγκας» της ελληνικής τηλεόρασης «έφυγε» ξαφνικά, προδομένος από την καρδιά του. Η είδηση του θανάτου του Θέμη Μάνεση σε ηλικία 72 ετών έπεσε χθες σαν κεραυνός εν αιθρία στον καλλιτεχνικό κόσμο, αλλά και στο συγγενικό περιβάλλον του.

ΑΠΟ ΤΗΝ  
ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ηθοποιός είχε νοσηλευτεί τελευταία σε κλινική, καθώς αντιμετώπιζε κάποια καρδιολογικά προβλήματα. Κανένας από τους οικείους του, ωστόσο, δεν περίμενε ότι θα του στοίχιζαν τη ζωή.

«Ηταν κάτι τελείως ξαφνικό. Δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε ακόμα. Είχα έναν πολύ καλό πατέρα» δήλωσε στην «Espresso» με τρεμάμενη φωνή ο γιος του δημοφιλούς ηθοποιού Φίλιππος, ο οποίος δέχτηκε τα συλλυπητήριά μας και μας πληροφόρησε ότι ο ίδιος και η μητέρα του Μυρσίνη δεν έχουν αποφασίσει ακόμη αν η κηδεία του θα γίνει σε στενό κύκλο ή όχι. Ο Θέμης Μάνεσης πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, βιντεοταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Ο ρόλος που τον έκανε πολύ αγαπητό στο ευρύ κοινό ήταν εκείνος του νταλικέρη Μπάμπη στους «Αυθαίρετους», ένα από τα πρώτα σίριαλ της ιδιωτικής τηλεόρασης, που προβλήθηκε το 1989 στο Mega.

rewwerg 3

«Ο Θέμης ήταν ένα παιδί έξω καρδιά, αυτό που λέμε μπεσαλής. Ελεγε τα πράγματα με το όνομά τους, ακόμη και την τσαντίλα του απέναντί σου στην έδειχνε, γιατί ήταν καθαρός άνθρωπος» εξομολογήθηκε στην «Espresso» ιδιαίτερα συγκινημένη η Νατάσα Τσακαρισιάνου, η οποία υποδυόταν την αδελφή του στην εν λόγω σειρά. «Είχαμε παίξει μαζί και στο θεατρικό έργο “Ελλάς στον φούρνο με πατάτες”, που ήταν η τελευταία παράσταση της Ελεύθερης Σκηνής, κι έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από τον Θέμη» συνέχισε η ηθοποιός. Κορυφαίος ρόλος στην καριέρα του υπήρξε φυσικά κι εκείνος του Μένιου Τσαπάρα στη σειρά «Δύο ξένοι» το 1997.

Είχε διαπρέψει και στο σανίδι

Στο σίριαλ συνεργάστηκε στενά με τη Χρυσούλα Διαβάτη, που ενσάρκωσε την αγαπημένη του Φλώρα, η οποία του έλεγε συνεχώς την ατάκα «Μη, Μένιο, μην το κάνεις αυτό, μ’ ενοχλεί». Βέβαια, ο αγαπημένος ηθοποιός είχε διαπρέψει και στο σανίδι, εισπράττοντας πολλές φορές διθυραμβικές κριτικές για τις ερμηνείες του. Το 2011 ο Θέμης Μάνεσης είχε χάσει και τον αδερφό του, επίσης από καρδιά. Οι δυο τους είχαν πολύ στενή σχέση και η ξαφνική απώλειά του είχε κλονίσει τότε τον ηθοποιό.

rewwerg 2

Το παράπονο και η τελευταία εμφάνισή του (ως guest) στη «Μουρμούρα»

Τα τελευταία χρόνια, οι εμφανίσεις του Θέμη Μάνεση στην τηλεόραση ήταν σπάνιες. Οχι, όμως, από δική του επιλογή. Οπως μας μετέφερε άνθρωπος από το φιλικό του περιβάλλον, ο ηθοποιός δεν είχε προτάσεις κι αυτό ήταν το μεγάλο παράπονό του. Η τελευταία τηλεοπτική εμφάνισή του ήταν ένα guest στην τηλεοπτική σειρά του Alpha «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» το 2014. Τότε ο ηθοποιός είχε υποδυθεί τον εραστή της κυρίας Ελπινίκης (Ελένη Γερασιμίδου), δηλαδή της μητέρας του Ηλία (Βλαδίμηρος Κυριακίδης) και πεθεράς της Μαρίνας (Δάφνη Λαμπρόγιαννη). Πριν από αυτή τη συμμετοχή του, ο Θέμης Μάνεσης είχε κάνει άλλα δύο guests, το 2010, στις τηλεοπτικές σειρές «Η γενιά των 592 ευρώ» και «Ο πόλεμος των άστρων», όπου είχε επίσης κερδίσει τις καλύτερες εντυπώσεις. 

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...