Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Αυτοκτονία- μυστήριο φρουρού στον Κορυδαλλό

❱❱ Σκηνές αλλοφροσύνης στο σωφρονιστικό κατάστημα

Ανείπωτη τραγωδία με επίκεντρο για ακόμη μια φορά τις Φυλακές Κορυδαλλού σημειώθηκε χθες το πρωί, όταν υπάλληλος της εξωτερικής φρουράς και πατέρας δύο ανήλικων κοριτσιών έβαλε τέλος στη ζωή του μέσα στο γραφείο του στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Την ώρα που ο 50χρονος Γιώργος Κ. έφτασε στις φυλακές νωρίς το πρωί της Τρίτης κι ενώ βρισκόταν σε άδεια, κανείς από τους συναδέλφους του δεν θα μπορούσε να προβλέψει τις προθέσεις του. Ο ίδιος επικαλέστηκε μια δουλειά που είχε να κάνει και μπήκε στο γραφείο του, που βρισκόταν δίπλα στη γραμματεία, κλείνοντας την πόρτα.

Λίγα λεπτά αργότερα ο ανατριχιαστικός ήχος του πυροβολισμού «έσπασε» βίαια την ησυχία που επικρατούσε εντός του καταστήματος κράτησης, με τους έντρομους υπαλλήλους των φυλακών και συναδέλφους του να σπεύδουν προς το γραφείο που ακούστηκε ο κρότος. Ο άτυχος άνδρας είχε βάλει τέλος στη ζωή του χρησιμοποιώντας το υπηρεσιακό όπλο του.

Σύμφωνα με συναδέλφους του, ο 50χρονος εξωτερικός φρουρός ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και χάρη στις ικανότητές του στα οικονομικά εκτελούσε τα καθήκοντά του στη γραμματεία της υπηρεσίας για περισσότερο από 20 χρόνια.

Παράλληλα έκανε και βάρδιες φρούρησης, ενώ η σύζυγός του, με την οποία είχε αποκτήσει δύο κορίτσια, εργαζόταν στις γυναικείες φυλακές, υπηρετώντας στο αρχιφυλακείο του σωφρονιστικού καταστήματος.

Πάντως στον χώρο όπου εντοπίστηκε η αιμόφυρτη σορός του δεν βρέθηκε κάποιο σημείωμα όπου να εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στο τραγικό αυτό τέλος.

f5 96

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτόχειρας φέρεται ότι άφησε ένα γράμμα στη σύζυγό του προτού φύγει από το σπίτι, καθώς και δύο δώρα στις κόρες του. Σε αυτό το γράμμα ελπίζουν όλοι να βρουν τις απαντήσεις στα τραγικά ερωτήματα που βασανίζουν το μυαλό τους από τη στιγμή που έμαθαν το τραγικό μαντάτο.

Πρόσωπα από το περιβάλλον του έκαναν χθες λόγο στην «Espresso» για έναν άνθρωπο γεμάτο ζωντάνια, δραστήριο, που αγαπούσε την οικογένειά του και διψούσε για ζωή. Μάλιστα, όπως λένε, ήταν πρόσωπο με μεγάλη κοινωνική δραστηριότητα, ασχολούνταν με τους παραδοσιακούς χορούς και ήταν άνθρωπος της εκκλησίας.

Το συμβάν, που έχει σοκάρει τους συναδέλφους του, έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα των τραγικών περιστατικών που επί σειρά μηνών στιγματίζουν τις Φυλακές Κορυδαλλού.

Αγρια αιματηρά επεισόδια μεταξύ κρατουμένων, που έχουν οδηγήσει ακόμα και στον θάνατο, επιθέσεις και απειλές σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων, αυτοκτονίες εγκλείστων αλλά και θάνατοι από ναρκωτικές ουσίες αποτελούν καθημερινότητα στο μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας, γεννώντας εύλογο προβληματισμό για τις συνθήκες ανομίας, αδιαφορίας και εγκατάλειψης που επικρατούν στις φυλακές.

f6 57

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...